Sunnuntaina pelataan Jipon vuoden ensimmäinen virallinen ottelu, kun joukkue kohtaa Kakkosen Cupin lohkovaiheen ottelussa MP:n. Kyseessä on virallisesti MP:n kotiottelu, mutta mikkeliläisten heikon kenttätilanteen vuoksi ottelu pelataan Jipon järjestämänä Rantakylän Liikuntahallissa.

Kakkosen Cup on oma turnauksensa, jossa pelataan lohkovaihe, pudotuspelit sekä finaali, mutta se toimii samalla kuudellatoista joukkueella pelattavan Suomen Cupin karsintakilpailuna. Jipon, MP:n ja PEPO:n muodostaman kolmen joukkueen lohkon voittaja jatkaa pudotuspeleihin, ja jatkaa taistelua paikasta Suomen Cupiin. Avauskierroksella MP ja PEPO tasasivat pisteet Lappeenrannassa pelatussa ottelussa 1-1. Mikkeläisten maalin ottelussa laukoi keskikenttäpelaaja Janne Kuhmonen.

MP oli avausottelussaan liikkeellä melko varamiehisellä kokoonpanolla ulkomaalaisvahvistusten Lucas Dos Santosin, Vincent Bikanan ja Filipe Mellon oltua sivussa. Maalivahtina pelasi kuitenkin kamerunilainen Sammy Ndjock, joka teki yllättävän nopean paluun Mikkeliin MP:n myytyä miehen ulkomaille kesken viime kauden. Muista runkomiehistä kentällä nähtiin puolustajat Iiro Äijö, Tomi Janhunen ja kapteeni Jiri Haikonen sekä keskikenttäpelaajat Olli Kilpeläinen ja maalintekijä Kuhmonen. MP teki tällä viikolla sopimuksen kahdeksan kautta ja lähes 150 ottelua joukkueessa pelanneen, keskikentällä ja hyökkäyksessä viihtyvän Joona Mäenpään kanssa, joka piti viime vuonna taukoa pelaamisesta, mutta tehnee nyt paluun sunnuntain ottelussa.

– MP on Kakkosen suuri ennakkosuosikki PEPO:n tavoin, joten on hienoa päästä haastamaan heitä heti Kakkosen Cupissa. MP:llä on hyvä joukkue, ja he pelaavat organisoitua jalkapalloa hyvän valmentajan johdolla. Katselin MP:n otteita viime viikonloppuna, ja joukkue vaikutti vaaralliselta, vaikka heiltä muutama avainpelaaja puuttuikin. Laadukas harjoittelu näkyy heidän pelaamisessaan, näkee Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahti.

MP:n tapaan myös Jipon miehistössä on ollut pientä vajausta. Sunnuntain ottelusta on sivussa ainakin hyökkääjät Irakli Sirbiladze sekä Jere Kähkönen.

– Meidän fokus on, kuten aina, tehdä joka päivästä hyvä ja kehittävä treenipäivä. Olemme onnistuneet tällä viikolla siinä aika hyvin. Sitä kautta lähdemme tekemään sunnuntaina parhaamme, ja toivottavasti kannattajat tulevat auttamaan meitä. Asenteemme on varmasti punaisella, Leppälahti vakuuttaa.

 

MP – JIPPO sunnuntaina 27.1. klo 14.00 Rantakylän Liikuntahallissa
Liput 5€
Cup-tuplaliput 8€ (sis. MP – JIPPO ja JIPPO – PEPO), vain verkkokaupasta
Alle 7-vuotiaat, Jipon ja FC Hertan pelaajat, sekä Jipon kausikorttilaiset ilmaiseksi.
Etukäteen lipun voit ostaa verkkokaupasta osoitteessa https://holvi.com/shop/jippojoensuu/.