Jipolla on menossa sarjakauden ainoa kahden ottelun viikko, jonka ensimmäinen koitos on edessä helatorstaina. Joukkue matkaa vierasotteluun Kouvolaan, jossa vastaan asettuu Sudet. Sudet on vuonna 1912 perustettu alkujaan viipurilainen seura, joka muutti 1940 evakkoon Helsinkiin, josta 60-luvun alussa vielä eteenpäin Kouvolaan. Se on sahannut 2000-luvulla Kakkosen ja Kolmosen väliä. Viime kaudella Sudet voitti Kaakkois-Suomen Kolmosen ja palasi siten taas ylemmälle sarjatasolle.

Joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa kolme kertaa, Kakkosen kaudella 2015. Jippo voitti Kouvolassa pelatun ottelun 0-3 täksi kaudeksi Jippoon palanneen Risto Kahelinin maalattua kahdesti ja Miko Mäkirinteen kerran. Joensuussa pelattiin kaksi ottelua, joista ensimmäisen Sudet vei 0-2 ja jälkimmäisessä päädyttiin 1-1-tasapeliin.

Kauden alku on ollut Susille vaikea. Ainoa piste on tullut maalittomasta tasapelistä MiPK:n vieraana. Joukkue on joutunut taipumaan kotonaan PEPO:lle ja FC Viikingeille sekä viime kierroksella vieraissa Kiffenille 1-0. Maaliero neljän kierroksen jälkeen on 1-7. Susia ei vaikeasta alusta huolimatta ole syytä aliarvioida. Joukkueessa on useita pelaajia, joilta löytyy kokemusta Veikkausliigasta saakka; nimekkäimpänä takavuosina toistasataa liigaottelua tililleen saanut maalivahti Ville Iiskola. Kokemusta löytyy myös jenkkipuolustaja Kevin Sawchakilta sekä hyökkääjä Niko Nakarilta, joka on viime kausien aikana takonut Susipaidassa kymmenittäin maaleja. Joukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluu myös kapteeni Riku Venäläinen. Nuorta voimaa Susissa edustanee yhteistyösopimuksen kautta useampi Ykkösen KTP:n sopimuspelaaja. Susien päävalmentajana toimii KuPS:n valmennustiimistä täksi kaudeksi Kouvolaan saapunut amerikkalainen Mike Keeney.

Ottelu on erityinen Jippo-pakki Henrik Hellstenille, joka pelasi Susissa edelliset viisi kautta.

– Hienot fiilikset tietysti. Kyllä tämä on se peli, joka laitettiin isolla kalenteriin heti kun otteluohjelma julkistettiin. Paljon on pelaajat ja valmennus Susilla vaihtunut viime vuodesta, mutta tuttujakin kavereita susipaita päällä viilettää edelleen, pikkuveljestä lähtien, Hellsten sanoo viitaten hyökkääjä Eevert Hellsteniin, joka vielä odottaa debyyttiään Kakkosessa.

Jippo lähtee reissuun samansuuntaisella kokoonpanolla, jolla edelliseenkin otteluun lähdettiin, sillä sairastuvalta ei vielä ole luvassa vahvistuksia. Otteluun lähdetään myös samalla teemalla kuin edellisiinkin: jatkamaan hyvää puolustuspeliä, mutta hakemaan maalitilin avaamista terävämmällä hyökkäyspelaamisella.

– Samanlaisella ilmeellä kun lähdetään reissun päälle mitä aikaisemmissa peleissä, ja saadaan pientä terävyyttä hyökkäyspäässä, niin tulos tulee varmasti olemaan hyvä. Pientä malttia ja huolellisuutta, niin paikoille päästään varmasti, ja siellä sitten vaaditaan se kuuluisan ketsuppipullon avaava osuma, Henrik Hellsten kertoo.

 

Sudet – JIPPO torstaina 30.5. klo 15.00 Lehtomäen tekonurmella, Kouvolassa