fbpx

JIPPO:n pirteät peliesitykset saivat jatkoa eilen keskuskentällä, kun vieraaksi saapunut FC Lahti Akatemia joutui tunnustamaan JIPPO:n paremmaksi maalein 3-2. Näin kauden kahdeksas ottelu tuotti lopulta toivotun tuloksen ja samalla kauden avausvoiton. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Miko Mäkirinne kahdesti ja Aapi Helvelahti.
Ensimmäinen puoliaika sujui kokonaisuudessaan vahvasti JIPPO:n hallinnassa. Jo reilun viiden minuutin kohdalla JIPPO sai luotua hyvän paikan, mutta Aapo Makkosen laukaus nousi hieman yli maalin. JIPPO siirtyi ottelussa johtoon 19. peliminuutilla, kun Helvelahti ohjasi kulmapotkusta kotijoukkueen ensimmäisen maalin. Lisää seurasi reilun puolen tunnin pelin jälkeen: Makkonen pelasi rajaheiton nopeasti, ja Mäkirinne ajoi röyhkeästi rangaistusalueen sisään ja sijoitti pallon etukulmasta sisään. Näissä lukemissa siirryttin myös puoliajan viettoon.
FC Lahti Akatemia piristyi toiselle jaksolle ja pelinhallinta siirtyi vierasjoukkueelle. Jaksoa oli pelattu vajaa puolet, kun Mikko Tuomi ennätti hyvään keskityspalloon hieman ennen Nathan Stockieta ja pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin. FC Lahti Akatemia piristyi maalista entisestään, ja tilanne alkoi näyttää kotijoukkueen osalta tukalalta.
Ottelua oli pelaamatta vartti, kun JIPPO:lle tuomittiin rangaistuspotku. Mäkirinne laukoi illan toisen osumansa ja siirsi JIPPO:n jälleen helpottavan tuntuiseen kahden maalin johtoon. Peli ei kuitenkaan ollut tällä vielä selvä: vain kolme minuuttia myöhemmin FC Lahti Akatemialle tuomittiin myös rangaistuspotku, ja vieraat nousivat jälleen maalin päähän. Loppuminuutit JIPPO onnistui kuitenkin pitämään maalinsa koskemattomana, ja näin JIPPO saavutti erittäin tärkeän avausvoiton sarjassa.
Voitolla JIPPO paranteli asemiaan sarjan häntäpäässä. Jo ensi keskiviikkona edessä on seuraava erittäin tärkeä ottelu, kun vieraaksi keskuskentälle saapuu sarjajumboksi jäänyt FC Viikingit. Ottelu alkaa klo  18:30, tervetuloa paikalle!

JIPPO – FC Lahti Akatemia 3-2 (2-0)
19′ 1-0 Aapi Helvelahti
33′ 2-0 Miko Mäkirinne
66′ 2-1 Mikko Tuomi
75′ 3-1 Mäkirinne (rp.)
78′ 3-2 Mikko Kuningas (rp.)
JIPPO: Nathan Stockie; Jere Simanainen, Antti Åke, Aapi Helvelahti, Roope Keskitalo; Segun Ikudehinbu; Aapo Makkonen, Miko Mäkirinne, Tuukka Tiainen (88. Olli-Pekka Saarinen), Jakeem Johnson; Risto Kahelin