Jippo pelaa lauantaina kotonaan viimeistä kertaa tällä kaudella. Klo 15 keskuskentällä käynnistyvässä ottelussa vastaan asettuu FC Viikingit.
Joukkueet kohtasivat kesäkuussa Helsingissä, jolloin Viikingit vei voiton. Jippo piti palloa ja vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään, mutta tappavan tehokas kotijoukkue karkasi toisella jaksolla vihelletyn rangaistuspotkun myötä jo 3-0-johtoon, ennen kuin joensuulaisten maalihanat aukesivat. Miko Mäkirinteen ja Aapi Helvelahden maalit toivat Jipon lopulta maalin päähän, mutta vimmattu takaa-ajo ei tuonut loppuhetkillä tasoitusta, ja lopputulokseksi jäi 3-2.
Viime syksynä Kakkosen B-lohkon voitolla nousukarsintoihin selvinnyt Viikingit aloitti tämänkin kauden melko vahvasti, mutta vajosi kesän aikana alavireeseen. Sarjataulukossa Viikingit miehittää kahdeksatta sijaa neljä pistettä Jipon alapuolella ja neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan itähelsinkiläiset ovat voittaneet vain kaksi, hävinneet neljä ja pelanneet neljästi tasan. Joukkueen edellinen vierasvoitto on toukokuulta. Viime kierroksella Viikingit pelasi kotonaan 1-1-tasapelin PKKU:n kanssa, ja edellisen vierasottelunsa joukkue hävisi MP:lle 3-2. Viikinkien sisäisen maalitilaston kärkinimiä ovat hyökkääjät Joel Paatelainen (6) ja Cheikh Toure (5). Joukkueen avainpelaajia ovat myös maalivahti Denys Pervov, vahva toppari Pierre Nlate sekä monipuolinen ja kokenut puolustaja Teemu Honkaniemi. Toppari Jan Eklund sekä keskikentällä ja hyökkäyksessä viihtyvä Julius Remes ovat pelikieltoisina sivussa tästä ottelusta.
Jippo haki viime kierroksella rutiininomaisen 1-3-vierasvoiton sarjajumbo LPS:stä ja varmisti Kakkosen sarjapaikkansa ensi kaudelle. Joensuulaisjoukkue viilettää nyt kolmen ottelun voittoputkessa ja on sarjataulukossa kuudentena viiden pisteen päässä kärjestä. Voitolla Viikingeistä Jippo saattaisi nousta ennen viimeistä kierrosta jopa kärkikahinoihin, vaikka sarjan voittoon on enää hyvin teoreettiset mahdollisuudet.
Joukkueen vahvan vireen myötä useat yksittäiset pelaajat ovat saaneet onnistumisia viime otteluissa. Viime kierroksella avauskokoonpanoon noussut hyökkääjä Markus Swahne on tehnyt maalin kahdessa ottelussa putkeen. Keskikentän taistelija Tommi Tainio sekä taitava laituri Aleksi Ikonen tekivät ensimmäiset maalinsa Jippo-paidassa, ja usealla pelipaikalla kauden aikana nähty Miika Vainikainen osui ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Pitkään poissa ollut hyökkääjä Zakaria Abahassine teki paluun kokoonpanoon. Tässä ottelussa kannattaa tarkkailla myös jatkosopimuksen tehneitä nuoria Aleksi Nissistä sekä Tuomas Kettusta.
Sivussa kokoonpanosta ovat Abdirahman Abdalle, Jere Kähkönen, Iiro-Pekka Naakka, Irakli Sirbiladze sekä kapteeni Antti Åke.
– Kausi on mennyt taas nopeasti, ja on toki harmi, ettei olla taistelemassa enää lohkon voitosta, vaikka teoriassa se taitaa vielä olla mahdollista. Jälkikäteen ajateltuna muutamat puuttuvat pisteet olisi voitu ottaa missä vaiheessa vain, mutta jossittelu on turhaa. Nyt haetaan neljäs peräkkäinen voitto ja päätetään kausi kotona voitokkaasti. Uskon, että kun molemmat jäljellä olevat pelit hoidetaan, niin sarjasijoituskin kohenee vielä parilla pykälällä, laituri Teemu Hallikainen sanoo.
– Viikingit kaatuu, kun pelataan samalla tasolla kuin viime aikoina. Viimeksi heitä vastaan homma kaatui omiin virheisiin, mutta nyt kuitataan se peli, Hallikainen uskoo.
 
JIPPO – FC Viikingit lauantaina 22.9. klo 15.00 Joensuun keskuskentällä
Liput portilta 8/6 e, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista