Jippo pelaa sunnuntaina kevään kolmanneksi viimeisen harjoitusottelunsa. Joukkueen vieraaksi Rantakylän Liikuntahalliin saapuu Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa pelaava Warkauden Jalkapalloklubi.

Warkaus JK on suorittanut viime vuosina tasaisesti, selviten sarjassa kolmena kautena peräkkäin viiden joukkoon. Viime kaudella joukkue sijoittui neljänneksi vain kolme pistettä sarjan voittanutta FC Blackbirdia perässä. Varkautelaiset aloittivat kauteen 2019 valmistautumisen kunnolla pari viikkoa sitten, sijoittuen kaksipäiväisessä TUL Cupissa hopealle hävittyään finaalin MiPK:lle rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Joukkueen paras maalintekijä turnauksessa oli hyökkääjä Tommi Lankinen, joka on Jipolle tuttu useammankin eri vastustajajoukkueen riveistä. Lankisen lisäksi Warkauden tärkeimpiin pelaajiin lukeutuvat puolustaja Robert Ruippo sekä monella eri pelipaikalla viihtyvä Ville Rautio.

Jipolla on takana parin viikon mittainen ottelutauko, kun viime viikonloppuna pelaamisen sijaan huilattiin. Maaliskuun aikana ehdittiin pelata kolme ottelua, joista kahdessa jälkimmäisessä joukkue ei päästänyt maaliakaan.

– Mukava päästä vapaan viikonlopun jälkeen taas pelaamaan, uskon että jätkillä on entistä enemmän virtaa tauon myötä. Yritetään jatkaa siitä, mihin Riverballia vastaan jäätiin: pidetään edelleen vastustaja poissa maalipaikoilta ja nollat omissa, mutta parannetaan vielä hyökkäyspelaamista sekä viimeisiä ratkaisuja, kertoo keskikentän luottomies Sauli Kettunen.

Harjoituskausi on edennyt jo loppusuoralle, sillä sarjakauden alkuun on aikaa enää kuukausi. Jippo on treenannut ahkerasti vuoden alusta saakka ja pelannut siinä sivussa jo kymmenen ottelua.

– Treeneissä on ollut hyvä ja reipas meininki, vaikka omalla kohdallani työt ja opiskelut ovat haitanneet pre-seasonia. Odotan silti pääseväni avaamaan maalitilini tässä ottelussa. Pelimme ei ole vielä valmista, mutta tavoitteena on kehittää sitä koko kauden ajan. Sunnuntaina on taas hyvä sauma siihen, Kettunen uskoo.

Jipon kokoonpanosta sivussa ovat loukkaantuneet Arttu Hyttinen, Irakli Sirbiladze ja Tuomo Tolonen, pelikuntoa jo lähestyvä Miko Mäkirinne sekä armeijassa oleva Markus Swahne.

 

JIPPO – Warkaus JK sunnuntaina 7.4. klo 14.00 Rantakylän Liikuntahallissa

Otteluun on vapaa pääsy. JIPPO-kioski palvelee.