JIPPO B1 – Kuusysi (Lahti) 0-1 (0-1)

JIPPO B aloittti YKKÖSEN kotipelit La 30.5. Mehtimäellä. Joensuuhun oli vappuaattona matkustanut Kuusysi Lahdesta. Vierasjoukkue vei voiton erittäin “löysävauhtisessa” pelissä lukemin 0-1 (0-1). Pelin lähtökohdatkin olivat taas myös erittäin haastavat. Sairaslista on JIPPO B:ssä aivan käsittämättömän pitkä. Tämän takia avauskokoonpanoakin piti miettiä vielä Lauantai aamupäivään saakka.

Liekö sitten vappuaattolla tai erittäin hyvällä ja läpimällä säällä jotain merkitystä pelin tempotasoon. Pelistä puuttui täysin tempo ja halu. Kummatkin joukkueet pelasivat ajoittain erittäin laiskasti. Kotijoukkueella näytti vielä olevan jollakin tavalla myös “käsijarru” päällä. Tämän takia ei pelissä nähty puolin eikä toisin mitään jalkapallon hienouksia. Peli aaltoili keskikentällä, eikä maalipaikkoihin oikein päästy kummallakaan maalilla.

Mutta sitten Kuusysi sai pallon pelattua “16-rajan” tuntumaan, jossa JIPPON puolustus joutui kaatamaan Kuusysin hyökkääjän. Läheltä saadun vaparin laukoi hienosti Tim Martinen oikeaan ylänurkkaan 22min. Puoliajalle mentiin 0-1 tilanteessa. Toisella jaksolla JIPPON pojat pitivät palloa ja yrittivät puhkoa Lahtelaisten puolustusta. Muutamia paikkoja pojilla kyllä oli, mutta se ihan viimeinen puristus ja terävyys tilanteista puuttui. Näin Kuusysi voitti pelin 0-1(0-1) ja vei tärkeät sarjapisteet Lahteen.

Täytyy kyllä sanoa totuuden nimissä, että nyt kyllä oli tarjolla kauden ensimmäinen voitto tai ainakin yksi sarjapiste. Mutta se ihan “viimeinen puristus” tai “seuraavalle tasolle” nousu tarvitaan YKKÖSEN sarjapeleissä. Tietenkin myös niinkuin kaikki tietää voittoon tarvitaan yksi maali enemmän kuin vastustajalla. Se vaatii taas tuleviin peleihin kovaa asennetta ja “kolmea asiaa” harjoituksissa sekä peleissä eli “Duunia, Duunia ja Duunia”.

Tästä YKKÖSEN sarja jatkuu ensiviikolla kahdella pelillä.

To 5.5. Klo 14:30 FC Lahti – JIPPO B1(Lahti)

Su 8.5. Klo 19:30 JIPPO B1 – PEPO/IPS yj (Mehtimäki tn)