Ykkösen alkusarja päättyi JIPPO:n osalta Oulunkylässä sunnuntaina Gnistanin vieraana. Joukkue jätti kentälle kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei riittänyt edes pisteeseen. Tämän kauden seitsemäs 1-0 tappio kirjattiin isäntien tehtyä voittomaalin ottelu lopussa.

Jo heti muutaman minuutin pelin jälkeen JIPPO sai sivuvapaapotkun vasemmalta puolelta. Tommi Tainio haki ovelasti etukulmaa, mutta pallo osui ylähirteen. Tämän jälkeen ”Kipinä” hallitsi hieman enemmän palloa avausjakson aikana ja loi punaista paremmat maalintekopaikat. JIPPO:lta parhaat paikat siunaantui Jere Hiltuselle. Vapaapotku noin 20 metristä suuntautui kuitenkin liiaksi päin Koskea. Pari minuuttia myöhemmin sama mies pääsi tökkäämään ensimmäistä kertaa JIPPO-avauksessa olleen Nuutti Kaikkosen pitkästä avauksesta, mutta pallo hieman ohi. Isäntien JIPPO-kasvatti Rony Huhtala oli alati vaarallinen punaisen puolustukselle. Huhtala pääsi kertaalleen läpiajoon JIPPO:n hyökkäyspään erikoistilanteen jälkeen, sijoitus meni noin 3cm ohi takatolpan. Avausjakson vaarallisin paikka nähtiin kuitenkin lisäajalla. Gnistanin kulmapotku tuli ykkösen maalipörssin kärjessä olevan Douglas Caén päähän, mutta Kaikkonen venytti upeasti kätensä väliin, josta pallo meni vielä tolpan kautta yli päätyrajan.

Toinen jakso oli JIPPO:n hallintaa. Paras paikka tuli vajaan tunnin kohdalla Nuutti Tykkyläisen rajaheiton jälkeen. Jere Hiltusen kova laukaus osui ensin puolustajaan, minkä jälkeen pallo jäi pyörimään vitosen viivalle, mutta Wilterlynd Inalien ei aivan saanut survottua palloa sisään. Hetken päästä tästä Tykkyläisen haki laukauksellaan etukulmaa, mutta Koski sai torjuttua tämän kulmapotkuksi. Punainen hallitsi palloa tämänkin jälkeen, mutta viimeinen silaus hyökkäysalueella ja maalipaikkojen rakentelussa jäi puuttumaan. Jakson loppupuolella paikkaa ylemmästä loppusarjasta hakenut Gnistan aktivoitui enemmän hyökkäyssuuntaan. Kasperi Liikosen keskitys tuli kymmenisen minuuttia ennen loppua vaarallisen näköisesti rangaistusalueelle, mutta Samuli Höltän hieno syöksypusku pelasti tilanteen kulmapotkuksi. Hetken päästä tästä nähtiin kuitenkin ottelun voittomaali. Maximo Tolonen keskitti pallon rangaistusalueelle, josta se puskettiin etutolpalle vaihdosta kentälle tulleelle Topi Järviselle. Tämän kova laukaus etukulmaan painui vastustamattomasti Kaikkosen taakse. Lisäajan Gnistan pelasi järkevästi, eikä JIPPO saanut luotua vaarallisia tilanteita Kosken maalille.

Tosi ylpeä olen joka jätkästä. Annettiin kaikkemme, oli tosi hyvä taisteluasenne ja tehtiin niitä juttuja mitä oltiin sovittu. Yksi keskitys ja siitä sitten kaveri naulasi. Olihan niillä muitakin paikkoja, jossain vaiheessa paine kävi vaan niin isoksi että he saivat sen maalin tehtyä, harmittaa tosi tosi paljon, mutta tällaista se on. Kaikki on vielä auki, niellään tämä pettymys ja katsotaan mitä voidaan parantaa, että seuraavasta pelistä saadaan kolme pistettä.” Topi Pasi kommentoi ottelua Ruutu +:n haastattelussa.

Pisteet olisivat tulleet tarpeeseen, mutta JIPPO:n sarjasijoitus (10.) pysyi samana, kun MuSa ja Klubi 04 hävisi myös omat ottelunsa. Ero ylöspäin seuraavana olevaan MP:n pysyi myöskin neljässä pisteessä, kun PK-35 voitti mikkeliläiset. JIPPO:n matka jatkuu siis alaloppusarjassa, jossa vastaan tulee kertaalleen PK-35, KPV, MP, MuSa ja Klubi 04. Otteluista kolme pelataan vieraissa ja kaksi kotona. Otteluohjelma julkaistaan lähipäivien aikana.