JIPPO B – OLS B   0 – 4 (0 – 1)
JIPPO B:n pojat pelasivat kotona ensimmäisen SM-karsintapelin Joensuun Areenalla. Lauantai Iltana klo 21.00 alkanut peli päättyi loppujen lopuksi OLS.n (Oulu) selvään 0-4 voittoon.
Peli alkoi Oululaisten komennossa, OLS piti palloa ja JIPPO puolusti. Pojat joutuivat puolustuskannalle, koska omaa lyhytsyöttöpeliä ei saatu millään lailla käyntiin. Syötöjen laatu ja pelinopeus 1v1 tilanteissa on huomattavasti parannuttava joka pelaajalla. Pelin alussa oli silti myös jotain hyvääkin. “Joukkueena tiivis puolustaminen”  n. 30min. esti välillä hyvinkin OLS:n pelaajien murtautumisen maalipaikoille.
Sitten 28 min. kohdalla alkoivat JIPON vaikeudet. Ensin vaihdettiin loukkaantumisen takia Elias Niskanen pois ja kentälle tuli Väinö Häkki. Heti alkuun Vänä sai 30 minuutilla keltaisen kortin  kaadettuaan OLS:n pelaajan keskialueella. Heti perään toinen loukkaantuminen tuli JIPOLLE, kun Aadan Shekh Aamir sai tällin. Hoidettaessa Amoa kentän laidalla Oulu meni johtoon 33 minuutilla. Oikealta lähtenyt keskitys tuli JIPON maalin eteen, josta löytyi Aleksi Kylmälä, joka hyvällä puskulla laittoi pallon maaliin. Tämän jälkeen yrityksestä huolimatta Amo ei pystynyt enää jatkamaan peliä. Joten kentälle tuli 36 minuutilla Antti-Eemeli Ahtlinna. Tauolle mentiin OLS:n johtaessa 0-1.
Toiselle puoliajalle pojat tulivat paremmin peliin mukaan. Palloa pystyttiin pitämään omalla joukkueella. Sitä kautta saatiin myös muutama tilanne OLS:n maalille. Paras tilanne tuli, kun Abdalle Abdirahman vapautti hyvällä pitkällä pystysyötöllä Veeti Lehtimäen puolittain läpiajoon. Mutta Veetin laukaus suuntautui liiaksi päin Oulun maalivahtia ja näin “kuparinen” jäi puhkaisematta.
Mutta sitten alkoi taas tapahtua JIPON kannalta väärään suuntaan. Aben vaivat yltyivät niin paljon että vaihto piti tehdä 50 minuutilla ja kentälle tuli Niko Niemeläisen. Heti perään 52 minuutilla Vänä sai toisen keltaisen kortin ja siitä seuranneella punaisella kortilla ulos pelistä. Loppu mentiin sitten 10 pelaajalla. Peli oikeastaan loppui siihen ja se vähäinenkin taisteluyritys pelin tasoittamisesta tai voitosta päätyi.
Tämän jälkeen OLS vyörytti tilanteita JIPON maalille ja pojat puolustivat sen minkä pystyivät. Seuraava maali tuli sitten 67 minuutilla, kun Oululaiset menivät 2-0 johtoon. Tulos olisi näillä numeroilla ollut jopa siedettävä (..jos niin voi edes sanoa..) kenttätapahtumiin nähden. Sillä vaikka kova taistelu vaati veronsa, niin lisäajalla tuulleet (82 min ja 83 min) kaksi maalia menee kyllä osittain koko joukkueen “pelihuumorin loputtua”. Sitä ei vain voi tapahtua näissä peleissä, niistä rankaistaan tällä tasolla heti. Näin Oululaiset lähtivät bussilla yötä myöten 0-4 voitolla kotiin.
Tietysti lähtökohdat sarjapeleihin on tällä hetkellä erittäin haastavat. Lukuisat loukkaantumiset rasittavat B:n joukkuetta. Se ei voi olla näkymättä pelaavan ryhmänkin otteissa, niin pelillisesti kuin myös henkisestikin. Vaikka tietysti kentällä on myös hyvääkin taistelua. Onneksi seuraava peli onkin vasta 2 viikon päästä, jos / toivottavasti “sairastupa” tyhjenisi vähän jo silloin.
MUTTA periksi en suostu antamaan ja toivon myös samaa asennetta pelaajilta. Se on vain harjoiteltava KOVAA ja pelattava SUURELLA SYDÄMELLÄ!!
Seuraava peli on Vaasassa 21.2. Klo:14:20 VPS-j – JIPPO B