Jippo kohtaa lauantaina klo 14.45 Nurmijärven Jalkapalloseuran Kakkosen Cupin puolivälierässä. Jippo arvottiin kotijoukkueeksi, joten ottelu pelataan Rantakylän Liikuntahallissa.

Jippo ja NJS kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa kaudella 2018, jolloin Jippo oli selvästi parempi sekä kotona (2-0) että vieraissa (2-4). Viime kaudella ”Palokärjet” oli kuitenkin vaikea vastus joensuulaisille: kotikentällään Klaukkalassa NJS johti Joona Tukiaisen maalilla 1-0, mutta Jippo sai taisteltua pisteen Santeri Saarenkunnaksen tasoituksen myötä. Joensuussa Jippo hyökkäsi hanakasti päälle, mutta NJS-puolustus tylsytti hyökkäykset ja iski tehokkaasti vastaan katkaisten Jipon yli vuoden kestäneen tappiottoman sarjaotteluputken 1-3-vierasvoitollaan. Miro Salminen iski NJS:lle kaksi maalia ja Niko Aittasalmi yhden. Jipon ainokaisen viimeisteli Aleksi Nissinen.

NJS sijoittui omassa Kakkosen Cupin alkulohkossaan toiseksi. Joukkue hävisi lohkovoittaja FC Honka/Akatemialle rumasti 4-0, mutta voitettuaan kotonaan 1-0 sekä Klubi 04:n että FC Viikingit, selvittivät nurmijärveläiset tiensä jatkoon oltuaan viiden alkulohkon kolmen parhaan lohkokakkosen joukossa. Jippo sen sijaan voitti oman kolmen joukkueen lohkonsa puhtaasti jyrättyään JäPS:n 2-5 ja PEPO:n 3-0.

– Tuloksellisesti hyvät matsit takana. Ottelu JäPS:iä vastaan ei ollut kokonaisuudessaan ehjä, mutta pelissä nähtiin myös paljon hyviä juttuja. PEPO:a vastaan jätettiin kaverille luu käteen ja oltiin paljon parempia. Se oli pelillisesti jo huomattavasti ehjempi matsi, täydet minuutit molemmissa otteluissa kellottanut Tommi Tainio toteaa.

Kahdeksanneksi Kakkosen A-lohkossa viime kaudella sijoittunut NJS jatkaa alkavalla kaudella samassa lohkossa Teemu Savukosken luotsatessa edelleen joukkuetta. Viime kauden joukkueesta on poistunut AC Kajaaniin siirtynyt keskikenttäpelaaja Joakim Ärilä sekä MP:hen siirtynyt laitapuolustaja Yassin Daoussi. Luottopelaajista joukkueessa jatkavat edelleen mm. maalivahti Otso Knuuttila, laituri/hyökkääjä Tony Lehtimäki sekä hyökkääjät Miro Salminen ja Niko Aittasalmi. Uusina pelaajina joukkueeseen on liittynyt Kolmoseen pudonneesta VJS:stä keskikenttäpelaaja Mohammed Sheikh ja laituri Janar Georg, Klubi 04:stä/HJK:n junioreista hyökkääjä Reko Räsänen ja laitapuolustaja Aleksi Kilpeläinen sekä FC Viikingeistä puolustaja Jonathan Ndongala.

Jippo lähtee lauantaina jatkamaan nousujohteista virettään. PEPO-ottelu oli joukkueelta vakuuttava esitys, ottaen vieläpä huomioon puolustuspään poissaolot, joista johtuen normaalisti keskikentällä operoiva Tommi Tainio luuti topparina.

– NJS-ottelu on meille hyvä paikka näyttää, että peli on edelleen kehittynyt. Tavoitteenamme on tietenkin jatkopaikka, sekä 95 minuuttia hyvää fudista. Sen täytyy näkyä myös lauantaina, että meitä on vaikea voittaa kotona, Tainio paaluttaa.

 

Tiesitkö

 

Kakkosen Cupissa pelattiin viisi alkulohkoa, joista voittajina puolivälieriin selvisivät Rovaniemi Football Academy (ex-RoPS/2), Hämeenlinnan Jalkapalloseura, FC Jazz (Pori), JIPPO sekä FC Honka/Akatemia (Espoo). Lohkokakkosista jatkoon etenivät Tampereen Palloveikot, NJS sekä Kaarinan Pojat. Puolivälieräpareiksi arvottiin FC Jazz – TPV, HJS – RFA, JIPPO – NJS sekä KaaPo – FC Honka/Akatemia. Kaksi ensimmäistä puolivälierää on jo pelattu: TPV eteni välieriin 0-1-voitolla Jazzista ja HJS 4-0-voitolla RFA:sta. Välieräparit arvottiin puolivälierien yhteydessä, joten välierät muodostuvat jo pelatut puolivälierät huomioituna näin:

TPV JIPPO / NJS
KaaPo / FC Honka/Akatemia HJS

Lauantain JIPPO – NJS -ottelun voittajalla on siis edessä välieräottelu TPV:n vieraana. Välierien voittajat etenevät paitsi Kakkosen Cupin toukokuiseen finaaliin, myös maaliskuussa pelattaviin Suomen Cupin neljännesvälieriin, joissa kumpainenkin joukkue saa kotikentällään vastaansa Suomen Cupin Veikkausliigan karsintalohkoista jatkoon edenneen joukkueen.

 

JIPPO – NJS lauantaina 22.2. klo 14.45 Rantakylän Liikuntahallissa

Liput ovelta 5 €, kausikortit 40 €. JIPPO-kioski palvelee.

 

Kuva: Marko Pennanen