fbpx

Runkosarja on saatu päätökseensä, ja Ykkönen jatkuu tänä viikonloppuna alkavien loppusarjojen merkeissä. JIPPO pelaa alemmassa loppusarjassa, jonka ensimmäisellä kierroksella se kohtaa KPV:n vieraissa. Ottelu pelataan Kokkolan keskuskentällä lauantaina klo 15.00, ja sitä voi katsella kotisohvilta Ruudusta.

Runkosarja päättyi JIPPOn osalta harmillisen tuttuun tulokseen, kun päätöskierroksen ottelusta IF Gnistanin vieraana Helsingin Oulunkylässä oli saldona syyskauden seitsemäs 1-0-tappio kotijoukkueen viime minuuteilla iskemän voittomaalin myötä.

– Mielestäni olimme aika hyvällä ilmeellä liikkeellä, ja meillä oli mahdollisuuksia maalintekoon. Etenkin toisella puoliajalla tuntui, että meillä on tosi hyvätkin mahdollisuudet voittaa ottelu. Vastustaja tekikin sitten yksittäisestä paikasta voittomaalin, ja nolla pistettä jäi käteen, laiturina pelannut Timo Tahvanainen harmittelee.

JIPPO on voittanut elo-syyskuun aikana kaksi ottelua (MP kotona 4-2, PK-35 vieraissa 0-1) ja hävinnyt seitsemän ottelua, joista jokainen on päättynyt 0-1-lukemiin. Kolme kertaa vastustaja on tehnyt ottelun ainokaisen 85 minuutin rajapyykin jälkeen, kolme kertaa takaisku on tullut ottelun ensimmäisen viiden minuutin aikana. Vain kerran näissä tappio-otteluissa vastustaja on onnistunut maalinteossa aikavälillä 5 – 85 minuuttia.

– En osaa sanoa, mistä tämä johtuu. Varmaan otteluiden lopuissa on voinut olla väsymystä, mutta en usko, että pelin alut ovat olleet keskittymisestäkään kiinni. Se lienee enemmän sattumaa, että takaiskuja on tullut otteluiden alussa, Tahvanainen pohtii.

JIPPO sijoittui runkosarjassa kymmenenneksi, joten joukkue pelaa loppusarjassa kaksi ottelua kotona ja kolme vieraissa. Mehtimäen tekonurmen mentyä remonttiin runkosarjan viimeinen kotiottelu pelattiin Joensuun keskuskentällä, mutta loppusarjassa kotikenttänä toimii Rantakylän Liikuntahalli. Jalkapallo on tunnetusti ulkolaji, joten Ykkösen ratkaisuotteluiden siirtäminen halliin on nostattanut tunteita jalkapalloihmisissä ympäri maata.

– Kaupunki tekee keskuskentän nurmelle talvea varten huoltotöitä, jotka täytyy tehdä ennen pakkaskelejä. Siitä ei ole varmuutta, milloin pakkasta rupeaa täällä olemaan, joten kaupunki haluaa tehdä työt jo lokakuun alkupuolella, että nurmi pysyy kunnossa. Sen takia emme voi pelata keskuskentällä, vaikka olisimme halunneet, kertoo JIPPOn toiminnanjohtajanakin toimiva Tahvanainen.

Ennen kotiotteluita JIPPO pelaa kuitenkin kaksi vierasottelua, joista ensimmäisen lauantaina Kokkolassa. Molemmat runkosarjaottelut KPV:tä vastaan pelattiin vasta sarjan loppumetreillä, ja molemmat päättyivät kokkolalaisten yhden maalin voittoon. Haaste tulee siis olemaan kova.

– KPV on yksi sarjan parhaista joukkueista tällä hetkellä. Se on todella fyysinen joukkue, mihin meidän pitää pystyä vastaamaan. Me emme lähde Kokkolaan hakemaan kavereita, me pelaamme tuloksesta, ja aiomme viedä pisteet Joensuuhun. Se on meidän tavoitteemme. Pelaamiseemme tulee varmasti tietyiltä osin muutoksia, joita olemme miettineet tällä viikolla treeneissä. Varmasti tullaan näkemään erittäin kurinalainen JIPPO, joka tekee kaikkensa hakeakseen pisteet Joensuuhun, Tahvanainen lupaa.

JIPPO joutuu lähtemään otteluun ilman Tommi Tainiota, jonka korttitili tuli täyteen viime ottelussa.

 

Kotijoukkue jäi täpärästi alemman loppusarjan puolelle

 

Heinäkuussa surkean alkukauden jälkeen päävalmentajansa vaihtanut ja vahvistuksia joukkueeseensa haalinut Kokkolan Palloveikot yltyi hurjaan pistetahtiin runkosarjan loppupuolella. JIPPO joutui kärsimään kokkolalaisten parantuneesta vireestä kaksi kertaa muutaman viikon sisään, kun elokuun puolivälissä KPV haki Mehtimäeltä pisteet Harri Heiermannin alkuminuuttien maalilla 0-1, ja toissa viikonloppuna Kokkolassa kotijoukkue paineli 1-0-voittoon tällä kertaa tanskalaislaituri Kristian Andersenin alkuminuuttien maalilla. Neljä päivää tämän jälkeen KPV kaatoi kotonaan EIF:n 2-1 nigerialaiskärki Oke Akpovetan kahdella maalilla.

KPV:n liito Niklas Vidjeskogin alaisuudessa oli äärimmäisen lähellä riittää ylemmän loppusarjan paikkaan. Kokkolalaiset johtivat päätöskierroksen otteluaan sarjakärki RoPS:in vieraana Akpovetan, Andersenin ja Heiermannin maaleilla peräti 0-3 vain reilut kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista, ja voitto olisi nostanut joukkueen Ykkösessä viidennelle sijalle. RoPS tuli kuitenkin varsinaisen peliajan lopussa maalin päähän, ja tasoitti ottelun lisäajalla. Varmalta näyttäneen voiton kuihduttua tasapeliksi KPV:n kohtaloksi tuli jäädä runkosarjan sarjataulukossa kahdeksanneksi, mikä tiesi paikkaa alemmassa loppusarjassa, vaikka KPV voitti viimeisestä kymmenestä runkosarjaottelustaan kuusi, pelasi kolme tasan ja hävisi vain yhden.

KPV:n ykköstykki on ollut joukkueeseen heinäkuussa liittynyt Oke Akpoveta, joka on tehnyt seitsemän maalia kymmenessä pelaamassaan ottelussa. Niin ikään heinäkuussa joukkueeseen liittynyt Kristian Andersen on tehnyt vasemmalta laidalta kolme maalia ja syöttänyt toiset kolme. KPV:n oma kasvatti, 25-vuotias keskikenttäpelaaja Harri Heiermann on ollut joukkueessa pitkään hieman pienemmässä roolissa, mutta on syksyn aikana noussut yhdeksi kokkolalaisten tärkeimmistä pelaajista. Heiermann on tehnyt kolme maalia viidessä edellisessä pelaamassaan ottelussa. Myös toinen pohjalaissyntyinen keskikenttäpelaaja Adam Vidjeskog on noussut isoon rooliin joukkueessa. Vidjeskog on kuitenkin ollut äärimmäisen korttiherkkä pelaaja, ja Ykkösen varoitustilaston kärkinimi on tulevana lauantaina kolmatta kertaa kauden aikana pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi.

 

Tiesitkö

 

JIPPOn parhaat maalintekijät runkosarjassa olivat Nuutti Tykkyläinen ja Joona Hiltunen, joista kumpainenkin heilutti verkkoja viisi kertaa. Wilterlynd Inalien komppasi kolmella maalillaan ja Jere Hiltunen kahdella. Muille pelaajille maaleja ei merkitty.

Jere Hiltunen syötti runkosarjaosumista neljä kappaletta, millä irtoaa kärkisija joukkueen sisäisessä syöttöpörssissä. Risto Kahelin ja Wilterlynd Inalien syöttivät kaksi maalia mieheen.

Nuutti Tykkyläinen oli peliminuuteissa mitattuna JIPPOn runkosarjan teräsmies. Tykkyläinen vaihdettiin alkukaudesta yhdessä ottelussa kentältä vartti ennen loppua, kaikissa muissa otteluissa Nuutti kirjautti täydet minuutit. Timo Tahvanainen avasi kaikissa otteluissa, mutta “Tinke” otettiin  toisella jaksolla vaihtoon runkosarjan kolmella viimeisellä kierroksella. Myös Joona Hiltunen ja Jordi Lahnalakso saivat tililleen peliminuutteja jokaisessa ottelussa, mutta osan vaihtopelaajina. Lähes kaikissa otteluissa täydet minuutit pelanneista Jere Hiltunen missasi pelikiellon vuoksi yhden ottelun ja kapteeni Topi Pasi kaksi ottelua.

 

 

KPV – JIPPO lauantaina 25.9. klo 15.00 Kokkolan keskuskentällä

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3940166

 

Kuva: Vesa-Pekka Reponen