Parin viikon mittainen ottelutauko on takana, ja Kakkosen A-lohkon loppuhuipennus on käsillä. Jippo isännöi lauantaina runkosarjan neljänneksi viimeisellä kierroksella Nurmijärven Jalkapalloseuraa.

Viime kaudella Jippo voitti NJS:n joukkueiden molemmissa kohtaamisissa: kotona kesällä 2-0 ja vieraissa syksyn päätöskierroksella 2-4. Tämän kauden ensimmäinen kohtaaminen Nurmijärven Klaukkalassa päättyi kuitenkin tasapeliin. Laituri Joona Tukiainen vei kotijoukkueen 23. minuutilla 1-0-johtoon, mutta 37. minuutilla Santeri Saarenkunnas viimeisteli Jipon tasoituksen. Toisella jaksolla Jippo hallitsi palloa ja NJS iski vaarallisesti vastaan, mutta lisämaaleja ei nähty.

NJS on 18 kierroksen jälkeen sarjassa kahdeksantena. Se pyrkii vielä pakoon putoamispeikkoa, mutta tavoittelee kaiken sujuessa nappiin jopa paikkaa neljän parhaan joukossa, joten panosta ei tästä ottelusta puutu. NJS kärsi pitkään maalinteko-ongelmista, mutta elokuussa alkoi tapahtua. Joukkue voitti ensin MiPK:n kotonaan peräti 6-2, jonka jälkeen FC Viikingit kaatui vieraissa 0-2. Viime kierroksella oli taas vaikeampaa, kun nurmijärveläiset jäivät kotonaan FC Kiffeniä vastaan maalittomaan tasapeliin.

NJS:n sisäisen maalipörssin kärjessä on neljä maalia tehnyt laituri Tony Lehtimäki. Kolmen maalin miehiä ovat Joona Tukiainen sekä hyökkääjät Niko Aittasalmi ja Miro Salminen. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat myös maalivahti Otso Knuuttila sekä laitapuolustaja Yassin Daoussi. Joukkue vahvistui elokuussa, kun nuori keskikenttäpelaaja Matias Niuta saapui lainalle FC Lahdesta.

Jippo on saanut valmistautua otteluun hyvillä mielin, sillä joukkue haki ennen taukoa komean 1-3-vierasvoiton PEPO:sta ja säilytti näin ollen Karjalan herruuden Joensuussa. Kahdesti lappeenrantalaisia rankaissut Santeri Saarenkunnas nosti koko kauden maalisaldonsa jo kuuteen, ja tiukensi otettaan joukkueen sisäisen maalipörssin kärkitilasta. Jippo koki Lappeenrannassa myös kovia, sillä kaikissa kauden otteluissa vasemman laitapuolustajan paikalla pelannut Timo Tahvanainen loukkasi jalkansa ja on sivussa koko loppukauden. Paikkaaja löytyi kuitenkin nopeasti: viime vuodet KuPS:n organisaatiossa pelannut Jipon oma kasvatti Nuutti Tykkyläinen saatiin kiinnitettyä joukkueeseen lainasopimuksella.

– Minut otettiin heti todella hyvin vastaan, ja tunnen kuuluvani osaksi joukkuetta jo nyt. Kotiutuminen joukkueeseen on ollut helppoa, koska iso osa pelaajista oli jo entuudestaan tuttuja, Tykkyläinen hehkuttaa.

Tykkyläinen nousi joensuulaisyleisön tietoisuuteen kesällä 2015, jolloin nuorukainen nousi kesken kauden alle 16-vuotiaana Jipon avauskokoonpanoon. Hyvät esitykset poikivat siirron KuPS:iin Jipon pudottua Kolmoseen. Nyt neljä vuotta myöhemmin miehistynyt laitapuolustaja saapuu auttamaan Jippoa taistelussa noususta Ykköseen.

– Odottavin tunnelmin ottelua kohti edetään. Hyvä fiilis päästä taas pelaamaan tutulle kotikentälle Jipon paitaan! Toivottavasti tulee paljon katsojia paikalle, että saadaan hyvä meteli ja hieno tunnelma aikaan, Tykkyläinen toivoo.

Timo Tahvanaisen sivuun jäämisen ja Nuutti Tykkyläisen paluun lisäksi Aapi Helvelahti on taas käytettävissä kärsittyään pelikieltonsa. Sairastuvalta ei ole luvassa apuja, lisäksi Henrik Hellstenin pelaaminen on epävarmaa.

 

JIPPO – NJS lauantaina 14.9. klo 17.00 Mehtimäellä

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista. Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.

Kuva: Vesa-Pekka Reponen

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi