fbpx

SuperSeniorit on matalan kynnyksen ja hyvän mielen kuntokerho 60-vuotiaille ja sitä vanhemmille Joensuun Niinivaaralla, Vetrean tiloissa. Kuntokerhoon sisältyy kaksi harjoitusryhmää: kuntosali ja kehonhuolto, joita pidetään neljänä arkipäivänä viikossa. SuperSenioreiden senioriliikunta Joensuussa sisältää ohjattuja harjoituksia, joista saat neuvoja ja vinkkejä liikkeiden tekemiseen – tule kokeilemaan. Kerhon järjestää Jippo ry.

Lue lisää siitä, miksi juuri sinun kannattaisi lähteä mukaan kuntokerhoon, sekä siitä, mitä hyötyjä kuntokerhosta voisi olla juuri sinulle. Entä kenelle SuperSeniorit sopii ja mitä siellä tehdään?

Matalan kynnyksen kuntokerho

SuperSeniorit on matalan kynnyksen kuntokerho. Kerhon vetäjänä toimii liikunnanohjaaja Risto Kahelin.

– SuperSeniorit on matalan kynnyksen liikuntaryhmä, jonne voi tulla vaikka olisi vasta-alkaja eikä olisi kokemusta kuntosali-tai kehonhuoltoharjoittelusta, Kahelin toteaa.

Ensimmäinen tutustumiskerta on ilmainen. SuperSenioreista on kaksi ryhmää, joissa toisessa keskitytään kuntosaliharjoitteluun ja toisessa kehonhuoltoon. Näissä voi halutessaan käydä joko toisessa tai molemmissa, yhden tai useamman kerran viikkoon omaan aikatauluun sopivasti.

Kuntosaliharjoittelun avulla voi kehittää ja ylläpitää lihaskuntoa ja kehonhuolto lisää liikkuvuutta, tasapainoa, sekä keskivartalon hallintaa. Senioriliikunta voi tuoda arkeesi hyvän mielen lisäksi myös kohonnutta kuntoa. Tällä voi olla positiivisia vaikutuksia myös arjen askareisiin.

– Osa asiakkaista on kehunut, että täällä käyminen on helpottanut arjen askareissa, kun liikkuvuus on lisääntynyt ja lihaskunto parantunut, Kahelin kertoo.

Hyvän fiiliksen kuntokerhossa kunto kohenee!

Kuntokerhossa asiat tehdään hyvällä fiiliksellä ja mukava ilmapiiri onkin asia, joka saa kuntokerholaiset viihtymään. Ryhmässä tapaat myös muita kuntoilusta innostuneita ihmisiä.

Kuntokerhossa käy monenlaisia ihmisiä ja porukkaan on helppo tulla mukaan. Myös lähtötaso esimerkiksi kuntosalilla on ollut kävijöillä erilainen, mutta se ei ole tekemistä haitannut.

– Kuntokerhossa on käynyt 60-80 vuotiaita miehiä ja naisia, joista jokaiselle on löytynyt oman tasoista tekemistä, vaikka kävijät ovat eri tasoisia liikkujia, Kahelin kertoo.

Katso videolta, mitä kuntokerhon kävijät sanovat SuperSenioreista:

Voimaa kuntosalista ja liikkuvuutta kehonhuollosta ohjatuin harjoituksin

Kuntokerhossa harjoitukset ovat ohjattuja ja saat vinkkejä, sekä neuvoja liikkeiden tekemiseen. Molempiin ryhmiin voi tulla niin vasta-alkajat kuin neuvoja ja vinkkejä kaipaavatkin.

Kuntokerhon harjoitukset sisältävät aina alkulämmittelyn, harjoitteet ja loppuverryttelyn.

– Harjoitukset tehdään monipuolisesti eri laitteita ja sovellettuja harjoitusmuotoja hyödyntämällä, Kahelin kuvailee.

Moni, joka ei ole aiemmin välttämättä käynyt kuntosalilla, voi aluksi pohtia, kuinka tehdä liikkeet oikein. Myös kokeneemmat kävijät saattavat kaivata neuvoja ja vinkkejä. On tärkeää, että liikkeet tehdään oikein, jotta se olisi turvallista ja sen lisäksi myös tehokasta. Myös kehonhuollossa liikkuvuus-, tasapaino- ja keskivartalon hallintaliikkeiden oikeaoppiseen suorittamiseen kiinnitetään huomiota.

SuperSeniorit: senioriliikunta Joensuu

Oletko kiinnostunut kuntosaliharjoittelusta, mutta aloittaminen tuntuu hankalalta tai kaipaisit neuvoja ja ohjeistusta harjoitteluun? Oletko miettinyt, kuinka saisit lisää voimaa esimerkiksi keskivartaloon tai tasapainoa parannettua? Tai kaipaatko muuten vain mukavaa tekemistä mukavassa porukassa?

Tule tutustumaan SuperSenioreihin Joensuun Niinivaaralle – tutustumiskerta on ilmainen, joten voit huoletta kokeilla, olisiko tämä sinun juttusi. Tule siis mukaan iloiseen porukkaamme!

Ilmoittaudu kuntokerhoon helposti täällä: www.jippo.fi/superseniorit/