fbpx

JIPPO on solminut tärkeän jatkosopimuksen keskikentän keskellä pelaavan kokeneen Sauli Kettusen (30) kanssa. Kettunen on Lehmon Pallon kasvatti, mutta hän pelasi ensimmäiset ottelunsa JIPPOn junioreissa jo kaudella 2002. “Sale” tuo joukkueeseen arvokasta kokemusta Ykkösestä JIPPOn edellisiltä vuosilta, sillä ennen AC Kajaaniin siirtymistä mies pelasi kauteen 2012 saakka JIPPOssa. Sale on tunnettu kurinalaisesta pelityylistä ja takuuvarmasta työstä joukkueen eteen. Sitä mies tuo JIPPOon myös tulevalla kaudella, mutta muutkin asiat ovat tulevalla kaudella miehellä mielessä.

– Mennyt kausi oli oman jalkapallourani pisin ja raskain kausi. Se oli samalla myös oman jalkapallourani menestyksekkäin kausi. Kakkosen Cupin voitto, oman Kakkosen lohkon voitto ja Ykköseen nousu olivat paitsi itselleni, myös joukkueelle ja seuralle erityisen merkityksellisiä ja hienoja tapahtumia, joita harva pelaaja saa yhden kauden aikana kokea. Oli etuoikeutettu olo olla mukana tässä, ja erityisen hienoa oli kokea tämä kaikki juuri JIPPOn paidassa. Tulevaa kautta odotan mielenkiinnolla, ja nyt jo innokkuudella. Menneeseen syksyyn mahtui nousujuhlien lisäksi myös vaikeita hetkiä kentän ulkopuolella ja perhepiirissä. Ensimmäistä kertaa elämässäni jalkapallon merkitys ei ollutkaan niin suuri, kuin se oli aikaisemmin ollut. Se sai minut myös pohtimaan oman urani mahdollista jatkamista hieman pidempään. Nyt asiat kentän ulkopuolella ovat kuitenkin kunnossa, ja odotankin tulevaa kautta mielenkiinnolla sekä innokkaasti, kommentoi Kettunen.

– Tuleva kausi tulee olemaan minulle ja joukkueelle jälleen uusi haaste. Omaan hieman kokemusta Ykkösen peleistä aikaisemmilta vuosilta, mutta sarja on muuttunut ja kehittynyt paljon siitä, kun itse sitä viimeksi pelasin. Pelaajat ovat parempia, ja joukkueet paremmin organisoituja sekä valmennettuja. Uskon kuitenkin, että pystymme haastamaan isompiamme JIPPOlle tutuilla vahvuuksilla: yhtenäisyydellä, taisteluilmeellä sekä laadukkaalla harjoittelulla. Samalla luotan, että valmennustiimi Jussin johdolla tuo jälleen uusia tapoja pelitapamme, pelaamisemme ja harjoittelumme parantamiseksi. Vaatimustaso nousee edelliseen kauteen verrattuna jokaisella osa-alueella. Ykkösen tasolla pärjääminen vaatiikin meiltä joukkueena ja yksilöinä entistä enemmän jokapäiväistä oppimista ja kehittymistä, ennakoi Kettunen.

– Itse tuon joukkueeseen kokemusta useiden vuosien ajalta JIPPOn paidasta, ja koen kokemuksellani pystyvän auttamaan joukkuetta. Koen myös, että oma pelaajaprofiilini, sekä pelityylini ja -tapani antaa valmennusjohdolle myös vaihtoehtoja esimerkiksi ryhmityksemme muokkaamiseen. Omat tavoitteeni tulevalle kaudelle on kehittää edelleen omaa pelaamistani ja jopa muokata omaa pelaajaidentiteettiä hieman edellisestä. Koen edelleen voivani oppia jalkapallosta lisää. Maalitykkiä minusta ei taida kuitenkaan tulla, mutta otan silti tavoitteekseni ensimmäisen maalini tekemisen Ykkösessä. Tätä harvinaista herkkua kannattaa sitten todistaa livenä, joten siksi kannustan kaikkia ensi kesänä Mehtimäelle.  Toki Ykkönen on muutenkin mielenkiintoinen sarja, ja siitä saamme yhdessä nauttia ensi kesänä Joensuussa. Edellisestä kerrasta olikin jo liikaa aikaa, muistelee Kettunen.

Mahtavaa Sale, TERVETULOA joukkueeseen myös ensi kaudelle! Salen pomminvarmaa pelaamista sekä JIPPOn paluuta Ykköseen voit todistaa parhaiten kausikortin ostamalla, ostoksille TÄÄLTÄ.

Artikkelin kuva Väinö Leppänen