fbpx

JIPPO on kirjoittanut neljä tärkeää jatkosopimusta tulevalle Ykkösen kaudelle. Nimensä sopimuspapereihin ovat kirjoittaneet Joona ja Jere Hiltunen (21) sekä Tuomo ja Jussi Tolonen (22). Kaikki neljä pelaajaa olivat mukana myös viime kaudella nostamassa JIPPOa sarjaporrasta ylemmäksi. Jokaisen pelaajan sopimus on yksivuotinen.

Lehmon Pallon kasvatit Jere ja Joona Hiltunen palasivat vuosi sitten neljän Kuopion Palloseurassa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Joensuuhun ja JIPPOon. Vuonna 1999 syntyneet kaksoset siirtyivät 14-vuotiaana JIPPOon ja kaksi vuotta myöhemmin KuPSiin. Ennen viime kauden JIPPOon siirtymistä Joona ja Jere treenasivat Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen mukana, missä Jere myös pelasi Veikkausliigaa 13 ottelua.  Molemmat ovat myös pelanneet nuorten otteluita U19 maajoukkueessa. Joona valittiin vuonna 2019 ja 2020 Kakkosen C-lohkon vuoden keskikenttäpelaajaksi, viime kaudella hänet valittiin myös lohkon vuoden pelaajaksi. Kahden viimeisen kauden aikana hän on pommittanut Kakkosessa mukavat 23 kaappia. Kumpikaan näistä lahjakkaista pelimiehistä ei ole vielä pelannut Ykköstä, joten uusia haasteita on edessä.

– Loistavalla fiiliksellä kohti ensi kautta, huippua jatkaa JIPPOssa, mikä on huipputyyppejä täynnä! Myös organisaatiossa, joka kehittyy koko ajan parempaan ja ammattimaisempaan suuntaan. Ykkösessä vaatimustaso ja pelaajat ovat totta kai kovempia, joten kovaa työntekoa ja jatkuvaa itsensä kehittämistä se vaatii, että olisi ensi kaudella entistä parempi ja valmiimpi pelaaja. Omia kehityskohteita lähdetään parantamaan, jotta ensi kaudella olisin vielä vaarallisempi ja parempi pelaaja, kommentoi Joona Hiltunen.

– Viime kausi täytti kaikki ennakko-odotukset ja kausi meni niin kuin pitikin. Joukkue kasvoi kauden edetessä ja oli huikeaa olla osa sitä. Oli mahtavaa palata “kotiin” ja pelaaminen JIPPO-paidassa tuntui hyvältä. Seurassa on hyvä pöhinä päällä, laadukas valmennus oli suurin syy miksi päätin jäädä. Koen voivani ottaa ratkaisevan stepin eteenpäin täällä, jotta olen sitten valmis kohti Veikkausliigaa. Koen roolini hyväksi joukkueessa ja ensi kautta ajatellen haluan taas kehittyä monipuolisesti pelaajana sekä ihmisenä, ja auttaa joukkuetta menestymään Ykkösessä. Haluan ottaa entistä isompaa roolia ja kantaa isoa vastuuta. Uskon, että tulemme yllättämään monet, kommentoi Jere Hiltunen.

Hiltuset olivat siis mukana nostamassa JIPPOa Ykköseen, mutta Tuomo ja Jussi Tolonen olivat mukana jo 2017, kun JIPPO nousi Kakkoseen. Tolosen veljekset kirjoittivat Hiltusten tavoin vuoden mittaiset sopimukset, mutta he edustavat pelaajaprofiileiltaan järeämpää kalustoa. JIPPOssa koko uransa pelanneet edustuksen joukkueenjohtajana toimivan Antti Tolosen pojat Tuomo ja Jussi ovat puolustajia, jotka molemmat pystyvät pelaamaan topparina ja laitapuolustajana. Takuuvarmaa toimintaa molempiin suuntiin päivästä toiseen tarjoavista veljeksistä Tuomo on kasvattanut rooliaan vuosi vuodelta, Jussi taas odottaa vielä läpimurtoaan edustuksessa. Jussi on pelannut kahden edellisen kauden aikana edustuksen lisäksi yhteistyöseura Lehmon Pallossa Kolmosta.

– Tuleva kausi merkitsee paljon. Minulla on monia muistoja ajalta, jolloin JIPPO viimeksi pelasi monta vuotta Ykkösessä. Silloin olin nuorena JIPPO-junnuna katsomossa, ja nyt onkin huikea juttu olla osana siellä pelaavaa joukkuetta. Tavoitteena on kehittyä pelaajana ja omalla panoksella auttaa joukkuetta voittamaan. Ensimmäinen sarjamaalikin voisi vaikka tuurilla pomppia veskarin selän taakse. Vahvuudet on fysiikassa ja puolustuspelissä, kehityskohteita on pallollisissa ratkaisuissa, kommentoi Tuomo Tolonen.

– Edelleen vaikea kuvitella edustavan muuta seuraa, joten hyvin mielin jatketaan uudelle sarjatasolle. Mennään harjoitus kerrallaan ja lähdetään tavoittelemaan peliminuutteja Ykkösessä, toteaa Jussi Tolonen.

JOONA, JERE, TUOMO ja JUSSI – tervetuloa!

HUOM. Olethan tietoinen, että nämä herrat näet ensi kesänä ostamalla JIPPOn kausikortin. Kortit myynnissä JIPPOn nettikaupassa tämän linkin takana!

Kuvat Vesa-Pekka Reponen ja Väinö Leppänen