Jippo pääsee pelaamaan taas pienen tauon jälkeen kotikentälle, sillä lauantaina todennäköisesti helteisessä Joensuun Keskuskentän ottelussa vastaan asettuu Pallokerho Keski-Uusimaa. Ottelu on kauden 13. ja Jipolle se on kauden 8. kotitottelu. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 17.
PKKU on perustettu vuonna 2005 ja se toimii Keski-Uudenmaan alueen kilpajalkapalloon keskittyvänä kokoomaseurana, jonka tarkoituksena on koota Keravan Pallo -75:n ja Tuusulan Palloseuran motivoituneimmat pelaajat samaan joukkueeseen. PKKU nousi takaisin Kakkoseen kauden 2016 päätteeksi ja he sijoittuivat viime kaudella A-lohkon keskikastiin. Joukkueen tärkeimpiä pelaajia ovat keskikentän Milo Jung sekä valtaosan joukkueen maaleista viimeistelleet Hedi Khayat ja Robbie Azodo. Joukkueen puolustuslinjassa kapteeninnauhaa kantava Joonas Puljujärvi on myös erittäin tärkeä osa joukkueen peliä vahvan kaksinkamppailupelaamisen ja pelinavaamisen muodossa. Joukkue on kauden aikana saanut apuja myös Veikkausliigasta FC Lahden kanssa solmitun yhteistyösopimuksen myötä. PKKU:n kauden alku oli heikko, mutta tällä hetkellä joukkue on yksi sarjan kuumimpia: viimeisestä viidestä ottelusta on kasassa 3 voittoa ja 2 tasapeliä. Edellisellä kierroksella PKKU kävi hakemassa kovan vierasvoiton Oulunkylän Gnistanista lukemin 2-3. Jipon ja PKKU:n kauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuun alkupuolella osui molemmille joukkueille härkäviikon viimeiseksi, joten mitään kovatempoista 1-1 –tasapeliin päättynyttä taistoa ei tuolloin Keravalla nähty. PKKU:n johto-osuman ensimmäisellä jaksolla tuikkasi paluupallosta Azodo, kun taas Jipon tasoituksen rangaistuspotkusta teki Miko Mäkirinne.
Lauantaina kysymyksessä on tärkeä ottelu, sillä PKKU on ensimmäisen putoajan paikalla kymmenentenä 15:llä pisteellä, Jippo majailee sarjassa seitsemäntenä vain kaksi pistettä Keski-Uudenmaan ylpeyttä edellä. Jippo on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, joista edellinen oli vieraissa MP:tä vastaa lukemin 3-1. Tätä edellinen ottelu kotona MYPA:a vastaan päättyi kauden surkeimman esityksen jälkeen tylyihin 0-3 -lukemiin. Nyt on siis pelillisen ja etenkin tuloksellisen tasonnoston paikka. Jippo joutuu otteluun ilman kapteeni Antti Åkea, joka kärsii täyttyneen korttitilin vuoksi pelikieltoa. Hyökkäyspään Irakli Sirbiladzen ja Zakaria Abahassinen pelaaminen ratkeaa vasta ottelun alla. Tällä kaudella Jipon maaliruiskun viittaa seitsemällä osumallaan kantanut Mäkirinne sen sijaan nähdään kentällä. Muutamien poissaolojen myötä kokoonpanomuutoksia tullaan siis varmasti näkemään. Kentällä isoa roolia puolustuslinjassa kantava joukkueen varakapteeni Aapi Helvelahti ruotii huomista kamppailua seuraavasti.
– Joukkueessa on luottavainen fiilis huomista ottelua kohtaan. Viime otteluiden tulokset eivät tyydytä ja olemme keskustelleet paljon joukkueen kanssa meidän pelaamisesta. Meidän täytyy lähteä huomenna siitä, ettei omiin kolise niin paljon kuin viime aikoina. Se takaa meille mahdollisuuden voittaa ja sitä me huomenna haluamme, kommentoi Helvelahti.
JIPPO – Pallokerho Keski-Uusimaa, la 28.7. klo 17 Joensuun Keskuskenttä.
Liput portilta 8/6e, ennakkoon euron halvemmalla täältä, Jet Set Bar tai Jipon jäätelökioskilta Vapaudenpuistosta.