Jippo pelasi eilen harjoitusottelun kotikentällä Joensuussa Koillispuiston tekonurmella, jossa vastaan asettui Iisalmen PK-37. Ottelu päättyi Jipon selkeän hallinnan jälkeen lukemiin 2-0 (1-0). Jipon molemmat maalit viimeisteli kolmessa edellisessä ottelussa yhteensä mukavat viisi maalia viimeistellyt Irakli Sirbiladze. Ottelussa oli vajaat 100 katsojaa.
Ottelu alkoi Jipolta hyvin pallonhallinnan oltua selkeästi kotijoukkueella. Ajassa 19 minuuttia pallo kierrätettiin oikealta vasemmalla laidalla pelanneelle Teemu Hallikaiselle, jonka lähettämä PK:n pelaajasta kimmokkeen ottanut keskitys tavoitti Sirbiladzen. Sirbi laittoi pallon toisella kosketuksellaan maalin kattoon. Tämän jälkeen Hallikaisen antama kulmapotku tavoitti takatolpalta Antti Åken, jonka huonosta asennosta lähtenyt yritys osui maalin ristikkoon, eikä Aapi Helvelahtikaan saanut paluupalloa maaliviivaa lähemmäksi. Jipon ote herpaantui ensimmäisen jakson lopussa lukuisten harhasyöttöjen seurauksena, mutta vastustaja ei kuitenkaan päässyt maalipaikoille.
Toisella jaksolla Jippo jatkoi kenttätapahtumien hallintaa, jonka seurauksena Jere Kähkönen pujotteli itsensä rangaistusalueen sisältä nokikkain vastustajan maalivahti Ville Kososen kanssa, mutta Kosonen otti tilanteessa hyvän torjunnan. Helvelahti pääsi kokeilemaan oikealta annetusta kulmapotkusta rangaistusalueen sisältä hyvästä paikasta, mutta PK:n puolustus sai peitettyä vedon. Tämän jälkeen PK sai ottelun ainoan paikkansa läheltä Jipon maalia, mutta laukaus saatiin peitettyä. Ajassa 66 minuuttia Sirbiladze oli jälleen oikeassa paikassa, kun vastustajan päädyssä kimpoillut pallo päätyi loppujen lopuksi Sirbin oikean jalan kautta maalin etukulmaan. Ottelu päättyi näihin lukemiin.
PK-37 on ollut Jipolle viime vuosina vaikea vastustaja, joten voitto tästä ottelusta oli joukkueen ehdoton tavoite. Kokonaisuutena ottelu ei ollut Jipolta yhtä ehjä, kuin maanantain FC Vaajakoski -ottelu, mutta siltikin joukkue pelasi kelvollisella tasolla. Tästä on hyvä jatkaa kohti preseasonin viimeistä ottelua tulevana lauantaina Lappeenrannassa, jossa kohdataan samassa Kakkosen A-lohkossa Jipon tavoin pelaava PEPO. Kauden alkuun ja kotiavaukseen on aikaa kolme viikkoa!
Avaus: Sorsa; Helvelahti, T. Kettunen, Åke; Hallikainen (81´ Appiah), S. Kettunen (69´ Moalin), Tainio, Tahvanainen; Mäkirinne (54´ Vainikainen); Kähkönen (64´ Nissinen), Sirbiladze. Vaihdossa: Jarva, T. Tolonen.