fbpx

JIPPO on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen maalivahti Pyry Piiraisen (21) kanssa. Kotkan Nappuloissa jalkapalloilun aloittanut Piirainen nousi Kotkan Työväen Palloilijoiden edustusjoukkueeseen kaudeksi 2018, ja edusti seuraa viime syksyyn asti. Vähälle vastuulle KTP:ssä jäänyt kassari hakee JIPPO:sta nostetta uralleen.

– Päävalmentaja Sami Okkonen otti yhteyttä, ja kyseli ensi kauden kuvioista. Kävimme sitten hyvät keskustelut myös maalivahtivalmentaja Jarkko Ojaniemen kanssa, ja sovimme, että tulen käymään Joensuussa parin treenin ajaksi. Olin vakuuttunut valmennuksesta ja joukkueesta, joka on täynnä potentiaalisia nuoria, mutta myös kokeneempia pelaajia. Koen, että Jippo on juuri oikea askel tässä vaiheessa uraani, Piirainen näkee.

190-senttinen veräjänvartija debytoi KTP:n edustusjoukkueessa kaudella 2018 pelaten kaksi Suomen Cupin ja kaksi Ykkösen ottelua. Kaudella 2019 esiintymiset kentällä jäivät kahteen Suomen Cupin otteluun, ja kaudella 2020 vastuuta tuli yhden Cup-ottelun ja yhden Ykkösen ottelun verran. Viime kaudella Piirainen pelasi KTP:n farmijoukkue Peli-Karhuissa viisi Kakkosen ottelua, ja pääsi tekemään Veikkausliigadebyyttinsä pelaten KTP:ssä yhden alemman loppusarjan ottelun. Mies tavoittelee ensi kaudella isoa vastuuta ja henkilökohtaista läpimurtoa.

– Olen rauhallinen joukkuepelaaja, joka yrittää omalla esimerkillään saada jokaisesta oman parhaansa irti, ja tuoda hyvää fiilistä jengiin. Vahvuuksiani ovat torjuntapelaaminen, alueiden puolustaminen sekä keskityspallot. Tavoitteenani on lyödä nyt viimeistään läpi. Viime vuodet ovat olleet vaikeita, sillä otteluita ei ole juurikaan kertynyt, joten haluan pelata ehjän ja hyvän kauden ja nauttia pelaamisesta, sekä olla Kakkosen A-lohkon paras maalivahti. Pidemmällä aikavälillä haluan kehittyä pelaajana ja edetä hyväksi Veikkausliiga-tason maalivahdiksi, ja pelata mahdollisesti myös ulkomailla, listaa Piirainen tavoitteitaan.

Tervetuloa, Pyry! Uuden pelaajavahvistuksen myötä suosittelemme suuntaamaan kausikorttikaupoille verkkokauppaamme!

 

Sopimustilanne 2022

 

Päävalmentaja: Sami Okkonen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (14): Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Aleksi Nissinen, Pyry Piirainen (mv), Santeri Saarenkunnas, Niklas Sottinen, Timo Tahvanainen, Miro Turunen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

Alkuperäinen kuva: Mikko Mäkelä
Kuvan muokkaus: Mikko Kalavainen