fbpx

JIPPO pelaa lauantaina kauden viimeisen kotiottelunsa. Alemman loppusarjan toiseksi viimeisen kierroksen ottelu helsinkiläistä PK-35:ttä vastaan pelataan Rantakylän Liikuntahallissa, ja se käynnistyy klo 18.00. Lipun otteluun voit ostaa jo nyt JIPPOn verkkokaupasta.

JIPPOn haaveet Ykkösen sarjapaikan säilyttämisestä ensi kaudelle kariutuivat viime sunnuntaina tylyimmällä mahdollisella tavalla. Kotiottelu niin ikään sarjapaikkansa puolesta taistellutta HJK Klubi 04:ää vastaan päättyi murheelliseen 0-6-tappioon. Kyseessä oli JIPPOn edustusjoukkueen historian suurinumeroisin sarjaottelussa tullut tappio.

– Se oli täydellinen epäonnistuminen, ja pettymys on tietenkin suuri. Tapa, jolla putoaminen varmistui oli kuin kauhuelokuvasta: kotiottelu, Klubin nuoret pelaajat vastassa, tuloksena 0-6-tappio. Jos sarjasta nyt piti pudota, kukaan ei olisi halunnut sen tapahtuvan tällä tavalla, Sauli Kettunen päivittelee.

Kun JIPPO otti elo-syyskuun taitteessa kaksi hienoa voittoa silloisista päävastustajistaan MP:stä ja PK-35:stä, näytti tulevaisuus varsin valoisalta. Niitä seurasi kuitenkin niukkojen tappioiden putki otteluissa, joissa pistetilin karttuminen ei olisi ollut pelitapahtumiin nähden vääryys. Lokakuussa veitsi kurkulla pelatut MuSa- ja Klubi 04 -ottelut menivät kuitenkin pelillisestikin pahasti mönkään.

– Viimeiset kaksi ottelua olemme jostain syystä alisuorittaneet pahasti. Ajoittain näissä otteluissa pystyimme pelaamaan korkeimmalla mahdollisella tasollamme, mutta jos tämä taso ei kestä kuin hetkittäin, niin tulos on tuollainen. Klubi osoitti sen viime sunnuntaina varsin selvästi. Tarkkaa syytä alisuorittamiselle en osaa sanoa, tässä lienee kyse useista eri tekijöistä, Kettunen pohtii.

JIPPO kohtaa lauantaina kauden viimeisessä kotiottelussaan sarjapaikkansa seuraavalle kaudelle jo varmistaneen PK-35:n, jonka joukkue voitti runkosarjassa vieraskentällä 0-1, mutta hävisi kotonaan samoin lukemin.

– Laitamme edelleen kaiken likoon ja lähdemme hakemaan voittoa. Katsojille tämä on viimeinen tilaisuus vähään aikaan nähdä Ykköstä Joensuussa, ja kyseessä on todennäköisesti myös joidenkin pelaajien viimeinen kotiottelu JIPPOn paidassa. Toivon runsaslukuista ja kannustavaa kotiyleisöä, jolle lupaamme jälleen tutusti viimeiseen asti taistelevan JIPPOn, Kettunen vakuuttaa.

 

Pää pystyssä eteenpäin

 

Sauli Kettunen siirtyi LehPasta JIPPO-junioreihin kaudeksi 2002, ja pelasi ensimmäiset Miesten Ykkösen ottelunsa JIPPOssa jo kaudella 2009. Välissä muutaman kauden ajan AC Kajaania edustanut Kettunen palasi kaudeksi 2017 nostamaan Kolmoseen vajonnutta JIPPOa takaisin ylemmäs, ja on pelannut joukkueessa tähän päivään asti. 31-vuotiaana “Salelle” on kertynyt JIPPOssa jo toistasataa sarjaottelua, ja pelipaikkakin on ehtinyt vaihtua matkan varrella laitapuolustajasta keskikenttäpelaajaksi.

– Olen pelannut JIPPOssa kolmella eri sarjatasolla ja saanut kokea kaksi hienoa nousua. Tämä on koko pelaajaurani ensimmäinen sarjasta putoaminen, joten en ole täysin varma, kuinka tätä tulisi käsitellä. Kausi Ykkösessä oli joukkueen näkökulmasta melko odotettu: pyrimme raapimaan pisteitä isommiltamme, ja välillä tässä onnistuimmekin. Putoamisesta huolimatta visiitistä jää kuitenkin myös oppia seuralle. Ykkösessä säilyminen vaatii edelleen jatkuvaa urheilullisen puolen kehittämistä, sekä sen ylläpitämistä, mitä valmennustiimimme on kuluneiden vuosien aikana joukkueeseen tuonut. Talouspuoli lienee toinen esille nostettava asia, jonka osalta “Tinke” (Timo Tahvanainen) ja kumppanit ovat tehneetkin hienoa työtä jo pitkään. Samalla pelaajille on viimeistään nyt tullut selväksi, mitä Ykkönen vaatii fyysisesti, taidollisesti, taktisesti ja henkisesti. Koen, että varsinkin nuorille pelaajillemme tästä on jatkossa hyötyä, Kettunen näkee.

Kun Ykkösen kautta on jäljellä vielä kahden loppusarjakierroksen verran, taistelevat alemmassa loppusarjassa MP, MuSa ja Klubi 04 vielä viimeisestä säilyjän paikasta. Vaikka joensuulaisnäkökulmasta sarjatilannetta ei pelasta enää mikään, lähtee JIPPO motivoituneena hakemaan pisteitä viimeisistä otteluistaan.

– Olemme harjoitelleet koko kauden hyvin sekä sitoutuneesti joukkueena, ja sama hyvä treenaaminen on jatkunut tällä viikolla. Jokaisessa harjoituksessa ja ottelussa jokainen pelaaja ja taustatiimin jäsen on parhaansa mukaan pyrkinyt raapimaan jokaisen prosentin joukkueen puolelle, mistä pitää antaa joukkueelle krediittiä. Kilpaurheilu motivoi, ja pelaamme edelleen tuloksesta. Tavoitteenamme voittaa molemmat ottelut. Lisäksi osalle pelaajista seuraavat kaksi ottelua voivat olla viimeisiä tällä sarjatasolla, osa taas voi antaa näyttöjä tulevan kauden valmentajille ja joukkueille. Kenenkään ammattiylpeys ei anna lupaa heittää hommaa läskiksi, Kettunen tietää.

 

Vastassa säilymisen jo varmistanut helsinkiläisjoukkue

 

JIPPO ja PK-35 kohtasivat runkosarjassa ensimmäistä kertaa vasta syyskuun alussa Pihlajamäen MagneCit Areenalla, josta JIPPO haki kovan taistelun päätteeksi 0-1-voiton Nuutti Tykkyläisen toisen jakson vastaiskumaalilla. Vain kymmenen päivää myöhemmin joukkueet kohtasivat Joensuun keskuskentällä. Tällä kertaa vastaiskumaalista vastasi vieraiden Yassin Adam, joka vei PK-35:n johtoon jo ottelun viidennellä minuutilla. JIPPO hakkasi aikaisen takaiskun jälkeen ottelun loppuun asti päätään vieraiden puolustusmuuriin, ja sarjataulukossa nippa nappa putoamisviivan yläpuolella ollut PK-35 nappasi tärkeän voiton.

Tuosta voitosta alkoi kangerrellen alkusyksystä pelanneiden helsinkiläisten nousu turvaan putoamispeikolta. Runkosarjan päätöskierroksella PK-35 kaatoi kotonaan MP:n 3-1, ja alempi loppusarja alkoi joukkueen osalta vahvasti 2-1-kotivoitolla HJK Klubi 04:stä sekä 2-3-vierasvoitolla MP:stä. Viime sunnuntaina Ykkösen sarjapaikkansa säilymisen jo varmistanut PK-35 hävisi kotonaan selkä seinää vasten pelanneelle MuSalle 1-2.

PK-35:n paras maalintekijä Jonathan Muzinga on viimeistellyt sarjakauden aikana jo kahdeksan maalia. Jenkkihyökkääjä Gerald Ben ja keskikentältä peliä rakentava Daniel Rantanen ovat osuneet maalipuiden väliin viidesti. Rantanen on lauantain ottelusta kuitenkin sivussa korttitilinsä täyttymisen vuoksi, kuten myös joukkueen luottopuolustaja Patrick Aaltonen.

 

 

 

 

 

JIPPO – PK-35 lauantaina 16.10. klo 18.00 Rantakylän Liikuntahallissa

Irtoliput 10 € aikuiset / 8 € erityisryhmät (lapset 7-15v, varusmiehet, opiskelijat, työttömät, eläkeläiset). Kausikortilla ilmaiseksi sisään ilman ennakkovarausta. Lipun voit ostaa ennakkoon verkkokaupasta tai ottelutapahtumasta portilta. Lapset alle 7 vuotta ja yli 75-vuotiaat ilmaiseksi otteluun suoraan portilta. Yli 75-vuotiaille ilmaisen sisäänpääsyn tarjoaa Suomen Seniorikodit. Palloliiton vapaakortit (Kultamerkki- ja Suomen Mestarikortti, Palloliiton kultakortti, Uefa:n Pro-kortti ja erotuomarikortti) käyvät tulevassa ottelussa. Rantakylän Liikuntahallin maksimikapasiteetti yleisön osalta on tässä ottelussa 450.

OTTELUTAPAHTUMAN TURVALLISUUSOHJEET

– Älä saavu sairaana tai oireisena ottelutapahtumaan.
– Suosittelemme kasvomaskin käyttöä.
– Huolehdi turvaväleistä mahdollisuuksien mukaan seurueesi ulkopuolisten kanssa katsomossa, jonottaessa ja muualla ottelutapahtuma-alueella.
– Jos ilmenee tarve yskäistä, tee se kertakäyttöiseen paperinenäliinaan tai hihaasi.
– Suosittelemme korttimaksun käyttöä mahdollisuuksien mukaan.

Tervetuloa Rantakylään – Kannustetaan JIPPO voittoon!

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3951548

 

Kuva: Mikko Kalavainen