Keskikesä on Itä- ja Keski-Suomen Kolmosessa hiljaista aikaa, mutta huomenna perjantaina kuitenkin pelataan, kun Jippo matkustaa Kuopioon Kurkimäen Kisan vieraaksi. Joukkueiden historian ensimmäinen kohtaaminen päättyi Jipon 3-1-voittoon toukokuisessa Regions’ Cupin ottelussa Mehtimäellä.
Sarjanousija KuKi aloitti kauden vahvasti, mutta koki kesäkuussa kaksi peräkkäistä tappiota. Viime kierroksella kurkimäkeläiset palasivat kuitenkin voittojen tielle, ja miehittävät nyt Itä- ja Keski-Suomen Kolmosen kolmatta sijaa ennen FC Blackbirdiä ja JPS:ää. Joukkueen sisäisen maalitilaston kärkinimiä ovat neljän maalin Jukka Janhonen sekä kolmen maalin Eetu Manninen.
Jippo jatkaa kauttaan tappioitta, mutta FC Vaajakoski nousi keskiviikkona sarjakärkeen kaksi ottelua enemmän pelanneena. Huomenna Jipolla on siis tilaisuus ottaa oma paikkansa takaisin. Joukkueen edelliset ottelut ovat olleet melkoista ilotulitusta, sillä viime viikon Cup-ottelu mukaan luettuna kolmen viime ottelun maaliero on Jipon hyväksi 18-1. Näissä otteluissa Miko Mäkirinne osui tolppien väliin viidesti, Markus Swahne sekä Jere Kähkönen kolmesti ja Aapi Helvelahti kahdesti. Nyt on kuitenkin edessä ensimmäinen vierasottelu liki kuukauteen, joten mitään tuskin saadaan ilmaiseksi.
Viime ottelussa lievän vamman saanut Teemu Hallikainen on sivussa, muuten Jippo pääsee Kuopioon parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Kapteeni Antti Åke on ottelun alla luottavaisin mielin:
– Tämä ottelu päättää meidän kevätkierroksen ennen 2,5 viikon mittaista ottelutaukoa. Vaikka KuKi on kotonaan varmasti vaikea vastustaja, niin ainoa tavoite on ottaa tästä ottelusta kolme pistettä. Viimeisen kahden viikon aikana olemme vetäneet joukkueena kesän ja koko kauden parhaita treenejä, joten tavoitteena on viedä sama tekeminen myös pelikentälle, Åke toteaa.
 
KuKi – JIPPO, perjantaina 7.7. klo 18.30 Kurkimäellä, Kuopiossa