Jippo pelaa lauantaina Kakkosen runkosarjan viimeisen kotiottelunsa, kun Mikkelin Pallokissat saapuu Mehtimäelle. Viime vuonna A-lohkon kärkikahinoissa olleen MiPK:n kausi on ollut alavireinen, sillä joukkue ei ole vielä varmistanut säilymistään sarjassa.

MiPK voitti heinäkuussa sarjajumbo Sudet 0-4, mutta on hävinnyt kaikki kolme sen jälkeistä vierasotteluaan. Mikkelissä joukkueella on kuitenkin sujunut: neljästä viimeisestä kotiottelusta on tullut kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä maalierolla 11-5. Viime kierroksen Kiffen-voiton myötä mikkeliläiset ottivat vahvan kiinnityksen viimeiseen varman säilyjän paikkaan, mutta Kiffen ja VJS kärkkyvät vielä iskuetäisyydellä.

MiPK:n tehomies tällä kaudella on ollut yhdeksän maalia viimeistellyt Aleksis Lehtonen. Hänelle tulitukea on antanut kolme neljän maalin miestä: kesken kauden paikallisvastustaja MP:stä “Kissoihin” siirtynyt Samuli Kaasalainen, parin kuukauden mittaiselta sairaslomalta viime kierroksella palannut ja heti maalannut laituri Antti Voutilainen sekä uransa viimeistä kautta pelaava brassilegenda Rafael.

Joukkueiden kesäkuinen kohtaaminen Mikkelissä oli Jipolle ehkä kauden vaiherikkain ottelu. Jippo johti ensimmäisen jakson jälkeen 2-0 Aleksi Nissisen ja Risto Kahelinin maaleilla, mutta toisella jaksolla tarvittiin Santeri Saarenkunnaksen kahta maalia, että pisteet lähtivät Joensuuhun 3-4-voiton myötä.

– Ensimmäinen puoliaika Mikkelissä oli meiltä hyvää pelaamista. Toteutimme sovittuja juttuja eikä MiPK päässyt oikein mihinkään. Toisella jaksolla kotijoukkue alkoi painaa päälle, olimme pulassa ja peli oli tasan. Sitten “Santtu” iski kahdesti ja saimme kolme pistettä, vaikka vastustaja teki vielä kolmannen lopussa, Jipon keskikenttäpelaaja Tommi Tainio muistaa.

Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuuluva Tainio oli yli kaksi kuukautta sivussa Reipas-vierasottelussa sattuneen vamman takia. Mies palasi kokoonpanoon viime viikonloppuna, tullen vaihdosta sisään ottelussa VJS:ää vastaan.

–  Oli kiva saada pienen tauon jälkeen pelituntumaa, eikä vamma vaivannut ollenkaan, joten siitä on hyvä jatkaa kohti lauantain matsia, Tainio toteaa.

Pitkään tosissaan kärkisijaa jahdanneen ja tappioitta pelanneen Jipon edelliset ottelut ovat menneet alavireisesti. Edellinen kotiottelu NJS:ää vastaan päätti tappiottoman putken ja viime kierroksella joukkue jäi maalittomaan tasapeliin putoamisviivan alla olevan VJS:n vieraana. Samaan aikaan MP voitti omat ottelunsa ja kasvatti sarjajohtonsa jo 11 pisteeseen. Jipolla on todennäköisesti jäljellä vielä viisi ottelua, joista jaossa on 15 pistettä.

– Meidän täytyy keskittyä vain omaan tekemiseen ja tavoitella kaikkia vielä jaossa olevia pisteitä, ja sen jälkeen katsotaan, mihin se on riittänyt. JäPS hönkii sarjataulukossa niskaan, eli tällä hetkellä taistellaan heidän kanssaan lohkon kakkossijasta, Tainio laskeskelee.

– Lauantaina meidän pitää parantaa muutamia asioita, jotka ovat olleet parissa viime matsissa ongelmana, toteuttaa omaa pelisuunnitelmaa, ja näyttää vastustajalle, että me haluamme enemmän voittoa. Eiköhän se voitto niillä eväillä irtoa, Tainio uskoo.

Jipon kokoonpanosta puuttuvat loukkaantuneet Tuomas Kettunen, Timo Tahvanainen, Arttu Hyttinen sekä Teemu Hallikainen.

 

JIPPO – MiPK lauantaina 28.9. klo 15.00 Mehtimäellä

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista. Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.

Kuva: Marko Pennanen

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi