Otteluennakko: JIPPO – SaPa

Kuva: Marko Pennanen.

Jippo pelaa huomenna keskiviikkona vain muutaman päivän tauon jälkeen taas kotonaan, kun pieksämäkeläinen Savon Pallo saapuu keskuskentälle. SaPa on perustettu vuonna 1935, ja se on pelannut parhaimmillaan Kakkosessa 1980-luvulla. Ottelu oli alun perin tarkoitus pelata jo toukokuussa, mutta se siirrettiin tähän ajankohtaan Regions’ Cupin tieltä. Kyseessä on Jipon kauden ensimmäinen arkipeli, joten alkamisaika on poikkeuksellisesti niinkin myöhäinen kuin klo 19.00.

Savon Pallo nousi viime kaudeksi Kolmoseen, ja sijoittui kauden päätteeksi sarjassa seitsemänneksi. Lähes päivälleen vuosi sitten SaPa onnistui nousemaan lopussa kahden maalin takaa tasoihin (3-3) kotiottelussaan Jippoa vastaan; elokuussa Jippo kuittasi kuitenkin tämän pettymyksen höykyttämällä pieksämäkeläisiä keskuskentällä peräti 8-0. Huomionarvoisena seikkana mainittakoon, että varsin laajalla joukolla tälläkin kaudella maaleja iskeneellä Jipolla oli tuossa ottelussa kahdeksan eri maalintekijää.

Tällä kaudella SaPa on jatkanut siitä, mihin viime syksynä jäi: sarjasijoitus ennen tätä ottelua on jälleen seitsemäs. Kuten viime kaudellakin, mukaan on mahtunut niin murskatappioita kuin voittojakin. Viimeisimmässä kotiottelussaan joukkue kaatoi SC Riverballin 1-0, mutta sen jälkeen vieraissa JPS oli selvästi parempi maalein 4-0. Savolaisten tähän mennessä parhaat maalintekijät ovat kahteen kertaan verkkoja heiluttaneet Dimitri Klimov ja Otto Puikkonen.

Jippo nousi viime kierroksen tulosten myötä sarjakärkeen yhden ottelun muita kärkipään joukkueita vähemmän pelanneena. Tässä ”rästiottelussa” onkin hyvä sauma päästä kasvattamaan johtoa tämänhetkisestä yhdestä pisteestä. Loukkaantuneita joukkueessa ei ole, ja kaikki pelaajat ovat taas käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Maanantaina palauteltiin vielä edellisestä ottelusta, mutta tänään treeneissä oli jo hyvä huomista odottava sähinä päällä.

– Joukkueelta odotan vahvaa esitystä ja kolmea pistettä, sekä itseltäni hyvää peliä ja toivon mukaan maaleja, kertoo kaksi maalia edelliskierroksella vaihdosta kentälle tultuaan pyssyttänyt Markus Swahne.

 

JIPPO – SaPa, keskiviikkona 21.6. klo 19.00 Joensuun keskuskentällä

Liput 5€/3€