fbpx

JIPPOn tiivis harjoitusotteluiden putki jatkuu maanantaina, kun joukkue matkustaa Savon sydämeen Kuopion Palloseuran vieraaksi. Kuopion keskuskentällä klo 15.00 starttaavasta ottelusta on luvassa selostettu livestriimi KuPS TV Live -YouTube-kanavalta.

JIPPO pelasi edellisen ottelunsa vain pari päivää sitten kiirastorstaina Mikkelissä. Yllättävän passiivisesti aloittanut MP meni avausjaksolla johtoon Samson Obiohan rangaistuspotkumaalilla, eikä edellisten otteluiden jälkeen rotaatiota kokoonpanossaan harrastanut JIPPO saanut MP:n tiivistä puolustusta murrettua. Toisella jaksolla JIPPOn pallollinen pelaaminen hieman parani, mutta nopeissa hyökkäyksissään vaarallinen MP teki jakson ainoan maalin, ja ottelu päättyi kotijoukkueen 2-0-voittoon.

– Päällimmäiseksi fiilikseksi jäi totta kai pettymys tappiosta. Pelissä oli hyviä sekä kehitettäviä asioita, mutta kun pidämme omassa tekemisessä sataprosenttisen fokuksen, niin pystymme haastamaan. Meillä on laaja rosteri, jossa jokainen pystyy kantamaan vastuuta. Tästä ottelusta kun otamme oppia, pääsemme taas kehittämään omaa tekemistä, täydet minuutit oikealla laidalla pelannut Jere Juurinen kommentoi MP-ottelua.

Maanantaina edessä lienee varsin erilainen ottelu. Tappioitta koko kevään harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa esiintynyt KuPS tuskin luovuttaa suosiolla pallonhallintaa JIPPOlle. Simo Valakarin otettua valmennusvastuun kuopiolaisryhmä on vahvistunut mm. Latvian maajoukkueen hyökkäävällä keskikenttäpelaajalla Janis Ikaunieksilla, venezuelalaispakki Daniel Carrillolla, kamerunilaistoppari MacDonald Niballa, Hakan keskikenttäpelaaja Anton Popovitsillä, Ilveksen lupaavalla hyökkääjällä Santeri Haaralalla sekä toppari Diogo Tomasilla. Kun viime kauden pronssijoukkueesta jatkaa mm. tähtimaalivahti Otso Virtanen, Zulte Waregemin kanssa sopimuksensa purkanut ja kokonaan paperinsa Kuopioon siirtänyt keskikenttäpelaaja Urho Nissilä ja luottopakki Saku Savolainen, on KuPS:lla koossa vahva joukkue taistelemaan Suomen mestaruudesta. KuPS:n viimeisin harjoitusottelu on JIPPOn tapaan kiirastorstailta, jolloin kuopiolaiset kaatoivat kotonaan KPV:n 4-1. Keskikenttäpelaaja Arttu Heinonen iski KuPS:lle kaksi maalia, hyökkääjälupaus Eetu Rissanen yhden ja kertaalleen KPV osui omaan maaliinsa Urho Nissilän kulmapotkusta.

JIPPO ja KuPS pelasivat viime joulukuussa harjoitusottelun Kuopion Lippumäen hallissa. Ottelussa pelattiin kolme 30 minuutin mittaista jaksoa, ja lopputulokseksi kirjattiin 2-0 KuPS:lle Santeri Haaralan ja Viljami Aittokosken maalien myötä. Vajaa neljä kuukautta myöhemmin joukkueiden kauteen valmistautuminen on niin paljon pidemmällä, että JIPPOlla lienee edessä kahta kovempi haaste kuin ennen joulua.

– Hyvillä mielin valmistaudumme otteluun. Ei ole kumminkaan ihan jokapäiväistä herkkua päästä haastamaan Veikkausliigajoukkuetta. KuPS on kovatasoinen joukkue, ja odotan innolla, että pääsemme mittaamaan omaa osaamistamme heitä vastaan, Jere Juurinen toteaa.

Mäntsälän Urheilijoiden kasvattama Juurinen saapui Joensuuhun viime kaudeksi Lahdesta, jossa mies pelasi juniorisarjoja ja miesten Kolmosta FC Kuusysissä sekä jokusen miesten Kakkosen ottelun FC Lahti Akatemian paidassa. Nyt 23-vuotias laitapelaaja jäi ensimmäisellä JIPPO-kaudellaan varsin pieneen rooliin, pelaten vain kolmessa Kakkosen ottelussa sekä parissa Kolmosen ottelussa farmijoukkue LehPan paidassa. Tällä harjoituskaudella JIPPOn valmennus on kuitenkin jakanut melko tasaisesti vastuuta koko joukkueelle, ja totuttanut näin pelaajia entistä kovempaan tempoon ja tasoon tulevaa kautta varten.

– Kyllähän se peliaika on maistunut, onhan pelaaminen kuitenkin tämän lajin suola. Olen iloinen siitä, että valmennus on antanut vastuuta, ja olen päässyt murtautumaan kokoonpanoon sisään, mutta ei tässä olla vielä lähelläkään valmista, vaan kehityksen on jatkuttava, Juurinen muistuttaa.

Liigajoukkue sytyttänee jokaisen JIPPO-pelaajan, mutta erityisesti KuPS:n kohtaamista odottanevat kuopiolaisten organisaatiossa useamman vuoden viettäneet Jere Hiltunen, Nuutti Tykkyläinen, Santeri Saarenkunnas sekä tietenkin KuPS:sta lainalla JIPPOssa oleva maalivahti Aleksi Honka-Hallila. KuPS-taustaisista JIPPO-pelaajista Joona Hiltunen lienee edelleen sivussa kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

 

KuPS – JIPPO maanantaina 5.4. klo 15.00 Kuopion keskuskentällä

Ottelua voi seurata kotikatsomoista suorana YouTubesta, KuPS TV Live -kanavan selostetusta lähetyksestä.

 

Kuva: Mikko Kalavainen