Jippo on solminut kaksi uutta sopimusta kaudelle 2019. Jipossa viimeiset kaksi kautta keskikentän keskellä pelannut Sauli Kettunen nähdään jatkosopimuksen myötä punapaidoissa myös ensi kesänä. Uuutena miehenä mukaan hyppää Kouvolasta Joensuuhun muuttanut Henrik Hellsten.
Sauli Kettunen 2019
Jipossa isoon pelilliseen asemaan noussut ”Sale” tulee olemaan äärimmäisen tärkeä palanen joukkuetta myös ensi kesänä. 28-vuotias Lehmon Pallon kasvatti on pelannut Jipossa ensimmäiset ottelunsa jo vuonna 2002, jonka jälkeen vyölle on kertynyt yhdeksän Ykkösen ottelun lisäksi 93 Kakkosen ottelua (JIPPO, AC Kajaani ja Warkaus JK). Keskikentän keskellä viime kaudella purukumin lailla Jipon pakkaa kasassa pitänyt Kettunen lähtee ensi kaudelle jatkamaan siitä, mihin viime kauden lopussa jäätiin.
– Jipossa alkaa nyt kolmas kausi putkeen, innokkain ja odottavin fiiliksin tein jatkosopimuksen. Viime vuoteen voi olla kohtuullisen tyytyväinen, toki lohkovoiton saavuttaminen jäi harmittavan lähelle (3 pistettä) ja jätti kyllä nälkää tulevalle kaudelle. Jipossa olen nauttinut pelaamisesta sekä kilpailemisesta ja viihdyn hyvin Joensuussa. Tavoitteena on säilyttää sama nautinto edelleen. Haluan myös olla johtava pelaaja kentällä.
Kettunen on noussut joukkueen sisällä ja myös kannattajaryhmämme Rednecksien keskuudessa ”maalittomalla urallaan” jonkun sortin kulttipelaajaksi, mutta mies lupailee silti maaleja myös ensi kaudelle.
– Viime kauden pari maalia lämmittää, uskon tulevallakin kaudella jättäväni Aapin (Helvelahti) maalipörssissä taakseni. Viime kaudella pelasimme joukkueena ajoittain jopa sarjan parasta jalkapalloa. Tätä tavoitetta on hienoa lähteä tavoittelemaan uudestaan, ja on hienoa tehdä se nimenomaan Jipossa. Haluan edelleen kehittyä pelaajana ja auttaa joukkuetta taistelemaan sarjan kärkipaikoista.
Jipon päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi Kettusen jatkoa seuraavasti.
– Saulista huokuvat meidän joukkueen arvot viimeisen päälle. Hän on todellinen joukkuepelaaja. Sauli tekee jatkuvasti isoja ja pieniä asioita kentällä oikein auttaen joukkuetta voittamaan, siksi halusimme ehdottomasti kiinnittää hänet täksikin kaudeksi.
 
Henrik Hellsten 2019 ja 2020
Perjantaina julkaistiin uusia pelaajasopimuksia omien junioreiden kanssa. Uutena sopimuspelaajana Jippoon liittyy myös laitapuolustaja Henrik Hellsten (22), joka kirjoitti kahden vuoden sopimuksen. Kouvolan Susissa viimeiset viisi kautta Kakkosta ja Kolmosta pelannut Hellsten on Kuusankosken Kumun kasvatti. Juoksuvoimainen Hellsten on ollut positiivisesti yllättynyt mm. Jipon laadukkaaseen harjoitteluun.
– Fiilikset sopimuksesta ovat erittäin hyvät. Hienoa päästä uusiin haasteisiin futiksen parissa ja olen iloinen siitä, että se tapahtuu Jipon eteenpäin pyrkivässä organisaatiossa. Ensimmäinen treenikuukausi on mennyt oikein mukavasti, joukkue otti minut hyvin vastaan. Treeneissä on ollut hyvä draivi ensimmäisestä viikosta alkaen. Olen positiivisesti yllättynyt, kuinka laadukkaasti joukkue on harjoitellut jo tässä vaiheessa kautta. Omat tavoitteet jalkapalloilijana on pyrkiä kehittymään joka päivä ja sitä kautta saavuttaa oma maksimitaso, joka tietysti toivottavasti on mahdollisimman korkea. Tavoitteet kaudelle on omalta osalta kamppailla pelipaikka itselle ja pyrkiä sitä kautta auttamaan joukkuetta eteenpäin.
Leppälahti kommentoi Hellstenin sopimusta näin.
– Henrik on fiksu ja hyvä tyyppi, joka ymmärtää myös meidän toimintamme arvot. Hän on fyysisesti ja mentaalisesti jo todella korkealla tasolla – taktisia asioita pääsemme nyt työstämään. Henrik tuo laitapeliimme hyvän lisän sekä puolustus-, että hyökkäyspäähän.
 
TERVETULOA! Kettusen ja Hellstenin sopimuksen myötä Jipolla on kasassa tulevalle kaudelle 2019 yhteensä 22 pelaajasopimusta.
———————
Mikäli et ole ostanut vielä kausikorttiasi tulevalle kaudelle, niin voit tehdä sen TÄÄLTÄ. Jipon kausikortteja myy myös Jet Set Bar Kauppakatu 35:ssä.