Jippo saa huomenna lauantaina kotikentälleen perinteikkään vieraan, kun vastaan asettuu Äänekosken Huima. Ottelu keskuskentällä alkaa tuttuun tapaan klo 17.00.
Huima on perustettu vuonna 1904, ja sen jalkapallojaoston edustusjoukkue on pelannut parhaimmillaan Ykköstä, viimeksi vuonna 1987. Huima pelasi useamman kauden verran Kakkosta vielä 2000-luvun alussa, mihin ajoittuvat historian ainoat keskinäiset kohtaamiset sen ja Jipon välillä: kausina 2004-2005 joukkueet kohtasivat neljässä ottelussa, joista Jippo voitti yhden ja kolme päättyi pistejakoon. Sittemmin Huiman sarjataso vakiintui Kolmoseksi, kunnes 2014 koitti putoaminen vielä sarjaporrasta alemmas, umpisurkean voitottoman kauden myötä. Visiitti Nelosessa jäi kahden kauden mittaiseksi, kun joukkue viime syksynä päätti kautensa sarjanousuun.
Huiman paluu Kolmoseen on sujunut varsin mollivoittoisesti. Kuusi ottelua pelattuaan joukkue on sarjassa jumbona kolmella pisteellä. Nuo pisteet tulivat kesäkuun alussa, kun Huima yllätti kotonaan Warkaus JK:n komeasti 3-0. Viime kierroksella äänekoskelaiset kävivät pelaamassa Joensuussa JoPS:ia vastaan, joka vei pisteet maalein 5-1 päättyneestä ottelusta. Huiman paras maalintekijä on ollut Roope Mikkonen, joka on osunut tähän mennessä kolmesti.
Jippo palasi viime kierroksella voittojen tielle, kun Warkaus JK kaadettiin vieraissa maalein 1-2. Joukkue jatkaa näin edelleen tappioitta sarjan parhaalla pistekeskiarvolla yhden ottelun muita kärkijoukkueita vähemmän pelanneena. Zakaria Abahassine iski Varkaudessa kauden kolmannen maalinsa ja nousi näin yksin joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen; Erkka Sjöblomilla maaleja on kaksi.
Huomiseen otteluun Jippo lähtee hyvässä terveystilanteessa, sillä kaikki sopimuspelaajat ovat käytettävissä; lisäksi Miko Mäkirinne kotiutui eilen armeijasta ja on jatkossa otteluiden lisäksi myös täydessä harjoitusvahvuudessa. Viime viikolla joukkueeseen liittynyt Elias Palpatzis nähtäneen avauskokoonpanossa. Edellisessä ottelussa lukuisiin paikkoihin päässyt ja rangaistuspilkulta sarjakauden avausmaalinsa tehnyt Elias Tolvanen kertoo lähtevänsä otteluun ”hyvillä fiiliksillä”:
– Tavoitteena ehdottomasti kolme pistettä kotikentällä. Henkilökohtaisesti haluan parantaa omaa viimeistelyäni.
 
JIPPO – Huima, lauantaina 17.6. klo 17.00 Joensuun keskuskentällä
Liput 5€/3€