Jippo pelaa sunnuntaina kotonaan lohkovoitosta ja jatkopaikasta Kakkosen Cupissa. Vieraaksi Rantakylän Liikuntahalliin saapuu lappeenrantalainen PEPO. Lappeenrantalaiset pelasivat Cupin ensimmäisellä kierroksella 1-1-tasapelin kotonaan MP:tä vastaan, nuoren Jami Viston lauottua PEPO:n maalin vapaapotkusta. Toisella kierroksella Jippo kaatoi MP:n 3-1 Miika Vainikaisen yhdellä ja Aleksi Nissisen kahdella maalilla, joten voitto tai tasapeli sunnuntain ottelusta riittäisi Jipolle lohkovoittoon. Tappiolla lohkovoitto ja jatkopaikka lipuisi PEPO:lle.

PEPO on joensuulaisille tuttu joukkue niin viime kauden tasaisten otteluiden kuin keskinäisen pelaajaliikenteenkin kautta. Maalivahti Jirko Sorsa siirtyi Jippoon kasvattajaseurastaan PEPO:sta vuosi sitten ja Jippo-kapteeni Antti Åke kipparoi lappeenrantalaisjoukkuetta kaudella 2016. Puolustaja Jens Harju ja keskikentällä nykyään vaikuttava Petteri Rönkkö saivat puolestaan PEPO:n ex-Jippolaisina hiljattain seuraa, kun viime syksynä Jippoa vahvistanut laituri Aleksi Ikonen teki sopimuksen lappeenrantalaisten kanssa. PEPO:n avainpelaajia ovat entisten joensuulaisten lisäksi amerikkalaismaalivahti Craig Hill ja gambialaistoppari Alieu Ceesay. Uutena pelaajana joukkuetta vahvistaa nigerialaishyökkääjä Paul Obi, joka voitti viime kaudella 20 maalillaan Kakkosen C-lohkon maalikuninkuuden oululaisen JS Herculeksen paidassa.

Jippo lähtee sunnuntain otteluun hienoista lähtökohdista komean MP-voiton myötä, vaikka pelissä on vielä paljon parantamisen varaa. Kokoonpanosta on eri syistä sivussa muutama pelaaja, kuten Jere Kähkönen, Irakli Sirbiladze ja Markus Swahne.

– Innolla odotan sunnuntain matsia, onhan meillä hyvä sauma päästä Cupissa eteenpäin. Tasurikin pelistä riittäisi, mutta voittoa lähdetään tavoittelemaan, vakuuttaa edellisen ottelun sankari Aleksi Nissinen.

– Molemmilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet päästä jatkoon, joten varmasti tulee mielenkiintoinen ottelu. Olen varma, että jos pelaamme ottelussa omalla tasollamme, olemme hyvin lähellä voittoa, Nissinen uskoo.

 

JIPPO – PEPO sunnuntaina 3.2. klo 14.00 Rantakylän Liikuntahallissa
Liput 5€
Alle 7-vuotiaat, Jipon ja FC Hertan pelaajat, sekä Jipon kausikorttilaiset ilmaiseksi.
Etukäteen lipun voit ostaa verkkokaupasta osoitteessa https://holvi.com/shop/jippojoensuu/.