fbpx

”JIPPO on tehnyt merkittävän, kenties historiansa kovimman pelaajahankintansa. Outokummusta kotoisin oleva ja Jipossa Ykköstä kaudet 2007-2010 pelannut Timo Tahvanainen (31) on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen JIPPOn kanssa. “Tinken” sopimusta JIPPOon voidaan pitää Kakkosen tasolle erittäin merkittävänä, sillä ovathan miehen saavutukset viiden viimeisen kauden ajalta Seinäjoen Jalkapallokerhossa todella kunnioitettavat: Suomen mestaruus, hopea, pronssi, Suomen Cupin voitto, Liigacupin voitto, nousu Ykkösestä Veikkausliigaan sekä liuta europelejä. Näiden lisäksi Tahvanainen valittiin jalkapallon A-maajoukkueeseen kauden 2015 Suomen mestaruuden ja Veikkausliigan kauden tähdistökentälliseen valitsemisen jälkeen. Maajoukkueessa Tahvanainen on pelannut kaksi ottelua, joissa vastassa olivat Ruotsi ja Islanti (2016).”

Näillä sanoilla JIPPO ilahdutti seurayhteisöään joulukuun 20. päivä vuonna 2017. Nyt reilut kolme vuotta myöhemmin voimme iloksemme ja iloksenne uutisoida, että Timo Tahvanainen (34) on tehnyt kautta 2021 koskevan jatkosopimuksen JIPPOn kanssa. Tahvanainen on Veikkausliigan valloituksensa jälkeen pelannut JIPPOssa 2018-2020, ja tämä kolmen vuoden jakso huipentui viime kauden päätteeksi upeaan sarjanousuun Ykköseen sekä Kakkosen Cupin voittoon. Lisäksi Tinke sai myös henkilökohtaista gloriaa, kun hänet valittiin ansaitusti vahvan kauden jälkeen Kakkosen C-lohkon vuoden puolustajaksi. Kakkosen Cupin voiton myötä Tahvanaisesta tuli myös ainoa pelaaja Suomessa, joka on voittanut kaikki miesten Palloliiton alaiset jalkapallokilpailut. Tahvanaisen rooli JIPPOlle ja paikalliselle jalkapallolle ylipäätänsä niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin on valtava, sillä mies jatkaa pelaamisen lisäksi edelleen myös JIPPOn toiminnanjohtajana. Lisäksi hän toimii Rantakylän liikuntahallia pyörittävän halliosakeyhtiön toimitusjohtajana. Viime kausi on edelleen kultaisena mielessä, mutta katse on siirretty jo heti kauden jälkeen tiukasti eteenpäin.

– Kaksoisroolissa nousu tuntui todella hyvältä. Tuntui, että työstä sai parhaan mahdollisen palkinnon. Tuleva kausi Ykkösessä on iso haaste, mutta voittamalla haasteet palkintona on tunteita, jotka ovat tavoittelemisen arvoisia. Oma motivaatio kentällä lähtee joukkueen toiminnasta, jossa on ollut jo muutaman vuoden ajan selkeä punainen lanka, eli toimintaa halutaan oikeasti viedä eteenpäin. Tässä kehityksessä on mukava itsekin oppia uutta ja kokeilla rajojaan näin kokeneempanakin pelaajana.

Millä aseilla JIPPO tulee paljon Ykköstä ja Veikkausliigaa nähneen Tahvanaisen mielestä repimään ensi kaudella marginaaleja puolelleen? Mitä haasteita Ykkösessä pelaaminen tuo tullessaan?

– Ei mitään hokkuspokkus-temppuja, marginaaleja otetaan kiinni joka päivä arjessa laadukkaalla tekemisellä. Tapa, jolla joukkuetta valmennetaan tällä hetkellä on todella laadukasta ihan omaan koko uraani peilaten. Yksittäisistä asioista esimerkiksi intensiteetti treeneissä on noussut merkittävästi viime kauden harjoitteluun verraten. Haasteita kentällä on uusi sarjataso ja vastustajajoukkueet, joista ainakin osalla on mahdollisuus harjoitella ammattilaisena pelkästään futikseen keskittyen. Kentän ulkopuolella haasteita on olosuhteet ja seuran hallinto- ja talouspuoli, joita pyrimme nyt kehittämään Ykkösen tasolle. Kokonaisuutena tavoitteena on tehdä JIPPOsta Ykkösen tason seura kaikilla tärkeillä mittareilla. Tähän kuuluu mm. yleisömäärät, johon todella tarvitaan koko seurayhteisön panosta. Tulevaisuus näyttää, ansaitaanko oikeasti näillä mittareilla olla Ykkösessä.

Mistä tulemme iloitsemaan ensi kaudella?

– Ilon aiheita on varmasti paljon. Yksi on suuri paikallisten pelaajien määrä joukkueessa sekä joukkueen jo JIPPO-joukkueille tutuksi tullut periksiantamaton pelityyli, jossa tunnetusti ei kuvia kumarrella. Lisäksi uskon, että kotiottelutapahtumat tulevat kehittymään, jos suunnitelmamme toteutuvat halutullamme tavalla.

Mitä unelmia seuran toiminnanjohtaja ja pelaaja maalaa tulevasta kaudesta?

– Seuran toiminnanjohtajana unelmana on se, että yleisö ja yhteistyökumppanit syttyisivät toden teolla seuran toimintaan ja tapahtumiin tulevana kautena. Yhteistyökumppaneiden kanssa merkkejä tästä onkin jo olemassa. Joukkueena realistisena tavoitteena on sarjapaikan uusiminen, mutta unelmana voisi olla yltäminen kaikkien aikojen parhaaseen sijoitukseen pohjoiskarjalaisena joukkueena. Pelaajana unelma on pysyä ensinnäkin kunnossa ja pelata omalla parhaalla tasolla, jolla pystyn auttamaan joukkuetta merkittäviin suorituksiin. Lisäksi maalinteko parin viime vuoden kuivan kauden jälkeen ei ole pelkästään unelma, vaan tavoite. Minut äänestettiin viime kaudella Kakkosen C-lohkon parhaaksi puolustajaksi, haluan olla sarjan paras puolustaja myös tulevalla kaudella Ykkösessä.

Millä terveisillä koiransakin JIPPO-nimiseksi ristinyt Tahvanainen lähestyy hänelle rakasta seurayhteisöä?

– Seura on yhtä kuin ihmiset seuran ympärillä. Jos haluamme tehdä Pohjois-Karjalaan oikeasti Ykkösen tason seuran, niin se tapahtuu nyt ja mukana olevien ihmisten kautta. Tulkaa matseihin ja kutsukaa kaverit mukaan. Jos löytyy kiinnostusta vaikuttaa enemmän asioihin seuratyössä tai olla mukana ottelutapahtumien kehittämisessä, minuun voi olla yhteydessä. Minua motivoi matka rakentaa seuraa siihen tilanteeseen, että joskus voimme realistisesti tavoitella isoa unelmaa ja paikkaa Veikkausliigassa. Jos tarpeeksi usea kokee tämän matkan tekemisen tarpeeksi tärkeäksi ja osallistuu sen tekemiseen, tulemme saavuttamaan tulevaisuudessa isoja asioita!

Yhteystiedot:
Timo Tahvanainen
Toiminnanjohtaja / pelaaja, JIPPO Joensuu
timo.tahvanainen@jippo.fi
+358 50 5622 066

Kerrassaan mahtava uutinen. TERVETULOA TINKE kaudelle 2021!

HUOM! Tinke haluaa JIPPOlle Ykkösen tason yleisömäärät. Kausikortteja on mennyt kaupaksi erittäin hyvin, mutta haluamme olosuhteiden niin salliessa lehterit ääriään myöten täyteen tulevalla kaudella. Osta oma KAUSIKORTTISI täältä ja tue seuran tietä kohti tulevaa Ykkösen kautta!

Kuvat Mikko Kalavainen.