Kakkosen kausi 2019 saa arvoisensa päätöksen lauantaina, kun kakkossijansa nousukarsintasarja A:ssa käytännössä varmistanut Jippo matkaa sarjan voittaneen MP:n vieraaksi Mikkeliin. Joukkueiden molemmat keskinäiset kohtaamiset runkosarjassa päättyivät maalittomaan tasapeliin.

Jo viikkokausia sitten sarjan voiton ja nousun Ykköseen varmistanut MP on pelannut nousukarsintasarjassa kaksi tasapeliä. Kotiottelu FC Viikinkejä vastaan päättyi 0-0, ja viimeviikkoinen vierasottelu JäPS:iä vastaan 1-1. MP oli vielä kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa tappiolla, mutta nousi puolustaja Matti Kohosen ulosajon jälkeen vajaamiehisenäkin tasoihin Olli Kilpeläisen maalilla. Näin mikkeliläiset eivät ole viimeiselle kierrokselle lähdettäessä hävinneet ainuttakaan sarjaottelua koko kalenterivuonna. MP:n nimekkään joukkueen avainpelaajiin kuuluvat yhteensä 17 maalia viimeistellyt brassikaksikko Lucas Dos SantosDenis sekä puolustuksen viimeinen lukko, kamerunilaismaalivahti Sammy Ndjock.

Nousukarsintasarjan kotonaan hurjalla 8-1-voitolla JäPS:stä aloittanut Jippo sai järvenpääläisiä tiukemman vastuksen FC Viikingeistä, joka jätti Jipon Rantakylässä tasapeliin. Jipolla oli ottelussa paikat mennä menojaan (mm. Nuutti Tykkyläisen rangaistuspotku), mutta loppulukemiksi jäi 1-1 Risto Kahelinin oltua ainoa joensuulainen, joka onnistui maalinteossa.

Edellisistä otteluista perhepiirissä tapahtuneen menetyksen vuoksi sivussa ollut Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahti palaa vetovastuuseen.

– Ihan tyypillisiä valmentajan fiiliksiä ottelun alla, eli MP, heidän positiiviset transitionsa ja mahdollinen 4-4-2 side trappi on ajatuksissa. Miten valmistaudumme tilanteenvaihtojen korkeaan intensiteettiin, miten ja mistä etenemme pallollisena parhaille maalintekoalueille, Leppälahti perkaa otteluun valmistautumista.

Joukkueen toiminnasta hetken aikaa sivussa ollut Leppälahti on päässyt jo kiinni valmentajan arkeen.

– Videot rullaavat, treenejä suunnitellaan. Arki on kiva asia. Olemme tehtäväorientoitunut ja kollektiivinen ryhmä, joten hyvin jaksaa katsella. 11,5 kuukautta on mennyt nopeasti, kun on ollut mielenkiintoinen kausi käsillä. Futis on viehättävä invaasiopeli, sen parissa on ihan kivaa viettää yhdessä aikaa, Leppälahti tunnelmoi.

Vaikka ottelussa on panosta vain nimeksi, lähtee Jippo hakemaan tosissaan voitokasta päätöstä kaudelle.

– Haluan kolme pistettä, kuten aina. Toki haluan myös viedä kollegalleni Janne Wilkmanille pullon hyvää punaviiniä onnitellakseni häntä ihan kädestä pitäen mahtavasta työstä ja noususta. MP on ollut tällä kaudella loistava joukkue, mutta yritämme vielä viimeisellä kierroksella iskeä kovaa heidän kimppuunsa!, Leppälahti vakuuttaa.

Pitkäaikaisloukkaantuneiden lisäksi sivussa Jipon kokoonpanosta ovat Jussi Tolonen sekä pelikieltoiset Aapi Helvelahti ja Tuomo Tolonen.

 

MP – JIPPO lauantaina 26.10. klo 14.00 Mikkelin urheilupuistossa