fbpx

Miesten Ykkösen kausi 2021 saa päätöksensä lauantaina täyden loppusarjakierroksen myötä. JIPPO matkustaa viimeiseen otteluunsa Mikkelin urheilupuistoon, jossa joukkuetta isännöi Mikkelin Palloilijat. Ottelu käynnistyy klo 15.00 ja sitä voi seurata Ruudusta.

JIPPO pyyhki toissa viikon romahduksen HJK Klubi 04:ää vastaan pois mielistä viime lauantaina, kun joukkue kohtasi viimeisessä kotiottelussaan PK-35:n. Ensimmäisen jakson vahva paine toi tulosta 38. minuutilla, kun Timo Tahvanainen ohjasi Jere Hiltusen keskityksen kohti maalin taka-alakulmaa, jonka edestä Wilterlynd Inalien kävi tökkäämässä osuman omiin nimiinsä. Vain reilu vitonen myöhemmin Inalien lisäsi johtoa upealla etukulmalaukauksella maalin kattoon. Toinen jakso ei tuonut hyvistä paikoista huolimatta JIPPOlle lisäosumia, joten voitto ilman suurempia panoksia pelatussa ottelussa kirjattiin kotijoukkueelle lukemin 2-0.

– Saimme luotua itse paljon paikkoja, ja toisaalta pidettyä vastustajan poissa hyviltä maalintekopaikoilta. Hyvä esitys viimeisessä kotiottelussa oli tärkeää, halusimme pelata kannattajille ja kaikille seurassa toimiville mahdollisimman hyvän päätöksen kotona. Mielestäni ottelu oli vauhdikas ja laadukas, eikä panoksettomuus näkynyt pelitapahtumissa, kapteeni Topi Pasi toteaa.

JIPPOn ensi kauden sarjataso on jo tiedossa, mutta tulevan lauantain otteluun lisämaustetta tuo kotijoukkueen tilanne sarjassa. MP kaipaa kipeästi voittoa päätöskierroksen ottelusta, ettei putoamispeikko kolkuttelisi myös mikkeliläisten ovia.

– Asennoidumme jokaiseen otteluun niin, että annamme kaikkemme, siinä mielessä lähtökohdat eivät muuta valmistautumista mitenkään, Pasi vakuuttaa.

Lauantain ottelu on JIPPOlle tällä erää viimeinen Ykkösessä, viimeinen Jussi Leppälahden valmennuksessa ja usealle pelaajalle viimeinen JIPPO-paidassa.

– Ottelu on tämän joukkueen viimeinen yhteinen tapahtuma, joten uskon kaikkien haluavan antaa parastaan itsestään, ja sitä kautta näyttää, kuinka hyvä joukkue olemme, vaikka kohtaloksemme tässä todella tasaisessa sarjassa putoaminen koituikin, Pasi tuumii.

 

Kotijoukkueella valtavat panokset

 

Mikkelin Palloilijat isännöi JIPPOa viimeksi kesäkuussa, jolloin voittoputkessa viilettäneet eteläsavolaiset jättivät vieraansa nuolemaan näppejään lopulta 4-1-voitolla Samson Ebuka Obiohan vietyä osumillaan joukkueen kahden maalin johtoon jo avausjaksolla. Heinä-elokuussa MP:n tulostaso laski, mutta joukkue tavoitteli vielä realistisesti ylemmän loppusarjan paikkaa saapuessaan kesän lopulla JIPPOn vieraaksi Mehtimäen tekonurmen jäähyväisotteluun. Ebuka onnistui Joensuussakin maalinteossa, mutta tehokas JIPPO jyräsi Wilterlynd Inalienin sekä Joona ja Jere Hiltusen johdolla selvään 4-2-voittoon.

Syksy on ollut mikkeliläisille synkkä, sillä yhdeksästä viimeisestä ottelustaan MP on voittanut vain yhden: alemman loppusarjan ensimmäisen ottelunsa kotikentällään MuSaa vastaan. MuSa-voiton jälkeen joukkue hävisi kotonaan PK-35:lle 2-3, vieraissa KPV:lle 2-1 ja viimeksi vieraissa HJK Klubi 04:lle 2-0. Turvallisen tuntuisessa pistejohdossa putoamisviivan alapuolella oleviin joukkueisiin nähden loppusarjaan lähtenyt MP on tappioputkensa myötä päätöskierroksen ottelussaan tiukan paikan edessä, sillä vain voitto JIPPOsta riittää varmasti joukkueen säilymiseen.

MP:n todellinen tehomies on ollut nigerialainen Samson Ebuka Obioha, joka on joukkueen paras maalintekijä yhdeksällä maalillaan, mutta on myös syöttänyt kuusi osumaa. Antti Ulmanen sekä Aatu Manninen ovat iskeneet neljä maalia mieheen, ja etenkin Manninen on myös alustanut useampia. Loppusarjan harvoja valopilkkuja mikkeliläisten hyökkäyspäässä on ollut nuori Topi Keskinen, joka on triplannut kauden maalimääränsä yhdestä kolmeen.

 

Tiesitkö

 

MP on alemman loppusarjan sarjataulukossa kolmannella sijalla, eli viimeisen säilyjän paikalla 28 pisteessä maalierolla -7. MuSa hengittää mikkeliläisten niskaan 27 pisteessä maalierolla -22 ja HJK Klubi 04 on 26 pisteessä maalierolla -6. JIPPOlla on 24 pistettä maalieron ollessa -20.

Viimeisen kierroksen toisessa, samaan aikaan pelattavassa ottelussa MuSa ja Klubi 04 kohtaavat Porissa. Mikäli tämä ottelu päättyy tasan, ei MP:n ja JIPPOn kohtaamisella ole käytännössä merkitystä putoamistaiston ratkaisua ajatellen, sillä MP:n maaliero on ylivoimainen tasapisteisiin nousevaan MuSaan nähden.

Jos MuSa voittaa Klubi 04:n, on MP:n pakko voittaa JIPPO säilyäkseen MuSan edellä pisteen verran. Jos taas Klubi 04 voittaa MuSan, on MP:n pakko voittaa JIPPO, sillä helsinkiläisten maaliero on parempi kuin MP:llä, joka tasapelillä ajautuisi tasapisteisiin Klubi 04:n kanssa.

JIPPOn putoaminen on jo varmistunut, mutta joukkue nousisi voitolla yhden sijan ylöspäin taulukossa viidenneksi, mikäli Porin ottelu ei pääty tasan. Jos Porissa pelataan tasapeli, pysyisi JIPPO viimeisellä sijalla voitosta huolimatta, sillä joukkue päätyisi tasapisteisiin ylivoimaisellla maalierolla ratsastavan Klubi 04:n kanssa.

 

 

 

MP – JIPPO lauantaina 23.10. klo 15.00 Mikkelin urheilupuistossa

Ottelua voi seurata myös kotikatsomoista suorana Ruutu+:n selostetusta lähetyksestä. Suora linkki otteluun: https://www.ruutu.fi/stream/3951558

 

Kuva: Mikko Kalavainen