fbpx

JIPPO ja Sudet tasasivat pisteet tänään Joensuussa. JIPPO hallitsi ottelun ensimmäistä jaksoa, mutta toisella jaksolla joukkue joutui ensin tappiolle ja heti perään alivoimalle Eetu Koistisen tullessa ulosajetuksi. Rony Huhtala toi isännät kuitenkin tasoihin, joten tapahtumiin nähden tulosta voidaan pitää kohtalaisen hyvänä.
Ensimmäisellä jaksolla kovaan vastatuuleen pelannut JIPPO loi enemmän maalipaikkoja, mutta viimeiset ratkaisut eivät olleet riittävän hyviä. Varsinkin nuorten maajoukkueisiin valittu kaksikko Miko Mäkirinne – Rony Huhtala aiheutti muutamaan otteeseen ongelmia Susien puolustukselle, mutta puoliajalle siirryttiin siis tasalukemissa 0-0.
Toinen jakso ehti vanheta parikymmentä minuuttia, kun alkoi tapahtua. Ensin Susien Riku Venäläisen heppoinen vapari painui JIPPO:n maaliin, kun Nathan Stockie liukastui liikkeelle lähtiessään. JIPPO:n epäonni jatkui vain kahta minuuttia myöhemmin:  Eetu Koistinen sai toisen keltaisen korttinsa kaksinkamppailutilanteessa, ja JIPPO joutui miehen alivoimalle.
JIPPO onnistui tasoituksessaan vain kuusi minuuttia Koistisen ulosajon jälkeen: Jakeem Johnson vapautti Huhtalan nokikkain Susien maalivahdin kanssa, eikä Huhtala paikasta erehtynyt. Viimeinen vartti mentiin varsin vauhdikkaasti päästä päähän molempien hakiessa ratkaisuja lähinnä pitkillä palloilla. Lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten JIPPO:n kannalta minimitulos saavutettiin.
Valitettavasti tapahtumat kentällä eivät päättyneet loppuvihellykseen. Susien valmentaja Janne Lindberg kävi ottelun jälkeen kättelemässä tuomarit, jonka jälkeen hän täysin harkitusti sylkäisi Aapi Helvelahden kengille. Ilmeisesti miestä kalvoi vieläkin edellinen ottelu, jossa Helvelahti ajettiin ulos hänen taklattuaan Riku Venäläistä. Asia oli kuitenkin myös kyseisten pelaajien kesken loppuun käsitelty, eikä tällä kertaa kentällä törkeyksiä nähty. Tällaisia temppuja ei jalkapallokentillä missään nimessä pitäisi nähdä.
Joka tapauksessa kentällä pisteet jaettiin, ja taistelu keskikastissa jatkuu kiivaana. Päivän ottelussa nähtiin myös uusi nimi JIPPO:n avauskokoonpanossa, kun flunssan vuoksi poissa ollutta Roope Keskitaloa paikkasi ennakkoluulottomasti oikeana puolustajana pelannut, vuonna 1998 syntynyt Jere Kähkönen.

JIPPO – Sudet 1-1 (0-0)
66′ 0-1 Riku Venäläinen
74′ 1-1 Rony Huhtala

JIPPO: Nathan Stockie; Nuutti Tykkyläinen, Aapi Helvelahti, Antti Åke, Jere Kähkönen; Segun Ikudehinbu; Teemu Hallikainen (78. Aapo Makkonen), Eetu Koistinen, Miko Mäkirinne, Jakeem Johnson; Rony Huhtala