Kauden toiseksi viimeisessä kotiottelussaan lauantaina Jippo saa vastaansa Mikkelin Pallokissat. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella pelattiin kesäkuussa Mikkelissä. MiPK meni Tuomas Koppelomäen maalilla johtoon ottelun alussa, jonka jälkeen Jippo hallitsi kenttätapahtumia mielin määrin. Timo Tahvanaisen osuma tunnin kohdalla jäi kuitenkin vierasjoukkueen ainoaksi, minkä myötä pisteet tasattiin 1-1-lukemin.
MiPK on sarjassa kuudentena kuusi pistettä kärjessä olevaa Gnistania perässä ja kaksi pistettä Jippoa edellä. Viidestä viimeisestä ottelustaan mikkeliläiset ovat voittaneet kolme, hävinneet yhden ja pelanneet kerran tasan. Edellisellä kierroksella joukkue voitti kotonaan PKKU:n 2-1, kaadettuaan sitä ennen MP:n Mikkelin derbyssä 1-3. MiPK:n viimeisin tappio tuli elokuun alussa kotikentällä, jossa MYPA oli parempi 1-2.
MiPK:n paras maalintekijä seitsemällä osumallaan on kaksi kertaa Veikkausliigan maalikuninkuudenkin menneillä vuosikymmenillä voittanut brassilegenda Rafael, joka istui alkukaudesta paljon penkillä, mutta on noussut sittemmin joukkueen ykköshyökkääjäksi. Useimmiten puolustuksessa kahden identtisen veljensä Samin ja Miikan kanssa pelaava Tommi Ekmark on tehnyt viisi maalia. Kesäkuussa Jipon verkkoon osunut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Tuomas Koppelomäki sekä laituri Isaac Kannah ovat myös pelaajia, joita niin joensuulaisyleisön kuin Jipon puolustuksenkin kannattaa seurata tarkkaan. Lisäksi Ville Kirvesoja ja Antti-Pekka Kesonen ovat muodostaneet vahvan akselin keskikentän keskustassa ja Tatu Österlund pelaa hyvää kautta mikkeliläisjoukkueen ykkösmaalivahtina.
Jippo jatkoi viime viikolla vahvaa vierasotteluvirettään Vaajakoskella, josta joukkue haki tärkeät kolme pistettä Miko Mäkirinteen kauden kymmenennellä maalilla, johon antoi komean syötön Jipon avauskokoonpanoon ryminällä noussut MiPK-kasvatti Ville Teräsranta. Jipon edellinen kotiottelu JäPS:iä vastaan päättyi hyvästä peli-ilmeestä huolimatta tappioon, joten nyt on kasvojenpesun aika.
– Viime ottelusta saatu voitto oli tärkeä, sillä saatiin hieman huonommallakin pelillä raavittua pisteet, eikä tähän otteluun tarvitse lähteä ylimääräisen puristuksen kanssa. Pyritään pelaamaan samalla lailla kuin edellisellä kerralla Kissoja vastaan, ja saamaan ruuti kuivemmaksi kuin viime otteluissa, joissa paikkoja on tuhlailtu, keskikenttäpelaaja Miika Vainikainen kertoo.

Sarjakautta on jäljellä enää neljä kierrosta, mutta tasaisessa sarjassa sijoitukset elävät yhä. Viime kaudella kolme maalia AC Kajaanille Kakkosen C-lohkossa iskeneen Vainikaisen maalisaldo näyttää tämän kauden osalta vielä nollaa.
– Mennään ottelu kerrallaan ja pyritään tekemään mahdollisimman hyvä loppukausi. Vaikka maaleja en olekaan tehnyt tällä kaudella, niin en siitä turhaan stressaa. Tärkeämpää on, että joukkueena onnistutaan, Vainikainen vakuuttaa.

Loukkaantumisten takia Jipon kokoonpanosta puuttuvat Zakaria Abahassine, Jere Kähkönen, Irakli Sirbiladze, Abdirahman Abdalle, Iiro-Pekka Naakka sekä Paavo Jarva. Ennen Edustuksen ottelua Keskuskentän miljöössä pelataan esiotteluna Jipon erityisjalkapallojoukkue JIPPO Vutiksen kauden ensimmäinen kotiottelu, kun klo 16.20 alkavassa ottelussa vastaan asettuu Joensuun Kaupunki. Kannattaa tulla siis paikalle jo tuntia aiemmin ja kannustaa Vutiksen ja kaupungin välille reilu peli!
 
JIPPO – MiPK lauantaina 1.9. klo 17.00 Joensuun keskuskentällä
Liput portilta 8/6 e, ennakkoon euron halvemmalla täältä, Jet Set Bar tai Jipon jäätelökioskilta Vapaudenpuistosta.