fbpx

JIPPO on palannut talvilomaviikon jälkeen harjoituskentälle, ja kohtaa treeniviikon päätteeksi sunnuntaina harjoitusottelussa Lappeenrannan PEPO:n. Rantakylän Liikuntahalliin ei voida ottaa yleisöä, mutta Karjalainen lähettää ottelusta livestriimin tilaajilleen.

Joensuulaisten taival Suomen Cupissa päättyi karsintalohkovaiheeseen, kun avauskierroksen 1-0-voittoa HJK Klubi 04:stä seurasivat vierastappiot Gnistanille (3-0) ja MP:lle (5-0). Gnistan eteni lohkovoittajana Cupissa jatkoon. JIPPOn viimeinen ottelu MP:tä vastaan eteni suhteellisen tasaisena vajaan puolen tunnin ajan, mutta Jere Juurisen ulosajo ja sitä seurannut rangaistuspotku käynnistivät lumipalloefektin, jota joensuulaiset eivät saaneet pysäytettyä. Jens Harjun ulosajon myötä kolmanneksen ottelusta kahden miehen alivoimalla pelannut JIPPO jäi murskalukemin kolme rangaistuspotkua saaneen MP:n jalkoihin.

– Suomen Cupista jäi käteen isolla kädellä oppia siitä, mitä pelaaminen Ykkösessä vaatii, ja mitä joukkueemme pelaamisessa täytyy kehittää. Käteen jäi kuitenkin myös asioita, joissa olemme menneet joukkueena ja yksilöinä eteenpäin, Gnistan-ottelussa JIPPOn maalia vartioinut Jirko Sorsa huomauttaa.

Kolmen kauden ajan JIPPOn kiistattomana ykkösmaalivahtina lähes kaikki ottelut pelannut Sorsa on nyt uudessa tilanteessa, kun KuPS:n organisaatiossa jo useamman vuoden ajan kypsynyt ja U18-maajoukkueessakin debytoinut Aleksi Honka-Hallila palasi lainasopimuksella kasvattajaseuraansa.

– “Allun” tulo maalivahtiosastolle on ollut täydellistä tähän tilanteeseen. Eritoten viime kauden aikana alkoi tuntua siltä, että olisi kiva, jos joku toisi vähän kilpailua pelipaikasta. Se, että tuollainen nuori jätkä tulee ja haastaa tosissaan, kehittää minua, ja uskon, että se menee myös toisin päin. Puskemme treeneissä toisiamme koko ajan paremmiksi veskareiksi ja opimme toisiltamme paljon, Sorsa näkee.

Sunnuntain vastustaja PEPO valmistautuu kuudenteen peräkkäiseen kauteensa Kakkosen A-lohkossa. Viime kaudella joukkue sijoittui lohkossa toiseksi, ja lähtee tulevaankin kauteen varmasti yhtenä suurimmista nousijasuosikeista. PEPO pärjäsi mainiosti tänä keväänä alusta saakka pudotuspelikilpailuna järjestetyssä Kakkosen Cupissa. Lappeenrantalaiset raivasivat tieltään PeKan, MyPan, JäPS:n ja PIF:n edeten myöhemmin pelattavaan Kakkosen Cupin loppuotteluun sekä Suomen Cupin neljännesvälierävaiheeseen, jossa PEPO joutui kuitenkin nöyrtymään Kakkosen A-lohkon viime kaudella voittaneelle ja sen myötä Ykköseen JIPPOn tapaan nousseelle PK-35:lle selvin 0-3-lukemin.

Kausina 2018-2019 samassa Kakkosen lohkossa JIPPOn kanssa pelannut ja useampana keväänä niin Cup- kuin harjoitusotteluidenkin muodossa kohdattu PEPO on JIPPOlle tuttu vastustaja. Täksi kaudeksi paluun Joensuuhun tehnyt puolustaja Jens Harju pelasi lilapaidassa edelliset neljä kautta, ja Jirko Sorsa vietti seurassa juniorivuotensa sekä useamman kauden vielä edustusjoukkueessakin.

– Odotan sunnuntailta hyvää ja kiihkeää futismatsia, kun taistellaan Karjalan herruudesta. PEPO on hyvä joukkue, joten meidän täytyy onnistua, jotta herruus säilyy meillä! Kasvattajaseuraa vastaan pelaaminen on aina kivaa, mutta JIPPOssa jo kolme kautta pelanneena ja useasti PEPO:n kohdanneena alkavat nämä olla jo pelejä muiden joukossa, mutta into pelata on kova!, Sorsa vakuuttaa.

Viime viikolla joukkueeseen liittynyt amerikkalaishyökkääjä Wilterlynd Inalien tehnee sunnuntaina epävirallisen debyyttinsä JIPPO-paidassa.

 

JIPPO – PEPO sunnuntaina 21.3. klo 14.00 Rantakylän Liikuntahallissa

Otteluun ei voimassa olevien koronarajoitusten vuoksi voida ottaa yleisöä, mutta sitä voi seurata livenä Karjalaisen lähettämän striimin kautta. Suora linkki striimiin (Karjalaisen tilaajille): http://karjalainen.fi/jalkapallo

Digi-Karjalaisen tutustumistarjous uusille tilaajille 1€/1kk.

Kuva: Mikko Kalavainen