Regions Cup käyntiin paikallisottelun muodossa

Kuva: Marko Pennanen

Huomenna keskiviikkona joensuulaisen jalkapallon ystävät pääsevät taas nauttimaan kilpailullisesta futiksesta, kun SC Riverball ja Jippo kohtaavat Regions Cupin toisen kierroksen ottelussa Koillispuiston tekonurmella. Alun perin toissa viikonloppuna pelattavaksi sovittu koitos siirrettiin tähän ajankohtaan Mehtimäen tekonurmen jäisyyden takia. Mehtimäki kärsii kuitenkin edelleen talvisista olosuhteista, joten ottelu päätettiin siirtää Koillispuistoon.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat toisensa kahdesti: huhtikuussa Koillispuistossa pelatussa ottelussa Jippo oli parempi maalein 1-4, heinäkuussa keskuskentällä taas 1-0 Elias Tolvasen rangaistuspotkumaalin myötä. Tältä keväältä alla on yksi keskinäinen Joensuu Areenalla pelattu harjoitusottelu, jonka Jippo vei nimiinsä 1-0 Aapi Helvelahden puskumaalilla.

Kotijoukkueena pelaavan SC Riverballin viime kauden paras maalintekijä (7 osumaa) Erkka Sjöblom siirtyi täksi kaudeksi Jippoon. Myös tulosuuntaan taivaansinisille on tapahtunut siirtoja, joista mainittakoon Jiposta siirtynyt Pessi Suonpää, joka tosin pelasi joukkueessa lainalla jo viime kauden puolella. Valmennusvastuussa Riverillä on nykyisin Ralf Wunderlich, joka valmensi edellisellä kaudella FC Herttaa naisten Kakkosessa.

Jipon pelaajatilanne ottelun alla on vielä vähän auki. Markus Swahne on varmasti poissa, kun taas Sjöblomin, Miko Mäkirinteen ja Jere Kähkösen tilanne selviää vasta pelipäivänä. Tammikuussa STPS:stä siirtynyt Zakaria Abahassine pelaa ensimmäisen tosipelinsä Jippo-paidassa.

Kivaa päästä pelamaan virallisia pelejä, nyt kun hiihtokausikin on saatu vihdoin pakettiin, Abahassine sutkauttaa.

– Ensimmäinen virallinen peli, tätä ollaan joukkueena odotettu. Cup-peleissä on aina oma tunnelmansa. Tavoitteena ehdottomasti voitto ja jatkopaikka, paaluttaa kapteeni Antti Åke.

Jippo osallistuu Suomen Regions Cupiin nyt ensimmäistä kertaa. Kilpailu on tarkoitettu Palloliiton piirien sarjoissa (Kolmonen ja alemmat sarjat) pelaaville joukkueille, ja sen voittajalle on luvassa viidentuhannen euron rahapalkinnon lisäksi paikka kesän 2018 UEFA Regions Cupissa Suomen edustajana.

SC Riverball – JIPPO, keskiviikkona 19.4. klo 18.00 Koillispuiston tekonurmella