JIPPO on jatkanut joukkueensa rakentamista kautta 2020 kohti. JIPPOlla on ollut jo aiemmin ensi kautta koskevat pelaajasopimukset Antti Åken, Tuomas Kettusen, Juska Päivänurmen, Aleksi Nissisen ja Henrik Hellsténin kanssa. Myös joukkueen päävalmentaja Jussi Leppälahdella kirjoitti syksyllä 1+1 -vuotisen jatkosopimuksen seuran kanssa (2020 + 2021). Näiden sopimusten lisäksi seura on kiinnittänyt joukkueeseen uuden apuvalmentajan sekä kuusi pelaajaa.

JIPPOn valmennusportaaseen liittyy uutena miehenä 28-vuotias Mikko Bergström. Helsingistä kotoisin oleva luokanopettajaopiskelija on valmentanut viimeisen vuoden ajan Lehmon Pallon junioreissa. Ennen Joensuuhun muuttoa Bergström valmensi kaudet 2017-2018 Savonlinnan STPS:ssä sekä junioreita, että myös Kolmosessa pelaavan miesten edustusjoukkueen maalivahteja. Bergströmin sopimus on Leppälahden tavoin 1+1 -vuotinen.

Viime kauden joukkueen pelaajista vuoden mittaisen jatkosopimuksen ovat tehneet keskikentällä eri rooleissa isoja minuutteja pelanneet Tommi Tainio, Sauli Kettunen ja Risto Kahelin. Jatkosopimuksen kirjoittivat myös puolustaja-veljekset Tuomo ja Jussi Tolonen. Tuomo otti avauksen paikan JIPPOn alakerrasta kauden puolivälissä ja Jussi pelasi Kakkosen debyyttinsä lisäksi vahvan kauden yhteistyöjoukkue LehPa:ssa Kolmosessa.

 

Kuva Mikko Mäkelä.

Uutena pelaajana JIPPOn edustusjoukkueeseen liittyy hyökkääjä Aleksis Lehtonen. 22-vuotias Lehtonen siirtyy Joensuuhun viime kaudella samassa Kakkosen A-lohkossa JIPPOn kanssa pelanneesta Mikkelin Pallo-Kissoista (22/9). Lehtonen on Jyväskylän JJK:n kasvatti, jossa hän murtautui 17-vuotiaana Ykkösessä pelanneen edustusjoukkueen kokoonpanoon. JJK:n lisäksi Ykkösen otteluita (81/11) on kertynyt FC KTP:ssä ja AC Oulussa. Lehtonen on pelannut myös Veikkausliigassa (16/0) Tampereen Ilveksessä ja Seinäjoen SJK:ssa.

– Jussin (Leppälahti) kanssa käytiin keskusteluja pidemmän aikaa ja sain hyvän kuvan JIPPOn toiminnasta. Se herätti kiinnostuksen tulla Joensuuhun. Fiilis sopimuksesta on hyvä ja mielenkiinnolla odotan reenien alkua (ma 18.11). JIPPO on yhtenäinen ja eteenpäin menevä seura. Haluan itse kehittyä jalkapalloilijana ja pelata jalkapalloa vielä ammatiksi, joten koen tämän hyväksi ympäristöksi tässä vaiheessa uraa. Saatiin myös kentän ulkopuolelle järkevä ympäristö. Ensi kaudella tavoitteena on auttaa joukkuetta tavoitteeseen ja henkilökohtaisesti pelata hyvä kausi. JIPPOn kannattajille terveisiä! Tulkaa katsomaan pelejä, tehdään hyvä kausi yhdessä, kommentoi Lehtonen.

Uudet ja vanhat miehet, TERVETULOA!

 

JIPPOn sopimustilanne:

Valmennus:
Jussi Leppälahti, päävalmentaja (2020+2021)
Mikko Bergström, apuvalmentaja (2020+2021)

Pelaajat:
Antti Åke (2020, kaikilla alla olevilla myös vuoden sopimukset)
Tuomas Kettunen
Juska Päivänurmi
Aleksi Nissinen
Henrik Hellstén
Sauli Kettunen
Tommi Tainio
Risto Kahelin
Tuomo Tolonen
Jussi Tolonen
Aleksis Lehtonen

 

Kuva Marko Pennanen.