JIPPO on tehnyt viisi pelaajasopimusta kaudelle 2019. Menneiltä kausilta tutut Miko Mäkirinne (21), Teemu Hallikainen (30) ja Miika Vainikainen (20) jatkavat Jipossa myös tulevalla kaudella. Uusina miehinä joukkueeseen liittyvät paluumuuttaja Risto Kahelin (24) sekä Santeri Saarenkunnas (24).

 

Miko Mäkirinne 2019 – viime kauden Jipon paras maalintekijä

Jipon hyökkäyspeliä monipuolisilla otteillaan kaudesta 2015 saakka pyörittänyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja Miko Mäkirinne jatkaa kasvattiseurassaan myös tulevalla kaudella. Mäkirinne oli viime kaudella joukkueen maalikuningas 10:llä osumallaan sijoittuen Kakkosen A-lohkon maalipörssissä kuudenneksi. Nyt opiskelut ovat vieneet miehen Helsinkiin, mutta ei silti pois Jiposta.

– Vähän aikaa mietin, että lähtisin Helsingissä kokeilemaan Kakkosta ylemmäs. Pitkän mietiskelyn jälkeen ylempää ei kuitenkaan löytynyt minulle itselleni sopivia vaihtoehtoja edes teoriassa, koulun vuoksikin olisi ollut vaikea lähteä eri paikkakunnalle pelaamaan. Jippo on minulle luonnollisesti tuttu seura ja valmennuksen kanssa keskusteltuani löysimme tavan toimia. Eli treenaan nyt talven Helsingissä eri joukkueen mukana ja olen Jipon mukana tärkeimmissä tapahtumissa. Fiilikset on tottakai erinomaiset pelata kasvattajaseurassa ja kotikaupungissa. En lähde lupailemaan mitään maalimääriä, mutta sanotaanko että tavoite on parantaa viime kaudesta, kommentoi Mäkirinne.

– Seuran maalitykki viime kaudella, joten tietysti olemme seurassa innoissaan Mikon jäämisestä kotiseuraansa. Mikolla on poikkeuksellisia vahvuuksia toimia vastustajan puolustuslinjan edessä, ja ne vahvuudet yritämme hänen kanssaan saada esille maksimaalisesti, kommentoi Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahti.

 

Teemu Hallikainen 2019 – kymmenes peräkkäinen kausi Jipossa!

Vuoden sopimuksen tehnyt Polvijärven Palloseuran kasvatti Teemu Hallikainen on eittämättä yksi seuran historian kirjoihin jäävistä pelaajista. Vasenjalkainen laituri saa tulevalla kaudella täyteen kymmenen peräkkäistä kautta Jipon edustusjoukkueessa!!! Se on upea saldo, mutta siihen tuudittautumisen sijaan Hallikainen pyrkii viemään itseään viime vuosia kovemmalla tasolle pelaajana.

– Jatkamiselle on monta syytä. Ulkoisia syitä ovat mm. uusi halli, uusi valmentaja ja se, että joukkueemme pystyy varmasti taistelemaan sarjan voitosta. Viime kauden viimeisillä viikoilla olin varma, että pelit on pelattu, mutta lopulta kauden jälkeen halu jatkaa oli yksinkertaisesti liian suuri. En ole vielä valmis lopettamaan, ja olen valmis tekemään töitä sen eteen, että oma valmius pelata tällä tasolla on viime kausia parempi. Uskon, että näin myös tulee olemaan. Siitä suuret kiitokset kotiin, että ymmärrystä pelaamiselle löytyi vielä kerran, kommentoi Hallikainen perheensä suuntaan.

– Mielestäni meidän tulee tulevalla kaudella olla joukkueena parempia kuin viime vuonna. Jos näin on, niin olemme hyvin lähellä sarjan voittoa ja nousua. Joka tapauksessa lähivuosina nousua ja sarjatason vakiintumista Ykköseen tulee tavoitella, mutta niin, että joukkueen runko koostuu paikallisista pelaajista ja omista kasvateista. Mielestäni nuorten pelaajiemme taso paranee vuosi vuodelta, ja siksi tavoite on realistinen, kommentoi Hallikainen.

– Henkilökohtaisesti haluan nauttia pelaamisesta enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Koen, että pelaaminen tällä tasolla ei ole enää mikään itsestäänselvyys, ja haluan auttaa joukkuetta kaikin mahdollisin tavoin, oli oma rooli sitten mikä tahansa. Tavoite on olla paras mahdollinen versio itsestäni ja näyttää, että pystyn nostamaan tasoani vielä kerran. Toivon, että joukkueena tulemme olemaan ensi kaudella sellainen, että pelin jälkeen katsojille jää olo siitä, että tuon joukkueen peliä haluaisin tulla katsomaan uudelleenkin. Kun asenne ja halu voittaa on riittävällä tasolla, tulemme aivan varmasti menestymään sarjassa ensi vuonna, päättää Hallikainen.

– Seuralegenda jatkaa tälläkin kaudella, joten tämä on jatkuvuuden kannalta iso juttu. Teemun vasen jalka viuhuu toivottavasti tehokkaasti läpi kauden. Teemu on fiksu mies, joka on kaikkea mitä Jippokin: asennetta ja taitoa, kommentoi päävalmentaja Leppälahti.

 

Miika Vainikainen 2019 – oma kasvatti

Kolmas jatkosopimuksen tehnyt pelaaja on Jipon oma kasvatti Miika Vainikainen. Keskikentän keskustassa parhaiten viihtyvä Vainikainen pelasi Jipon edustuksessa ensimmäisen kerran Kakkosen kaudella 2015, ja sen jälkeen seura onkin ollut Jippo yhtä Kajaanin vuotta lukuun ottamatta. Tämä vuosi oli 2017 ja silloin Miika oli mukana nostamassa AC Kajaania Ykköseen.

– Hyvillä mielin jatkan tutussa seurassa ja ympäristössä. Omalta osaltani pyrin kehittämään itseäni edelleen ja saamaan ehjemmän kauden kuin edellinen, jota armeija häiritsi. Joukkueella tavoitteena pitäisin vähintään samaa sijoitusta tai parempaa kuin viime kaudella. Haluaisin myös joukkueen pelaavan yleisöä viihdyttävällä tavalla tulevalla kaudella, kommentoi Vainikainen.

– Miikan asenne on aina punaisella, hän on erittäin kilpailuhenkinen ja voitontahtoinen peluri. Siksi Miika on meille tärkeä keskikentän palanen, kommentoi Leppälahti.

 

Risto Kahelin 2019 – paluumuuttaja Kajaanista

Hyökkääjän ja laiturina pelaava Risto Kahelin palaa kolmen peräkkäisen AC Kajaanissa vietetyn vuoden jälkeen kasvattiseuraansa. Sana kasvattiseura osuu Kahelinin kohdalla naulan kantaan, sillä PKO-liigassa aloitettu harrastus jatkui Jipossa seuralle harvinaiseen ikäluokkaan A-junioreihin saakka. Kaudeksi 2014 Kahelin muutti opintojen perässä Kajaaniin pelaamaan Kakkosta, mutta palasi jo seuraavalle kaudelle Jipon paitaan. Kaudella 2015 hän teki Jipon paidassa myöskin Kakkosessa kuusi maalia. Seuraavat kolme kautta Kahelin pelasi jälleen AC Kajaanissa, joista keskimmäinen päättyi nousuun Ykköseen. Viimeiset vuodet pelkästään laiturina pelannut vahvarakenteinen Kahelin teki viime kaudella Ykkösessä 22:ssa ottelussa 3 maalia. Kakkosessa maaleja on yhteensä 16.

– Tavoitteena oli jatkaa pelaamista Ykkösessä, mutta sopivia vaihtoehtoja etsiessä menin treenaamaan Jipon mukaan marraskuun alussa. Jipon tekeminen sai minut kuitenkin vakuuttumaan siitä, ettei sarjataso ole välttämättä se kehityksen kannalta ratkaisevin asia. Valmentaja ja koko valmennustiimi sai minut vakuuttuneeksi siitä, että Jippo voi taistella tulevalla kaudella noususta ja se on myös oma motiivini. Lisäksi Jippo halusi minut tänne ja järjesti minulle nopealla aikataululla oman alani töitä liikunnanohjaajana. Haluan kehittää itseäni pelaajana, että olisin jatkossa valmiimpi pelaaja Kakkosta korkeampiin sarjoihin. Odotan itseltäni tehoja ja joukkueena haluan meidän taistelevan noususta, toteaa Kahelin.

Oman alan töillä Kahelin viittaa siihen, että Jippo on palkannut hänet liikunnanohjaajaksi 21.1. alkavaan SuperSeniorit-kuntokerhoon. Tämä Senioreiden kuntokerho on tarkoitettu yli 60-vuotiaille hyvinvoinnin edistämiseksi. Kuntokerhossa on kaksi eri ryhmää: Kuntosali – voimaa vanhetessa ja Kehonhuolto – Liikettä lihaksille.

– Olen seurannut Jipon tekemistä koko ajan Kajaanissa pelatessani, ja mielestäni Jipon toiminta seurana on mennyt eteenpäin. Jipolla on aina ollut pieni, mutta hieno ja aktiivinen kannattajaryhmä, muistelee Kahelin.

– Ristolla on vahvuuksia, joita meidän joukkueessa ei vielä ole ja hän on todella motivoitunut kehittymään pelaajana edelleen. Hän on henkisesti vahva urheilija. Haluan auttaa häntä saavuttamaan maksimaalisen potentiaalinsa, sillä sitä hän ei ole futaajana vielä saavuttanut, kommentoi Leppälahti.

 

Santeri Saarenkunnas 2019 – treenannut jo kaksi vuotta Jipon mukana

Toisena uutena pelaajana Jippoon liittyy keskikentän keskustaan pelaaja Santeri Saarenkunnas. Hän on Toivalan Urheilijoiden kasvatti, joka on pelannut urallaan myös Siilinjärven Palloseurassa. Kuopion Palloseurassa hän pelasi sekä B- että A-junioreissa. Viimeiset 5 kautta Saarenkunnas on pelannut KuFu:ssa, näinä kausina pallovarma savolainen on pelannut yhteensä 57 Kakkosen ottelua. Saarenkunnas muutti Joensuuhun fysioterapeutin opiskelujen perässä jo kaksi vuotta sitten, ja onkin treenannut siitä saakka Jipon mukana.

– Ollaanhan tässä jo kaksi vuotta oltu ”tryoutilla” eli pelaajat alkaa olla aika lailla tuttuja, joten sopeutumisesta ei tarvitse ottaa hirveen suuria paineita. Olen viihtynyt hyvin Jipon mukana ja uskon, että tulen viihtymään myös nyt sopimuspelaajana. Omat tavoitteet on, että kehittyisin pelaajana entisestään ja pääsisin pelaamaan tulevalla kaudella mahdollisimman paljon. Aika näyttää kuinka paljon peliaikaa on tiedossa. Joukkueen tavoitteet ovat korkealla, mutta katsellaan tarkemmin syksyllä sitä, mihin rahkeet ovat riittäneet. Mutta tällä tuntumalla olisi hyvä kesä ja syksy tulossa, kommentoi Saarenkunnas.

– Santeri tulee uutena joukkueeseen, mutta syystä. Hän on fiksu pelaaja, joka osaa ennakoida peliä ja olla oikeassa paikassa. Hänen pelaamisessaan on myös sopivan aggressiivista kovuutta, mikä on varmasti kannattajiemme mieleen, ennakoi Leppälahti.

 

MÄKIRINNE, HALLIKAINEN, VAINIKAINEN, KAHELIN JA SAARENKUNNAS. TERVETULOA! Näiden sopimusten myötä Jipolla on kasassa yhteensä 26 pelaajasopimusta.

 


 

Nyt alat vähitellen tietää ketä Jipossa tulevalla kaudella pelaa, joten tule kesällä myös katsomaan otteluitamme ostamalla kausikorttisi TÄÄLTÄ tai käy hakemassa se Jet Set Barin tiskiltä osoitteesta Kauppakatu 35.

PS. Sunnuntain KuPS-otteluun on myyty jo paljon lippuja ja tapahtuma voi olla LOPPUUNMYYTY, osta lippusi TÄÄLTÄ.