Jippo kohtaa huomenna sunnuntaina viikon toisessa harjoitusottelussaan Rantakylän Liikuntahallissa iisalmelaisen PK-37:än. Joukkue on Jipolle tuttu erityisesti kaudelta 2016, jolloin iisalmelaiset veivät Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen voiton Jipon jäädessä nuolemaan näppejään vielä yhden kauden ajaksi ennen paluuta Kakkoseen. PK-37 on pelannut kaksi edellistä kautta Kakkosen C-lohkossa, jossa se jatkaa tänäkin vuonna.

PK-37 on tunnettu viime kausina kurinalaisesti puolustavana joukkueena, joka on vahva erikoistilanteissa. Nähtäväksi jää, millaisia tuulia joukkueeseen tuo tuore päävalmentaja, entinen Veikkausliiga-hyökkääjä Pele Koljonen. Rajallisten resurssien ja suhteellisen vahvan juniorituotannon myötä joukkue on varsin paikallinen, koostuen lähes poikkeuksetta pohjoissavolaisista pelaajista. Joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat Kakkosen C-lohkon parhaaksi maalivahdiksi viime vuonna äänestetty seuraikoni Ville Kosonen, puolustaja Jani Vidgren, keskikenttäpelaajat Ali Koljonen ja Joona Ojala sekä hyökkääjät Ali Al-Musawi ja Myan Doot. Joukkueessa on mukana myös joensuulaisväriä, kun laiturina viihtyvä Jippo-kasvatti Veeti Lehtimäki siirtyi joukkueeseen KuPS:n A-junioreista.

Erityisen tuttu seura PK-37 on Jippo-kapteeni Antti Åkelle.

Pelasin kauden 2013 Iisalmessa. Seura on hyvin hoidettu ja joukkueesta jäi positiivinen kuva, Åke muistelee.

– Sunnuntain ottelussa vastustajalta tulee huomioida pelaajavalmentaja Jani Vidgrenin molempien jalkojen potkutekniikka, sillä viime kaudella mies taisi tehdä maalin puolesta kentästä, Åke huomauttaa entisestä joukkuetoveristaan.

Jippo pelasi keskiviikkona SC KuFu98:a vastaan vain kolme päivää PEPO-tasapelin jälkeen. Väsynyt joukkue joutui nöyrtymään kuopiolaisille lukemin 1-5, ja huomenna pelataan taas.

– Meillä on tällä hetkellä paljon treenejä ja pelejä, tämä peli on meille nyt neljäs kahden viikon sisään. Osa pelaajista on ollut isolla kuormituksella tällä jaksolla. On siis ihan luonnollista, että väsymys voi näkyä, mutta ei se haittaa. Tärkeää olisi kuitenkin pyrkiä tekemään myös väsyneenä paineen alla oikeita ratkaisuja, ja sunnuntain ottelu on siihen taas uusi hyvä testi. PK pelaa aina hyvällä asenteella, joten meidänkin tulee nostaa omia leveleitämme keskiviikon KuFu-ottelusta, Åke toteaa.

Sunnuntain otteluun Jippo ei saa apuja sairastuvalta, ja viime otteluissa pelanneista Henrik Hellsten ja Timo Tahvanainen ovat myös sivussa, joten rotaatiota kokoonpanoon on väkisinkin luvassa.

 

JIPPO – PK-37 sunnuntaina 10.2. klo 16.00 Rantakylän Liikuntahallissa
Liput 5€
Alle 7-vuotiaat, Jipon ja FC Hertan pelaajat, sekä Jipon kausikorttilaiset ilmaiseksi.
Etukäteen lipun voit ostaa verkkokaupasta osoitteessa https://holvi.com/shop/jippojoensuu/.