fbpx

JIPPO:n piti matkustaa kiirastorstaina Jyväskylään, jossa joukkueen oli määrä pelata kevään toiseksi viimeisen harjoitusottelunsa Jyväskylän Jalkapalloklubia vastaan. Palokan tekonurmi ei kuitenkaan ehtinyt lumen alta pelikelpoiseksi, eikä JJK löytänyt ottelulle korvaavaa pelipaikkaa, joten ottelu peruuntui.

Peruuntumisen myötä JIPPO on tulessa seuraavan kerran tiistaina 19.4., jolloin joukkue aloittaa taipaleensa Suomen Cupissa. Niemisen Urheilijoita vastaan käytävän vierasottelun pelipaikka ja tarkka alkamisaika selviävät myöhemmin. Cup-ottelun jälkeen JIPPO pelaa vielä harjoitusottelun FC Vaajakosken vieraana lauantaina 23.4. ennen Kakkosen sarja-avausta PPJ:n vieraana Helsingissä vappuaattona.

Edellisessä sarjakauteen valmistavassa ottelussaan toissa viikolla joensuulaiset kaatoivat JJK:n tapaan Kakkosen C-lohkossa alkavalla kaudella pelaavan Kajaanin Hakan 3-0 (1-0). Hyvään maalivireeseen harjoituskaudella päässyt Miro Turunen rokotti vastustajaa kertaalleen KajHa-puolustuksen virheestä ja kertaalleen rangaistuspilkulta. Toni Tahvanainen viimeisteli välissä 2-0-lukemat puskemalla Niko Niemeläisen kulmapotkusta lähettämän pallon KajHa-maalin takakulmaan vain sekunteja sen jälkeen, kun mies oli juossut vaihdosta kentälle.

– On tuollaista tapahtunut monesti aiemminkin, että teen maalin nopeasti kentälle tultuani. Olen kuitenkin tullut urani aikana usein vaihdosta kentälle. Jos en ihan väärin muista, Suomen Cupissa olen aikoinaan tehnyt jonkun nopean maalin, takavuosina JIPPO-paidassa mm. TamU:n ja FC Lahden jatkoaikamaaleillaan Cupista pudottanut Tahvanainen muistelee.

Jyväskylässä viime vuodet opiskellut Toni Tahvanainen palasi talvella JIPPO:on parin vuoden tauon jälkeen. Ilomantsilaislähtöisellä hyökkääjällä on opiskelupaikkakunnallaan vielä velvollisuuksia, mutta hän on päässyt nyt treenaamaan jonkin aikaa tiiviisti joukkueen mukana. Päävalmentaja Sami Okkosen johtamissa harjoituksissa on kokeneen paluumuuttajan mukaan riittänyt vauhtia.

– Treeneissä on menty aika kovaa, olemme juosseet paljon. Samilla on ajatuksena, että prässäämme kovasti, juoksemme paljon ja pystymme silti pitämään myös palloa. Sellaista pelityyliä varten meidän pitää olla hyvässä kunnossa. Pre-season on sujunut tosi hyvin, ja on ollut helppoa päästä joukkueeseen sisään. On tullut sellainen olo, että joukkue vähän kaipaakin kokemusta, kun muita kokeneita pelaajia ei ole niin montaa, ja heistäkin osa on ollut harjoituskauden aikana enemmän tai vähemmän loukkaantuneena tai muista syistä poissa, Tahvanainen pohtii.

JIPPO:n piti kohdata torstaina JJK, jota Tahvanainen edusti Ykkösessä ja Veikkausliigassa kausina 2016-2017. Viime kaudet Kakkosta pelannut JJK on C-lohkon selvä nousijasuosikki, jonka joensuulaisittain kiinnostavin pelaaja on pitkäaikainen JIPPO-kippari ja seuraikoni Antti Åke.

– JJK:lla on paljon Kakkosen tasolle kovia pelaajia, ja he ovat satsanneet kovasti myös valmennukseen. Siellä on paljon minulle tuttuja naamoja niin futiskentiltä kuin koulustakin. Reetu Räsänen MP:stä, “Andy” Åke tietenkin JIPPO:sta ja vaikka ketä muita, Tahvanainen kertoo.

 

Kuva: Mikko Kalavainen