Juhannustauko on takana ja Kakkosen sarjakausi jatkuu Jipon osalta kotikentällä. Lauantain iltaottelussa vastassa on Nurmijärven Jalkapalloseura. NJS on vuonna 2004 NNL:n ja FC Nurmijärven yhdistymisen tuloksena syntynyt juniorijalkapalloiluun profiloitunut fuusioseura, jonka edustusjoukkue palasi täksi kaudeksi parin vuoden tauon jälkeen Kakkoseen.
Kymmenen täyden kierroksen jälkeen NJS on sarjataulukossa kymmenentenä, mutta vain kaksi pistettä viidentenä olevaa Jippoa perässä. Joukkue aloitti kauden vahvasti, mutta viimeisestä neljästä ottelusta saldona on vain yksi piste, joka tuli kotitasapelistä MYPA:a vastaan. Edellisellä kierroksella nurmijärveläiset joutuivat nöyrtymään kotonaan PKKU:lle 0-2. NJS voitti kauden kaksi ensimmäistä vierasotteluaan, mutta on niiden jälkeen hävinnyt vieraissa kolmesti putkeen.
NJS:n sisäisen maalipörssin kärjessä on Markus Tukiainen viidellä osumallaan, Bob Diasonaman säestäessä kolmella maalillaan. Joukkueen avainpelaajia ovat myös laiturit Joona Tukiainen ja Joonas Manninen, keskikentällä tai topparina viihtyvä Lauri Bergström sekä maalivahti Otso Knuuttila. Nurmijärveläisten kokoonpanosta puuttuu pelikiellon takia hyökkääjä Emongo Osongo.
Jipolla on takanaan kaksi pelillisesti vahvaa vierasottelua, joista käteen jäi kuitenkin vain yksi piste. Viimeistelyä parantamalla joukkueella on takuulla hyvät saumat palata tänä lauantaina voittojen makuun. Hyökkäyspään poissaolojen myötä entistäkin isommassa vastuussa maalinteosta on ollut Miko Mäkirinne, joka iski viime viikolla jo kauden viidennen maalinsa, ja on Kakkosen A-lohkon maalipörssissä jaetulla neljännellä sijalla. Tässäkin ottelussa kannattaa tarkkailla myös toppari Tuomas Kettusta, joka vietti juhannusviikonlopun U18-maajoukkueen mukana, pelaten harjoitusottelussa EM-kotikisoihin valmistautuvaa U19-maajoukkuetta vastaan.
– Ihan hyvin olen palautunut maajoukkueleiristä. Leiri meni hyvin, ja otteluun olin myös omalta osaltani tyytyväinen, tuli onnistumisia, Tuomas Kettunen kertoo.

Lauantain vastustaja ei ole entuudestaan tuttu ”Tumelle”.
– En tiedä yhtään minkälainen porukka NJS on, mutta helppoa peliä ei varmasti ole tulossa. Jos vain jatkamme samanlaista peliä kuin edellisissä otteluissa ja teemme vielä omista paikoistamme maalit, niin voitamme varmasti, Kettunen uskoo.
Zakaria Abahassine on varmasti poissa Jipon kokoonpanosta, Irakli Sirbiladzen pelikunto on vielä kysymysmerkki. Lisäksi sopimuspelaajista Väinö Häkki ja Niko Niemeläinen ovat B-junioreiden mukana.
HUOM! Tulevana viikonloppuna järjestään pesäpallon Itä-Länsi-tapahtuma Mehtimäen pesäpallostadionilla ja sen ympäristössä. Tästä johtuen alueen kaikki parkkipaikat (Areena, Yliopisto, Jäähalli, Louhelan hiekkakenttä) saattavat olla vielä Jipon ottelunkin aikaan täynnä. Jos olet tulossa paikalle omalla autolla, kannattaa varautua ruuhkiin ja olla ajoissa liikkeellä. Varman parkkipaikan autolle pitäisi saada raviradan parkkipaikalta. Vaihtoehdoisesti voitte käyttää julkisia kulkuvälineillä tai tulla paikalle kävellen/pyörällä. Pahoittelemme mahdollista vaivaa autoilijoille!
 
JIPPO – NJS, lauantaina 30.6. klo 19.00 Joensuun keskuskentällä
Liput portilta 8/6 €. JIPPO-kioski palvelee.