fbpx

JIPPO on solminut vuoden mittaisen jatkosopimuksen kokeneen keskikenttäpelaajan Sauli Kettusen (31) kanssa. Lehmon Pallossa jalkapalloilun aloittanut Kettunen vaihtoi jo juniori-ikäisenä JIPPO-paitaan, ja debytoi edustusjoukkueessa Ykkösen kaudella 2009.

Kettunen pelasi kausien 2009-2012 aikana yhteensä yhdeksän Ykkösen sarjaottelua, ja kävi välissä pelaamassa kauden verran Kakkosta lainasopimuksella Warkaus JK:ssa. Kaudet 2014-2016 Kettunen edusti AC Kajaania, jonka riveissä mies pelasi yhteensä 56 Kakkosen ottelua. Kaudeksi 2017 Kettunen palasi Joensuuhun nostamaan Kolmoseen vajonnutta JIPPOa takaisin ylemmäs, ja on pelannut joukkueessa tähän päivään asti kolmella eri sarjatasolla saavuttaen joukkueen kanssa kaksi sarjanousua. “Salelle” on kertynyt JIPPOssa jo toistasataa sarjaottelua, ja pelipaikkakin on ehtinyt vaihtua matkan varrella laitapuolustajasta keskikenttäpelaajaksi.

– Tarvitsin viime kauden jälkeen hetken aikaa pohtia oman futisurani jatkoa, sillä kausi vei paljon mehuja paitsi fyysisesti, niin myös henkisesti. Jatkoa pohtiessani kävin jälleen läpi, miten suureksi kokonaiskuormitus tulee töiden, opiskelun sekä jalkapallon myötä, sekä miten onnistun yhdistämään ja sovittamaan nämä kalenteriini. Olen kuitenkin vuosien saatossa onnistunut yhdistämään nämä ennenkin, joten lopulta päätös jatkosta oli kohtuullisen helppo. Satuin myös juttelemaan lyhyesti urani jatkosta Tarmo Koivurannan kanssa. “Tare” kannusti jatkamaan, jos yhtään vielä pelaamisesta nauttii, Kettunen kertoo.

Kausina 2017-2019 joukkueen avainpelaajiin keskikentän peruskalliona kuulunut Kettunen jäi aiempaa pienemmälle vastuulle nousuun johtaneella Kakkosen kaudella 2020, kun keskikentän keskustan roolitukset muuttuivat edelliskaudesta joukkueen pelisuunnitelmassa. JIPPOn noustua Ykköseen Kettunen oli viime kaudella avauskokoonpanossa (runkosarja ja loppusarja yhteenlaskettuna) seitsemän kertaa ja tuli yhdeksän kertaa vaihdosta kentälle.

– Kausi päättyi ankeasti joukkueen osalta, eikä tulokseen voi olla tyytyväinen. Osoitimme kuitenkin ajoittain pärjäävämme Ykkösessä, ja että meillä on hyviä pelaajia. Henkilökohtaisesti onnistuin kohtuullisen hyvin silloin kun vastuuta sain, tosin täysin tyytyväinen en omaan rooliini ja peliaikaani ollut. Ykkönen oli sarjana odotetun kova. Koen kuitenkin, että kehityimme joukkueena kauden edetessä, ja koen myös itse kehittyneeni jalkapalloilijana. Tämä antaa osaltaan uskoa myös tulevaan kauteen, vaikka sarjataso vaihtuukin, Kettunen pohtii.

Tähän mennessä seitsemän pelaajaa viime kauden JIPPO-joukkueesta on solminut talven aikana sopimuksen Ykkösen ja Veikkausliigan seurojen kanssa, joten vaihtuvuus kauteen 2022 lähdettäessä tulee olemaan suurta. Seuraikoni Kettusen sopimuksen myötä JIPPOlla on kuitenkin jo 12 pelaajaa kiinnitettynä tulevalle kaudelle. Kettusen mukaan tilanne näyttää kohtuullisen hyvältä tässä vaiheessa, joskin toiveissa olisi, että joukkue olisi helmikuun puolella jo valmis.

– Joukkueen lähes täydellinen uudistuminen valmennusta myöten saattaa tuoda osaltaan haasteita, mutta myös mielenkiintoa ja mahdollisuuksia uusille pelaajille. Uskon kuitenkin, että taistelemme lohkomme kärkisijoista tulevalla kaudella. Oma roolini tulee todennäköisesti kasvamaan edellisiin kausiin nähden. Joukkueesta lähti paljon Ykkösen kokemusta, ja koen nyt olevani yksi niistä pelaajista, jotka voivat omalla kokemuksellaan auttaa joukkuetta menestymään sarjassa. Omat pelilliset vahvuuteni erityisesti puolustussuuntaan tulevat esille keskikentän keskustassa, josta oma pelipaikkani tulevalla kaudella löytynee, Kettunen arvioi.

– Henkilökohtaisia tavoitteitani ovat edelleen jalkapallosta nauttiminen ja terveenä pysyminen. Toki muutama maali olisi plussaa, edellisistä kun on taas kulunut hieman aikaa. Joukkue asettaa omat tavoitteensa myöhemmin, mutta voin jo nyt luvata, että Mehtimäellä nähdään ensi kesänä jälleen perinteistä JIPPO-asennetta.

Perinteistä JIPPO-asennetta pääset varmimmin todistamaan kausikortilla. Jos et sitä vielä ole tilannut, niin tee se heti verkkokaupassamme!

 

Sopimustilanne 2022

 

Päävalmentaja: Sami Okkonen
Maalivahtivalmentaja: Jarkko Ojaniemi

Pelaajat (12): Jens Harju, Jere Juurinen, Topi Kela, Sauli Kettunen, Remu Koikkalainen (mv), Niko Niemeläinen, Aleksi Nissinen, Santeri Saarenkunnas, Niklas Sottinen, Miro Turunen, Eetu Viitaniemi, Aake Yletyinen

 

Kuva: Mikko Kalavainen