Jippo saa torstaina jälleen vieraita Helsingistä, kun joukkue kohtaa toisessa peräkkäisessä kotiottelussaan FC Kiffenin. Toukokuussa Töölön pallokentällä pelattu joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jipon hallinnasta huolimatta 0-0-tasapeliin. Jipon epäonnistunutta rangaistuspotkua ja paitsiona hylättyä maaliakin vahvemmin ottelusta jäi mieleen Kiffenin puolustaja Jonas Sapienzan rikkeestä aiheutunut Jippo-laituri Teemu Hallikaisen vakava loukkaantuminen, joka päätti ”Temen” kauden ennen aikojaan.

Kiffen säilytti viime kaudella sarjapaikkansa Kakkosessa niukasti ottamalla viime kierroksilla parikin pakkovoittoa. Tämä kausi on sujunut ”Mustien hurmureiden” osalta vaikean alun jälkeen kelvollisesti, vaikka putoamisviivan alle ei turhan montaa pistettä olekaan matkaa. Voitto tästä ottelusta nostaisi Kiffenin lohkon keskikastiin. Viime kierroksella Mako Tukiaisen valmentama joukkue jäi vaille mahdollisuuksia Klubi 04:ää vastaan, mutta sitä ennen Kiffen taisteli tasapelipisteen FC Viikinkien vieraana.

Maalinteon vaikeus on viime kauden tapaan ollut Kiffenin suurin ongelma. 24-vuotias laituri Shaggy Kimuenimeso on toistaiseksi joukkueen ainoa kahden maalin mies. Puolustuspää on pitänyt ajoittaisia notkahduksia lukuun ottamatta varsin hyvin, siitä on pitänyt huolen nuori maalivahti Besart Mustafa sekä puolustuslinja kokeneen Otto Talvitien johdolla. Keskikentän runkomiehiä ovat amerikkalainen Daniel Stevens sekä japanilainen Nathael Ishii.

Jippo lähti viime viikolla vaikeista lähtökohdista otteluun Viikinkejä vastaan. Moni pikkuvammoista viikolla kärsinyt pelaaja, kuten maalivahti Jirko Sorsa, saatiin kuitenkin parsittua lauantaiksi pelikuntoon. Lopulta 1-1-tasapeliin päättyneen kärkikamppailun tulos oli jopa pieni pettymys pelitapahtumiin nähden.

– Viikingit-ottelusta jäi paljon hampaankoloon. Olisimme ansainneet siitä voiton, näkee puolustaja Aapi Helvelahti.

Tasapeli tiesi sitä, että Jippo jatkaa Kakkosen A-lohkossa kolmannella sijalla, kun runkosarjasta on pelattu tasan puolet. Sarjakärki MP on kuusi pistettä ja sarjakakkonen Viikingit kaksi pistettä edellä. Neljännellä eli viimeisellä nousukarsintasarjaan oikeuttavalla paikalla on Klubi 04 pisteen päässä Jiposta, kun taas viidennellä sijalla majailevan Lahden Reippaaseen Jipon etumatka on neljä pistettä. Ottelu Kiffeniä vastaan on Jipolle tärkeä paikka kohentaa joukkueen asemaa kärkikastissa, sillä seuraavilla kierroksilla parin viikon mittaisen kesätauon jälkeen kohdataan peräkkäisissä vierasotteluissa kova kaksikko Klubi 04 ja MP.

– Jos pelataan ottelussa vähintäänkin samalla tasolla kuin ”Viikkareita” vastaan, niin voitetaan varmasti. Ottelu on viimeinen ennen taukoa, joten voitto siitä, ja sitten voi hyvällä mielellä pitää hetken taukoa futiksesta ja ladata akkuja loppukautta varten, Aapi Helvelahti pohtii.

Jipon kokoonpanosta puuttuu loukkaantumisten takia edelleen Toni Tahvanainen, Jere Kähkönen, Arttu Hyttinen, Oskari Koskinen sekä Teemu Hallikainen, ja armeijan harmaisiin astunut Niko Niemeläinen. Koko ensimmäisen puoliskon kaudesta armeijan takia missannut Markus Swahne on sen sijaan palannut siviiliin ja joukkueen vahvuuteen.

 

JIPPO – FC Kiffen torstaina 11.7. klo 18.30 Mehtimäen tekonurmella

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista.
Ilosaarirock-rannekkeella lippu 4€.
Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

HUOM! Ilosaarirockin takia Linnunlahdentie on jo torstaina poikki, joten pääsy Mehtimäen tekonurmen läheisille parkkipaikoille voi olla estetty tai ainakin vaikeaa. Suosittelelmme varaamaan aikaa parkkipaikan etsimiseen. Mahdollisesti Joensuu Areenan parkkipaikalla ja Länsikadun kadunvarsiparkkipaikoilla on tilaa. Jos mahdollista, käyttäkää julkisia kulkuneuvoja, pyörää tai tulkaa kävellen matsiin!

Kuva: Marko Pennanen