JIPPO:n taival Respect Suomen Cupissa päättyi 5. kierrokselle, kun Ykkösessä pelaava JJK oli kotonaan vahvempi maalein 4-1 (3-1). JIPPO:n ainokaisen viimeisteli Aapo Makkonen (kuvassa).
Ottelu sujui vahvasti kotijoukkueen hallinnassa, ja JIPPO:lle jäi parantamisen varaa erityisesti erikoistilannepelaamisessa, sillä kolme JJK:n maaleista syntyy niistä. Ottelun avausmaali syntyi jo reilun kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun Joona Itkonen viimeisteli kulmapotkun avausmaalista isäntien ensimmäisen. Lisää seurasi reilun 20 minuutin kohdalla, kun Niko Markkula lisäsi JJK:n johdon kahteen maaliin rangaistuspotkusta.
JIPPO nousi otteluun mukaan pari minuuttia myöhemmin: Johannes Mononen jatkoi Paavo Jarvan maalipotkun linjan taakse, jossa Aapo Makkonen karkasi läpiajoon ja toi vieraat maalin päähän. Tästä alkoi JIPPO:n paras vaihe ottelussa, mutta Jasin Abahassinen maali hieman ennen taukoa käytännössä ratkaisi ottelun. Abahassine iski vielä toisen jakson alkuun ottelun loppulukemiksi 4-1, joten JJK jatkaa seuraavalle kierrokselle.
Päävalmentaja Jouni Lehtimäki myönsi JJK:n olleen ottelussa selvästi parempi.
– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan hyvää peliä, mutta kokonaisuutena JJK hallitsi selvästi. Positiivista oli kuitenkin se, että pelitilannemaaleja emme kuitenkaan päästäneet ottelussa kuin yhden, mutta kolme maalia erikoistilanteista on tietenkin liikaa. Kavennuksen jälkeen meillä oli mahdollisuudet päästä ottelussa mukaan, “Jone” kommentoi.
Ottelukohtaisella sopimuksella aikaisemmissa cupin otteluissa pelannut Eetu Koistinen puuttui joukkueen kokoonpanosta.
– “Edin” tilanne on edelleen auki. Hänen jatkonsa riippuu pitkälti työkuvioista, mutta ne selviävät vasta huhtikuun aikana.
Seuraavan kerran JIPPO pelaa la 9.4. Lappeenrannassa, jossa vastassa on entisiä jippolaisia vilisevä PEPO. Myös yksi uusi harjoitusottelu on sovittu: Kajaanin Haka kohdataan vieraissa viikko ennen sarjan alkua, eli 16.4.

JJK – JIPPO 4-1 (3-1)
11′ 1-0 Joona Itkonen
24′ 2-0 Niko Markkula (rp.)
26′ 2-1 Aapo Makkonen
41′ 3-1 Jasin Abahassine
48- 4-1 Abahassine
JIPPO: Paavo Jarva; Pessi Suonpää, Topi Sormunen (46. Eemi Porento), Tuomo Tolonen, Appiah Nelson; Johannes Mononen; Aapo Makkonen, Miika Vainikainen (65. Kristian Levy), Olli-Pekka Muttonen (84. Joona Pussinen), Jere Kähkönen; Elias Tolvanen