fbpx

Jippo on tehnyt merkittävän, kenties historiansa kovimman pelaajahankintansa. Outokummusta kotoisin oleva ja Jipossa Ykköstä kaudet 2007-2010 pelannut Timo Tahvanainen (31) on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen Jipon kanssa. “Tinken” sopimusta Jippoon voidaan pitää Kakkosen tasolle erittäin merkittävänä, sillä ovathan miehen saavutukset viiden viimeisen kauden ajalta Seinäjoen Jalkapallokerhossa todella kunnioitettavat: Suomen mestaruus, hopea, pronssi, Suomen Cupin voitto, Liigacupin voitto, nousu Ykkösestä Veikkausliigaan sekä liuta europelejä. Näiden lisäksi Tahvanainen valittiin jalkapallon A-maajoukkueeseen kauden 2015 Suomen mestaruuden ja Veikkausliigan kauden tähdistökentälliseen valitsemisen jälkeen. Maajoukkueessa Tahvanainen on pelannut kaksi ottelua, joissa vastassa olivat Ruotsi ja Islanti (2016).

Jokainen pelaaja ei ole päässyt juhlimaan tämän pystin kanssa. Kuva on kauden 2015 mestaruusjuhlista Seinäjoen keskuskentän pukukopissa.


– Erittäin iloisin mielin tulen takaisin Pohjois-Karjalaan kotiseudulle ja itselle tärkeään seuraan Jippoon. Takaisin tuloa Jippoon olen pohtinut tiiviimmin viime kauden jälkeen useamman kuukauden ajan, mutta se on ollut aina mielessä, että joskus vielä haluan pelata seurassa. Eri vaihtoehdoista Jippo tarjosi kokonaisuutena ehdottomasti kiinnostavimman haasteen, kommentoi Tahvanainen tyytyväisenä.
Tahvanaisen ura alkoi Outokummun Pallon junioreissa, jonka jälkeen hän pelasi kaudet 2001-2002 B-juniorina Joensuussa (Ratanat ja JIPPO). B-juniorien jälkeen oli edessä muutto Kuopioon ja urheilukioon, myös seura vaihtui Kuopion Palloseuraksi. KuPS:ssa Tahvanainen pelasi kausien 2003-2005 aikan A-juniorien SM-sarjaa, Kolmosta ja Kakkosta sekä yhdet pelit KuPS:n edustuksessa niin Ykkösessä, kuin Veikkausliigassakin. Ennen Jippoon siirtymistä kaudella 2006 Tahvanaisen edustama seura oli Kuopion Kings ja sarjataso silloin Kakkonen. Jipossa vietettyjen neljän Ykkösen kauden jälkeen Tahvanainen lähti omalle Veikkausliigakiertuelleen, joka alkoi vuosina 2011 ja 2012 Pietarsaaren Jarosta. Jaron jälkeen Tinke lähti nostamaan SJK:ta Veikkausliigaan, ja aikaisemmin mainitut meriitit kertovat sen siirron olleen pelaajauran kannalta kannattava.
– Veikkausliigavuosista on tarttunut tietysti paljon tietotaitoa ja osaamista, jota haluan lähteä vielä kehittämään tulevina vuosina, sekä jakaa tietenkin myös omaa osaamistani muille Jipon pelaajille. Uskon, että tuon joukkueeseen kokemusta, taktista osaamista ja esimerkkiä ammattimaisesta harjoittelusta. Joukkueen tavoitteita ei ole vielä tässä vaiheessa asetettu, mutta itse lähden siitä että pelataan noususta. Myös henkilökohtaiset tavoitteet liittyvät nyt entistä enemmän joukkueen tavoitteisiin. Joukkue edellä mennään, miettii Tahvanainen tulevaa kautta.
Tahvanainen ei tule Jippoon pelkästään pelaaminen mielessään, sillä hän aloittaa tammikuussa 2018 myös Jipon toiminnanjohtajana.
– Toiminnanjohtajan työ tuo uuden haasteen alalla, jota olen opiskellut jalkapallourani aikana. Seuran kehittäminen ja
kasvattaminen vaatii paljon työtä, ja etenkin paljon yhteistyötä eri sidosryhmien välillä. Isot ja uudet haasteet ovat
kuitenkin juuri yksi syy, miksi halusin tulla takaisin Jippoon. Hieno fiilis yhdistää kaksi omaa intohimoa: jalkapallo ja seuratyö, ja vielä itselle erityisen rakkaassa seurassa Jipossa, päättää Tahvanainen.

Kuvassa Tahvanainen juhlii maaliaan HJK:n verkkoon. Kuvassa myös toinen Jipolle tuttu mies, Tuco.


Jipon valmennus päävalmentaja Jouni Lehtimäen johdolla ottaa Tahvanaisen vastaan luonnollisesti erittäin hyvillä fiiliksillä.
– Aivan mahtava juttu koko seuralle ja etenkin joukkueelle. Tinken liittyminen Jippoon nostaa joukkueen tasoa kaikilla mahdollisilla osa-alueilla aina jokapäiväisestä harjoittelusta jokaiseen otteluun. Tinke tulee varmasti olemaan ensi kaudella hyvä esimerkki nuorille pelaajillemme siitä, miten hommia tehdään puhumattakaan taitotasosta ja pelikäsityksestä, jota hän tuo pelaamiseemme. Tinke on täydellinen paluumuuttaja, jolla on iso Jippo-sydän. Tämä on sopimus, jota valmennusjohto on hartaasti toivonut ja odottanut, ja jonka eteen seura on tehnyt paljon töitä, iloitsi Lehtimäki.
Myös Jipon puheenjohtaja Jorma Karttunen yhtyy Lehtimäen sanoihin.
– Tinke on valovoimainen ja positiivinen joukkuepelaaja. On ollut hienoa seurata Tinken uran kehittymistä Outokummusta Jippoon ja aina Suomen mestariksi SJK:ssa. Tinke on loistava esikuva junioreille, mutta myös edustusjoukkueen pelaajille. Tinke on taitava pelaaja, jonka oivalluksia varmasti monet futiksen ystävät haluavat tulla katsomaan, kommentoi puheenjohtaja Karttunen.
Mitäs tähän nyt voi sanoa, TERVETULOA! Tahvanaisen sopimuksen myötä Jipolla on yhteensä 21 pelaajasopimusta tulevalle Kakkosen kaudelle 2018. Joensuun Keskuskenttä ja Timo Tahvanainen Jipon paidassa… Nauti kesästä moninkerroin enemmän ostamalla kausikorttisi Jipon nettikaupasta!