Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kausi on edennyt jo toiseksi viimeiselle kierrokselle, ja nousutaiston ratkeaminen häämöttää viikon päässä. Sitä ennen Jipolla on vielä tärkeä ottelu edessään, kun joukkue kohtaa lauantaina klo 15.00 keskuskentällä Joensuun Palloseuran. FC Vaajakoski pelasi kierroksen ottelunsa jo keskiviikkona, ja nousi voitolla sarjataulukossa yhden pisteen turvin Jipon edelle. Voitolla JoPS:sta Jippo ottaisi siis oman paikkansa kärjestä kahden pisteen erolla, ja tasapelillä mentäisiin FCV:n edelle paremman maalieron myötä.
Jippo oli ylivoimainen joukkueiden kohdattua viimeksi elokuun alussa. Loppulukemat sateisella keskuskentällä repsahtivat lopulta 8-0:aan JoPS:n selkärangan katkettua vartti ennen loppua syntyneeseen 3-0-maaliin. Viime aikoina kovassa vireessä olleet Jere Kähkönen ja Miko Mäkirinne tekivät kumpainenkin ottelussa kaksi maalia. JoPS oli tuolloin varsin sekasortoisessa tilassa, mutta on sittemmin päässyt oivaan vireeseen Jippo-ikoni Hans Ekroosin palattua johtamaan joukkuetta esimerkillään. Palloseura on pelannut viimeiset viisi ottelua tappioitta, voitettuaan JPS:n ja FC Blackbirdin sekä pelattuaan SC Riverballin, Warkaus JK:n ja Huiman kanssa tasan. Etenkin Timo Voutilainen on ollut iskussa, ja on kuudella osumallaan noussut joukkueen sisäisen maalipörssin kärkeen.
Jipon edellinen ottelu päättyi pettymykseen, kun Warkaus JK:n kanssa jäätiin tasapeliin lukemin 2-2. Joukkue pystyi kuitenkin luomaan lukemattomia maalipaikkoja, joista yleensä on verkko heilunut. Sarjanousu on edelleen omissa käsissä, ja samalla tekemisen tasolla sen saavuttamiseen on hyvät mahdollisuudet.
Tällä viikolla joukkueessa on ollut lieviä loukkaantumisia; Topi Sormusen, Miko Mäkirinteen ja Aleksi Nissisen pelaaminen huomisessa ottelussa on epävarmaa. Viisi maalia tähän mennessä iskenyt hyökkääjä Erkka Sjöblom pelaa kauden viimeisen ottelunsa.
Maalipörssiä johtava Jere Kähkönen, miten oma maalivireesi säilyy, ja millä aseilla joukkue raapii huomenna pisteet itselleen?
– Oma vire säilyy, kun peliin valmistautumisen aloittaa jo tänään. Joukkueen halu nousta saa varmasti jokaisen antamaan kaikkensa kentällä ja raapimaan jäljellä olevista peleistä täydet kuusi pistettä. Mutta ensin kuitenkin täysi keskittyminen huomiseen ja voittoon paikallisottelusta!
 
JoPS – JIPPO, lauantaina 16.9. klo 15.00 Joensuun keskuskentällä