Jippo kohtaa huomenna sunnuntaina vieraskentällä Lappeenrannan PEPO:n. Viime vuosina PEPO on vakiinnuttanut paikkansa Kakkosessa, josta se pyrkii kovasti ylöspäin. Ylöspäin pyrkimisestä hyvä osoitus on se, että PEPO johtaa tällä hetkellä Kakkosen A-lohkoa kahden pisteen erolla saman verran otteluta pelanneeseen Gnistaniin. Joukkueen avainpalaajiin ovat tällä kaudella kuuluneet amerikkalaismaalivahti Craig Hill, gambialaistoppari Alieu Ceesay sekä keskikenttäpelaajat Jonathan Dunyin, Alex Oikkonen ja mikkeliläislähtöinen Jerry Särkkä. Lappeenrantalaisten riveissä pelaa myös kaksi joensuulaisille erityisen tuttua pelaajaa: eniten Jipossa Ykkösen otteluita pelannut Petteri Rönkkö sekä edellä mainittujen nimien lisäksi myöskin vahvaa kautta oikeana puolustajana pelaava Jens Harju. Viime kaudella joukkueen ykköspyssynä 13:lla maalillaan häärinyt hyökkääjä Hermes Palomino palasi siirtoikkunan auettua joukkueen vahvuuteen myös tälle kaudella, ja hän onkin onnistunut viimeistelemään nyt pelaamissaan kolmessa ottelussa jo neljä osumaa.
Jipon ja PEPO:n ensimmäinen kohtaaminen päättyi Joensuun Keskuskentällä tasatulokseen 1-1 (1-0) Miko Mäkirinteen ja Alieu Ceesayn onnistuttua maalinteossa. PEPO tasoitti tuolloin ottelun kulmapotkusta, mitkä ovatkin olleet tällä kaudella isokokoiselle lappeenrantalaisjoukkueelle kullan arvoisia. PEPO:n kausi eteni pitkään ilman tappiota, mutta kolme kierrosta taaksepäin joukkue hävisi vieraissa pirteän kauden pelanneelle Myllykosken Pallolle. Tämän jälkeen joukkue on kuitenkin napsinut sisuuntuneena kaksi tyylipuhdasta 4-0 -voittoa. Jipolla on takanaan kauden vaikein vaihe, sillä viimeisestä kuudesta ottelusta joukkue on saalistanut saldon 1 voitto – 2 tasapeliä – 3 tappiota. Kahdessa viimeisessä ottelussa joukkue on kuitenkin poistunut kentältä tasapelipiste mukanaan, joten parempaan suuntaan ollaan menossa. Kauden ensimmäinen vierasvoitto odottaa edelleen itseään, mutta huomenna siihen on äärimmäisen maukas paikka sarjaa johtavaa joukkuetta vastaan. Huomenna ratkaistaan myös Karjalan Herruus, mikä sytyttää ainakin pelikiellon vuoksi edellisen Gnistan-ottelun huilanneen Aapi Helvelahden.
– Vaikka olemme sarjataulukon eri päissä, niin en usko sen näkyvän kentällä. Olemme pelanneet aina PEPO:n kanssa tasaisia otteluita, kuten esimerkiksi tämän kauden ensimmäinen ottelumme. PEPO on suorittanut tällä kaudella erittäin tasaisesti läpi kauden ja sen ansiosta he keikkuvat sarjan kärjessä. Nyt kysymyksessä on kuitenkin yksittäinen ottelu, jota me lähdemme tietenkin voittamaan. Itsellä on yhden huilatun ottelun jälkeen erittäin paljon pelihaluja, ja etenkin kun vastassa on sarjakärki, kommentoi Helvelahti odottavaisin mielin.
Ottelusta on tarjolla livelähetys uutiskirjeen tilaajille, kirjeen voit täältä.
PEPO – JIPPO sunnuntai 12.8. klo 18.30 Kimpisen Urheilukenttä, Lappeenranta.