Jippo pääsee kuukauden tauon jälkeen pelaamaan kotonaan, kun Kouvolan Sudet saapuu Mehtimäelle vieraaksi. Joukkueet kohtasivat toukokuun lopulla Kouvolassa, josta Jippo haki kauden avausvoittonsa Miika Vainikaisen, Miko Mäkirinteen ja Santeri Saarenkunnaksen maalien siivittämänä lukemin 1-3. Tuossa kauden viidennessä ottelussa rikkoutui myös Jipon liki 400 minuuttia kestänyt nolla Susien englantilaisen keskikenttäpelaaja Bradley Wilsonin puskettua pallon Jirko Sorsan vartioiman maalin verkkoon.

Sarjajumboksi juuttunut Sudet otti kauden avausvoittonsa heinäkuun alussa kaatamalla niin ikään putoamiskurimuksessa olevan VJS:n kotonaan 4-1. Sen jälkeen kouvolalaiset ovat kuitenkin hävinneet kolme peräkkäistä ottelua murheellisella maalierolla 2-11. Sudet on tehnyt kauden aikana yksitoista maalia, joista peräti viisi on iskenyt 35-vuotias hyökkääjä Niko Nakari. Nakarin ohella Susien avainpelaajia ovat yli 130 liigaottelua pelannut maalivahti Ville Iiskola sekä kanadalaispuolustaja Kevin Sawchak. Tarkkailun alle kannattaa laittaa myös kesken kesän joukkueeseen liittynyt, Valkeakosken Hakassa ja KTP:ssä liigaa pelannut irlantilainen keskikenttäpelaaja Shane McFaul, sekä viikko sitten joukkueeseen liittynyt amerikkalaishyökkääjä, MiPK:ssä ja Hakassa aiemmin pelannut Gerald Ben.

Jipolla on takanaan kaksi kovaa vierasottelua. Helsingissä Klubi 04:n vieraana päädyttiin 1-1-tasapeliin, ja viime kierroksella Mikkelissä sarjajohtaja MP:tä vastaan loppulukemat olivat tasan 0-0. Molemmissa otteluissa Jippo antoi vastustajan pitää pitkiä hetkiä palloa, ja sai enimmät paikkansa suunnitellusti vastaiskuista.

– Tiesimme, että vastassa ovat taitavat ja palloa pitävät jengit, ja pystyimme pitämään ne käytännössä aseettomina, mutta pieni pettymyksen tunne jäi kuitenkin tasapeleistä, Miko Mäkirinne kertoo.

Lauantain vastus on aivan erilainen kuin Klubi 04 ja MP, joten Jipon pelisuunnitelma poikkeaa edellisistä otteluista.

– Pallonhallinta tulee todennäköisesti olemaan meillä, joten tärkeäksi asiaksi painottuu pallollinen taitomme. Meidän pitää pystyä viemään hyökkäykset loppuun asti ja pääsemään laadukkaille maalipaikoille. Vaikka vastassa on sarjajumbo, niin ylimielisinä ei voida lähteä pelaamaan. Jos kaikki pystyvät suoriutumaan omalla tasollaan, saadaan varmasti hyvä tulos aikaiseksi, Mäkirinne uskoo.

Monella kaudella Jipon tehokkaimpana pelaajana tunnettu Mäkirinne on osunut maalipuiden väliin tällä kaudella kolme kertaa, jolla irtoaa joukkueen sisäisen maalipörssin kakkossija yhden maalin enemmän tehneen Santeri Saarenkunnaksen takana.

– En itse ota paineita maalinteosta. Tärkeintä on, että saadaan kolme pistettä, vaikka kivahan se pallo on aina verkkoon painaa, ”Mäksä” naurahtaa.

Jipon kokoonpanoon ei ole luvassa suuria muutoksia, sillä sairaslistalta ei vielä ole tulossa apuja. Aleksi Nissisen pelikunto on kysymysmerkki.

 

JIPPO – Sudet lauantaina 10.8. klo 17.00 Mehtimäellä

Liput 8/6 €, ennakkoon euron halvemmalla täältä tai Jet Set Barista. Jipon ja FC Hertan juniorit, alle 7-vuotiaat ja yli 75-vuotiaat vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.

Ottelupallot tarjoaa: verkkouutiset.fi