fbpx

JIPPO avaa pelin sopimusrintamalla solmimalla tulevaa Ykkösen kautta 2021 koskien ensimmäiset pelaajasopimuksensa. JIPPOssa ison roolin viimeisen kolmen vuoden aikana ottanut Tommi Tainio (25) pelaa Ykköstä ensi kaudella Joensuussa kauden mittaisella sopimuksella. Tainio on profiloitunut keskikentän keskustan pelaajaksi, mutta viime kaudella monikäyttöinen HJK:n kasvatti nähtiin keskikentän lisäksi myös topparina sekä laitapuolustajana. Menneellä kaudella Tainio pelasi kaikki sarjaottelut (17) täysin minuutein, ja kahdella edellisellä kaudella minuutteja on kertynyt lähes samaan tahtiin (yhteensä 60 sarjaottelua JIPPOssa). Hyvän juniorikoulun käynyt Laajasalosta kotoisin oleva Tainio ei ole ennen pelannut Ykköstä, joten mies odottaakin tulevaa kautta innokkain mielin.

– Henkilökohtaisesti sarjanousu oli iso juttu ja aivan yhtä iso juttu on päästä tulevalla kaudella pelaamaan Ykköstä. Olen pelannut Kakkosta nyt yhteensä seitsemän kauden ajan ja tuntuu siltä, että nyt on jo seuraavan stepin aika. Olen erittäin motivoitunut jo alkanutta preseasonia ja tulevaa kautta kohtaan sarjaporrasta ylempänä. Joukkueharjoitukset ovat pyörineet jo reilun viikon verran, harjoituksissa jokaisesta pelaajasta on paistanut aito näyttämisen halu. Harjoituksissa ollaan menty suoraan asiaan ja alettu valmistautua uuteen kauteen ja siitä olen pitänyt. Itseltäni odotan tulevalla kaudella sitä, että pystyn näyttämään itselleni ja joukkueelle Ykkösen olevan minulle oikea sarja. Olen ollut isossa roolissa menneillä kausilla ja ehdottomasti haluan olla sitä myös tulevalla kaudella.

Toinen tärkeä kiinnitys ensi kautta koskien on laidalla vahvan kauden pelannut JIPPOn oma kasvatti Risto Kahelin (26). Kahelin toimi kauden 2019 tapaan arkkitehtinä ja syöttäjänä monissa JIPPOn maaleissa viimeistellen itse kolme osumaa. Kahelin on pelannut aiemmin Ykköstä hiljattain kuopatussa AC Kajaanissa, missä mies oli myös joukkueen kapteenistossa. Myös viime kaudella Kahelin nimettiin JIPPOn kapteenistoon ja ensimmäisen kerran JIPPO-paidassa mies kantoi nauhaa kauden viimeisessä ottelussa OLS:sia vastaan, jolloin hän myös teki ottelun voittomaalin.

– Viime kausi oli itselle menestyksekkäin tähän mennessä ja oli älyttömän hienoa saavuttaa nousu ja Kakkosen Cup ”omassa” seurassa. Tuleva kausi on meille entistä haastavampi pelillisesti, mutta omasta mielestäni ei voisi olla hienompaa asetelmaa, kuin lähteä siihen tämän joukkueen ja valmennuksen kanssa. Ykköseen meidän tulee kyllä kasvaa joka osa-alueella. Kehittää harjoittelua yksilöinä ja joukkueena, siitä se tulos tulee ja siihen on kyllä hyvät lähtökohdat olemassa. Itseltäni odotan vastuun kantamista meidän pelin eri vaiheissa molempiin suuntiin. Hyökkäyspäässä pitää myös syöttöjä ja maaleja tulla.

Kesken kauden 2020 JIPPOn riveihin liittynyt Jordi Lahnalakso (27) on myös kirjoittanut kautta 2021 koskevan pelaajasopimuksen. Lahnalakso otti avauksen paikan itselleen pian joukkueeseen liittymisen jälkeen ja oli iso osa JIPPOn voitokasta loppukautta. Lahnalakso on pelipaikaltaan keskikentän keskustan pelaaja, mutta on pelannut AC Kajaanissa viettämiensä neljän kauden 2016-2019 aikana Ykkösessä ja Kakkosessa myös laitapuolustajana.

– Mennyt kausi oli hyvin erikoinen joukkueelle ja myös itselleni pelattuani vain puolet kaudesta. Kausi oli kuitenkin todella menestyksekäs, saavutimmehan molemmat tavoitteemme, eli nousun Ykköseen ja Kakkosen Cupin voiton. Voisin siis sanoa kauden olleen erikoisuudesta huolimatta täydellinen meille. Uuteen kauteen lähden täynnä intoa, haluan näyttää joukkueeni kanssa mitä pystymme yhdessä kentällä tekemään. Ykkönen on kova sarja ja sen vuoksi töitä on painettava treenikentällä enemmän kuin ennen. Itseltäni odotan tasaista ja laadukasta suorittamista kentällä, sekä myös jonkinlaista johtajuutta. Olen tosi tyytyväinen jatkosopimukseen ja odotan jo tulevan kauden alkua.

TOMMI, RISTO ja JORDI, tervetuloa!

HUOM. Näiden herrojen otteita näet ensi kaudella parhaiten ostamalla JIPPOn kausikortin tulevalle YKKÖSEN kaudelle 2021, ostoksille pääset tämän linkin kautta! Osta itsellesi tai vaikkapa pukinkonttiin…

JIPPO 2021
Valmennus: Jussi Leppälahti, Mikko Bergström, Mikko Viitsalo, Jussi Nevalainen
Pelaajat: Tommi Tainio, Risto Kahelin, Jordi Lahnalakso

 

Kuvat Väinö Leppänen