Sunnuntaina on edessä todellinen paikallisen jalkapalloilun juhlapäivä, kun kauan odotettu Karjalaiset Futisfestarit pyörähtää käyntiin Joensuun keskuskentällä. Tapahtuma kestää koko päivän, sisältäen reippaasti oheisohjelmaa, sekä klo 15 starttaavan esiottelun, jossa Jipon yhteistyöjoukkue LehPa kohtaa SC Riverballin. Päivän kruunaa klo 18.30 alkava Kakkosen ottelu JIPPO – PEPO, taistelu Karjalan herruudesta.

– Jipon tavoite on viedä pohjoiskarjalaista jalkapallokulttuuria eteenpäin, ja Karjalaiset Futisfestarit on yksi keino siihen. Tapahtuma järjestetään yhdistämään paikallista jalkapalloväkeä ja luomaan yksi iso yhteinen vuosittainen tapahtuma Pohjois-Karjalan jalkapallolle, kertoo Jipon toiminnanjohtaja ja laitapuolustaja Timo Tahvanainen.

– Sunnuntain tapahtumassa on paljon nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Jalkapallopuisto tuo toimintaa, johon voi osallistua koko perhe. Kaksi mielenkiintoista matsia, joista kummastakaan ei puutu panosta. Tiukkoja kisoja junnurankkarikisoista Karjalan Kovin Kanuuna -kilpailuun, joissa katsojat pääsevät osallisiksi. Tapahtumatorilla saa varmasti mahan täyteen ja pääsee tutustumaan yhteistyökumppaneiden pisteillä heidän tarjontaansa. Lisäksi on kiva nähdä, mitä kaikkea tapahtuman juontaja Lassi Hurskainen keksii päivän aikana, ”Tinke” jatkaa.

Lisätietoja Karjalaisista Futisfestareista tapahtuman omalla sivulla.

Tapahtuman pääottelun vierasjoukkue PEPO on kuulunut vuosien ajan Kakkosen kärkikastiin, ja on lähtenyt tähänkin kauteen isoin satsauksin sarjanousua tavoitellen. Lappeenrantalaisten kone on kuitenkin hieman yskähdellyt viime aikoina. Ensimmäisillä kierroksilla hyvin maaliverkkoja heiluttanut joukkue on hävinnyt kaksi ottelua putkeen tekemättä itse maaliakaan: vieraissa FC Viikinkejä ja viimeksi kotonaan FC Kiffeniä vastaan. PEPO on sarjataulukossa keskikastissa, pisteen Jippoa ja neljä pistettä sarjakärki MP:tä perässä.

PEPO:n sisäisen maalipörssin jaettua kärkisijaa kahdella maalilla pitävät kaikki lappeenrantalaisten ex-Jippolaiset: keskikenttäpelaaja ja kapteeni Petteri Rönkkö, laitapuolustaja Jens Harju sekä laituri Aleksi Ikonen. Kahden maalin miehiä ovat myös kookas toppari Alieu Ceesay sekä nälkäinen kärkimies Paul Obi. Amerikkalaismaalivahti Craig Hill on ollut viime kierrokset loukkaantuneena, joten joukkueen maalia on vartioinut nuori Miko Sederholm. Joukkuetta valmentaa neljättä kauttaan Mika Heino.

Jippo ja PEPO pelasivat viime kaudella kaksi kiihkeää ottelua, joista ensimmäinen pelattiin Joensuun keskuskentällä. Miko Mäkirinne vei Jipon johtoon ensimmäisellä jaksolla, mutta PEPO tuli toisella jaksolla tasoihin Alieu Ceesayn maalilla. Kauden toinen kohtaaminen näytti jo päättyvän maalittomana, kunnes viime hetkillä Jippo-kapteeni Antti Åke runnoi kulmapotkun jälkitilanteesta Jipolle kolmen pisteen arvoisen maalin. Karjalan herruus pysyi Joensuussa kevään Kakkosen Cupinkin jälkeen, jossa Jippo eteni alkulohkosta jatkoon taisteltuaan fyysisessä koitoksessa Rantakylän Liikuntahallissa 0-0-tasapelin lappeenrantalaisvieraita vastaan. Valtikka halutaan säilyttää Pohjois-Karjalassa vastedeskin.

– PEPO-ottelut ovat muodostuneet Jipolle erityisiksi vuosien varrella, ja Karjalan Herruus on asia, joka ehdottomasti halutaan säilyttää Joensuussa. Pisteen ero sarjataulukossakin kertoo siitä, että ennakkoon tiedossa on tasainen ottelu, ja voitolla pysytään mukana sarjan kärkikamppailussa. Voiton avaimet Jipolla on siinä, miten hyvin onnistutaan toteuttamaan yhdessä sovittua pelisuunnitelmaa, jonka kulmakiviä ovat koko joukkueen tiivis puolustaminen sekä Jippo-asenne, pelirohkeus omassa pallollisessa pelaamisessa sekä riskinottokyky ja viimeistelyn laatu hyökkäyspäässä, Timo Tahvanainen luettelee.

Jippo palasi viime viikolla kahden voiton jälkeen alkukaudelta tutulle linjalle 0-0-tasapelillä JäPS:n vieraana. Ottelussa oli kuitenkin paikkoja vaikka kuinka moneen osumaan, joten Karjalaisiin Futisfestareihinkin voidaan lähteä maalit mielessä.

– Tervetuloa viihtymään Keskuskentälle. Toivottavasti saadaan yhdessä tehtyä ikimuistoinen tapahtuma!, Tahvanainen päättää.

Toisin kuin edellisen ottelun ennakossa mainostettiin, Risto Kahelin ei ole vielä toipunut aivan pelikuntoon saakka, ja on loukkaantuneiden listalla vielä tänä sunnuntainakin. Järvenpäässä tällin saaneen Miko Mäkirinteen pelaaminen on epävarmaa. Jipon hyökkäyspäässä riittää joka tapauksessa maalinälkää mm. Toni Tahvanaisen ja Aleksi Nissisen muodossa.

 

Karjalaiset Futisfestarit sunnuntaina 16.6. klo 14.00 – 21.00 Joensuun keskuskentällä,
JIPPO – PEPO klo 18.30

Liput 10 €, ennakkoon täältä. Kaikkien tapahtumaan osallistuvien pohjois-karjalaisten jalkapalloseurojen lisenssipelaajat (aiemmin jaetulla pääsylipulla), alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.
(Kausikortti kelpaa normaalisti)

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi