Otteluennakko: JIPPO – JoPS

Miko Mäkirinne ja Zakaria Abahassine pääsevät viihdyttämään pitkästä aikaa kotiyleisöä. Kuva: Marko Pennanen

Jippo pelaa huomenna keskiviikkona kolmannen kotiottelunsa reilun viikon sisään; klo 18.30 alkavassa ottelussa vastassa on ensimmäistä kertaa tällä kaudella paikallisvastustaja Joensuun Palloseura. Viime kaudella joukkueet kohtasivat keskuskentällä kahteen kertaan. Ensimmäinen ottelu päättyi Jipon kannalta katkerasti JoPS:n Erno Pennasen tasoitettua lisäajalla loppulukemiksi 1-1. Toisessa kohtaamisessa Jippo näytti kaapin paikan, kun Elias Tolvasen, Aapi Helvelahden ja Aapo Makkosen maalit toivat 3-0-voiton.

JoPS on sarjassa toiseksi viimeisenä, kun yhdeksän ottelun jälkeen kasassa on vain viisi pistettä. Edellisellä kierroksella joukkue hävisi vieraissa KuKille niukasti 2-1. Palloseuran kauden toistaiseksi ainoa voitto tuli kesäkuussa, jolloin Äänekosken Huima kaatui keskuskentällä peräti 5-1. Joukkueen paras maalintekijä on ollut vuosien tauon jälkeen kentille palannut joensuulaisen jalkapalloilun elävä legenda Raino Harinen, joka on osunut tolppien väliin neljästi.

Jippo lähtee otteluun harvinaisesta tilanteesta, sillä joukkueen kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet tappioon. SC Riverballia vastaan käydyn ottelun tehottomuus jatkui Regions’ Cupissa KaaPoa vastaan, ja tulostaululle jäi loppulukemat 0-1. Nyt päästään kuitenkin keskittymään sataprosenttisesti kauden päätavoitteeseen, eli sarjakauteen, ja tappioputki yritetään katkaista alkuunsa. Huomisesta ottelusta varmasti sivussa on Elias Tolvanen, ja viime ottelun loukkaantumisen takia kesken jättäneen kapteeni Antti Åken pelaaminen on epävarmaa.

Huomenna tavoite on palata takaisin voittojen tielle ja saada kauden toiselle puolikkaalle uusi startti. Väsymys ei ainakaan toistaiseksi näy joukkueessa, joten eikun täydellä höyryllä JoPS:n kimppuun, kommentoi maalivahti Paavo Jarva.

 

JIPPO – JoPS, keskiviikkona 2.8. klo 18.30 Joensuun keskuskentällä

Liput: 5€/3€