Otteluennakko: JIPPO – Peka/KyPa

Kuva: Marko Pennanen

Suomen Regions’ Cupissa on edetty jo yhden kierroksen päähän puolivälieristä. Ainoa Itä-Suomen piirin vielä mukana oleva edustaja Jippo kohtaa huomenna lauantaina kotonaan viidennen kierroksen ottelussa kotkalaisen Kymin Palloilijat. KyPa toimii Peli-Karhujen (jonka alkuperäinen nimi vuosina 1945-1958 KyPa oli) alaisuudessa, joten joukkueen virallinen nimi on PeKa/KyPa.

KyPa pelaa Kaakkois-Suomen Vitosessa, jossa joukkue on yksi vahvimmista nousijakandidaateista. Kymiläiset aloittivat Regions’ Cupin ensimmäiseltä kierrokselta ja ovat tähän mennessä pudottaneet Valkealan Kajon, Korian Ponnen, Kotajärven Pallon sekä Kulennoisten Pallon, joista ensin mainitun jälkeen kaikki ovat KyPaa ylemmässä sarjassa eli Kaakkois-Suomen Nelosessa pelaavia joukkueita. KyPan paras maalintekijä tällä kaudella on ollut yhdeksän maalia Vitosessa ja kolme Regions’ Cupissa tehnyt Antti Riihimäki.

Jippo aloitti Regions’ Cupin toiselta kierrokselta ja on tähän mennessä pudottanut SC Riverballin, ToU:n sekä KuKin. Kahden edellisen sarjaottelun päätyttyä 5-0-voittoihin, lähtee kotijoukkue erinomaisessa vireessä KyPan kimppuun. Jipon kokoonpanosta ovat poissa töiden takia ottelun väliin jättävä Topi Sormunen sekä sairastava Erkka Sjöblom. Avauskokoonpanossa Sormusen paikan kolmen puolustuslinjan keskeltä ottava Tuomo Tolonen ennakoi ottelua seuraavasti.

– Vastustajasta ei kyllä ole mitään tietoa, mutta kaikkeen ollaan valmiina. Oman tekemisen kautta lähdetään tätä ottelua voittamaan ja uskon, että meillä on voittoon hyvä mahdollisuus. Henkilökohtaisesti palaan tietenkin enemmän kuin miellelläni pelaavaan kokoonpanoon, kommentoi Tolonen.

JIPPO – PeKa/KyPa, lauantaina 1.7. klo 17.00 Joensuun keskuskentällä

Liput 5€/3€