Jipon härkäviikko päättyy sunnuntaina kotiotteluun, kun Lahden Reipas saapuu Mehtimäelle. Perinteikäs Reipas perustettiin 1891 Viipurissa, josta se siirtyi sotien jälkeen Lahteen. 60-70-luvuilla menestystä niittänyt seura fuusioitui talousvaikeuksien pakottamana FC Kuusysin kanssa 1996 FC Lahdeksi. Vuosien poissaolon jälkeen Lahden Reipas palasi kuitenkin miesten sarjatoimintaan kaudeksi 2012, kun se sai Salpausselän Reippaan paikan Kolmosesta, josta se nousi täksi kaudeksi Kakkoseen.

Reipas on aloittanut kauden vahvasti, mikä ei ole suuri yllätys, vaikka kyseessä onkin sarjanousija. Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat FC Lahden paidassa reippaasti liigakokemusta keränneet keskikenttäpelaaja Riku Heini sekä maalivahti Juha Tuomi. Lahden liigaringissä pyörineitä löytyy Reippaasta enemmänkin, kuten kesikenttäpelaaja Onuray Köse, puolustaja Antti Hukka sekä seuran puheenjohtajanakin toimiva Jussi Hauhia. Reippaalla on yhteistyösopimus FC Lahden kanssa, jonka myötä joukkue saa kokoonpanoonsa toisinaan apuja liigasta. Liiga-avuista nuori Pyry Lampinen on iskenyt alkukauden otteluissa kolme maalia Reippaalle.

Jippo ei ole kohdannut Reipasta aiemmin. Monella vastustajajoukkueen pelaajalla on kuitenkin taustaa FC Lahti Akatemiasta, jota vastaan Jippo pelasi kolme kiihkeää ottelua kaudella 2015. Kaudesta 2015 Jipossa pelannut puolustaja Aapi Helvelahti edusti Lahti Akatemiaa 2013, joten etenkin hänellä on sunnuntaina vastassa monta tuttua naamaa.

– Kiva kohdata vanhoja tuttuja, se sytyttää aina. 2015 Lahtea vastaan oli aina kuumia pelejä, joista ei tunnetta puuttunut. Uskon saman jatkuvan nytkin. 3 pistettä tulee jäämään Joensuuhun, Helvelahti toteaa itsevarmana.

Jipon neljä kierrosta kestänyt 0-0-putki meni poikki torstaina Kouvolassa, josta joukkue palasi kotiin 1-3-voitto ja kolme pistettä takataskussa. Kauden ensimmäisen Jippo-maalin sai kunnian viimeistellä Miika Vainikainen, jonka lisäksi Miko Mäkirinne ja Santeri Saarenkunnas osuivat maalipuiden väliin. Kotona maaleja ei vielä ole nähty, mutta Sudet-ottelun vahvistamalla itseluottamuksella niitä on hyvä lähteä hakemaan sunnuntaina. Jipon kokoonpanossa ei nähtäne suuria muutoksia, mutta Aleksi Nissinen on henkilökohtaisten syiden takia sivussa.

 

JIPPO – Reipas sunnuntaina 2.6. klo 18.30 Mehtimäen tekonurmella

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista. Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.