Jippo pelaa sunnuntaina Rantakylän Liikuntahallissa kevään viimeisen harjoitusottelunsa. Kenraaliharjoituksen vastustajana toimii Jipon farmijoukkue, Itä- ja Keski-Suomen Kolmoseen alkavaksi kaudeksi noussut Lehmon Pallo.

LehPa on pelannut tuloksellisesti vahvaa kevättä. Joukkue on edennyt Regions’ Cupissa tähän saakka kolmannelle kierrokselle voitettuaan ensimmäisellä kierroksella ToU:n 1-4 ja toisella kierroksella Komeetat 1-5. Joukkueessa on pelannut farmisopimuksenkin myötä useampi nuori Jippo-kasvatti, joista Otso Kosonen iski Komeettoja vastaan hattutempun. Mukana on ollut myös useita viime vuosien aikana Jipon edustusjoukkueessakin nähtyjä pelaajia, kuten Iiro-Pekka Naakka, Elias Palpatzis, Antti Kuosmanen ja Joona Pussinen.

Jippo on pelannut Kakkosen Cupista tiputtuaan neljä peräkkäistä harjoitusottelua tappioitta. Viime viikolla joukkue pelasi 2-2-tasapelin Kakkosen C-lohkon PK-37:n vieraana Risto Kahelinin ja Väinö Häkin onnistuttua maalinteossa. Sunnuntain ottelusta harjoituskaudelle haetaan voitokasta päätöstä.

Jippo saa harjoituskauden loppumetreillä tärkeän vahvistuksen kokoopanoonsa, sillä koko kevään sivussa ollut Miko Mäkirinne palaa joukkueen vahvuuteen.

– Opiskelen liiketaloutta Helsingissä, minkä takia olen ollut poissa joukkueen toiminnasta koko talven. Aloin tammikuussa treenata Kakkosen B-lohkossa pelaavan Käpylän Pallon kanssa, ja tätä oli tarkoitus jatkaa koko talven ajan. Loukkaannuin kuitenkin muutaman viikon treenaamisen jälkeen, ja palasin vasta kaksi viikkoa sitten takaisin KäPa:n palloharjoituksiin. Olen treenannut kuitenkin koko ajan kuntopyörällä ja salilla, sekä lopulta myös juosten, Mäkirinne kertoo.

Mäkirinne iski viime kaudella Kakkosessa kymmenen maalia, ollen joukkueen sisäisen maalipörssin ylivoimainen ykkönen. Helsingissä viime kuukaudet majaansa pitänyt keskikenttäpelaaja palaa kesäksi kotikaupunkiinsa.

– Joensuuhun muutan kesäksi heti koulun loppuessa toukokuussa. On ollut ikävä Jipon joukkuehenkeä ja ylipäätään joukkueeseen kuulumisen tunnetta. Treenaan nyt loppuviikon ensimmäistä kertaa kevään aikana Jipon kanssa, ja pelaan sunnuntain ottelussa. Palaan kokoonpanoon ehdottomasti hyvillä mielillä, koska edellisestä matsista on jo pitkä aika, Mäkirinne hehkuttaa.

– Vaikka olen ollut sivussa muutaman kuukauden, niin koen olevani hyvässä kunnossa, ja parin viikon päästä kauden avauksessa varmasti vielä paremmassa. Pallotatsin suhteen ei ole tullut niin paljon toistoja kuin yleensä, joten saa nähdä miten nahkakuula pomppii, Mäkirinne arvuuttelee.

Jipon lähtee otteluun miltei parhaalla miehistöllään. Sopimuspelaajista sivussa ovat Arttu Hyttinen, Oskari Koskinen sekä Markus Swahne.

 

JIPPO – LehPa sunnuntaina 21.4. klo 14.00 Rantakylän Liikuntahallissa

Otteluun on vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.